ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β΄ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΑ ΞΙΦΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ.

 

Περίοδος γεγονότων

26/09/1967 - 26/09/1967

Περίληψη

Ορκωμοσία νέων σημαιοφόρων του Βασιλικού Ναυτικού παρουσία του Βασιλιά Κωνσταντίνου και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γρηγορίου Σπαντιδάκη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά. Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος παραδίδει τα ξίφη στους νέους σημαιοφόρους.

Περιγραφή

Ναυτικό άγημα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, όπου πραγματοποιείται η τελετή ορκωμοσίας των νέων σημαιοφόρων του Βασιλικού Ναυτικού. Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος φθάνει στη σχολή, όπου βρίσκονται ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γρηγόριος Σπαντιδάκης και άλλοι επίσημοι. Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος και οι λοιποί επίσημοι παρακολουθούν την παράδοση της σημαίας στη νέα διοικούσα τάξη της σχολής. Οι νέοι αξιωματικοί ορκίζονται και ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος παραδίδει τα ξίφη στους σημαιοφόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου