ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΟΧΩΝ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ.

..

.


.
1. Matilda(Ματίλντα Πριγκίπισσα της Γερμανίας) of Germany,countess of Palatine ,of Lotharingia.979-1025 μΧ.
Κόρη της Θεοφανούς και του Όθωνα Β' .

2. Richeza (Ριχέτσα)of Lotharingia ,βασίλισσα της Πολωνίας.1000-1063.Κόρη της προηγούμενης.

3. Gertrude(Γερτρούδη) of Poland 1025-1108,πριγκίπισσα της Πολωνίας και βασιλισσα του Κιέβου.Κόρη της προηγούμενης.

4. Γιαροπόλκ Ιζιασλάβιτς ,Βασιλεύς του Κιέβου, του Turiv και Volyn. 1043-1086 μ.Χ. Άγιος της Ρωσικής Εκκλησίας.
Γιος της προηγούμενης.

5. Anastasiya (Αναστασία ) Yaropolkivna (1074-03.01.1158) - Πριγκίπισσα του Κιέβου- κόρη του πρίγκιπα Yaropolk Iziaslavych του Turiv και Volyn, σύζυγος του πρίγκιπα Hlib Vseslavych του Μινσκ.

 6. Βόλονταρ Γκλέποβιτς(Volodar Glebovich).Πρίγκιπας του Μινσκ και του Hrodno 1090-1167.Γιός της προηγούμενης.

7.Σοφια του Μινσκ.Πριγκίπισσα του Polotsk. 1140-1198. Κόρη του προηγουμένου.
Παντρεύτηκε με τον Βάλντεμαρ Α΄ τον Μέγα,1146–1182. Βασιλεα της Δανιας απο τον οικο των Ένστριτσεν, έκτοτε διάδοχοι με αίμα βυζαντινό- ελληνικό ειναι οι βασιλεις της Δανιας οπως  φαινεται  στο  παραπανω σημειωμα.

Κανεις  καλοπιστος  πλεον δεν εχει δικαιολογια να θεωρει αληθινα οσα κακοηθη ψεμματα  υποστηριζουν ανοητως οι εχθροι της Ελλαδος.
.

4 σχόλια:

  1. A BRIEF NOTE CONCERNING BYZANTINE AND GREEK ORIGIN OF THE KING OF HELLENES GEORGE I AND HIS SUCCESSORS FROM BYZANTINE MACEDONIAN DYNASTY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Excellent Genealogical work. Certainly there must be more connections, particularly if you consider the new technology in matching Haplogroup DNA relationships. Thanks. George

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ---Η Θεοφανώ (960 – 15 Ιουνίου 991) ήταν Ρωμαία πριγκίπισσα από τους μικρασιατικούς Οίκους των Σκληρών και των Φωκάδων, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήταν αυτοκράτειρα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.[3).Ο Όθων Α΄ είχε ζητήσει Ρωμαία πριγκίπισσα για να νυμφεύσει τον γιο του Όθωνα Β΄, έτσι ώστε να επισφραγιστεί η συνθήκη μεταξύ τής Γερμανίας και τής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Τότε ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Ιωάννης Α΄ Κουρκούας ο Τσιμισκής έστειλε την ανιψιά του Θεοφανώ, η οποία έφτασε στη Γερμανία με κάθε μεγαλοπρέπεια το 972, με συνοδεία και φέροντας μεγάλο θησαυρό ως δώρο.
    ---Σύμφωνα με τον ιστορικό Τήτμαρ, στον Όθωνα Α΄ δεν άρεσε το ότι η Θεοφανώ δεν ήταν θυγατέρα, αλλά ανιψιά του Αυτοκράτορα. Η Θεοφανώ προσδιορίζεται στη σύμβαση του γάμου της ως neptis (δηλαδή ανιψιά ή εγγονή) του Αυτοκράτορα Ιωάννη Α΄ Τσιμισκή.
    Η Θεοφανώ ήταν, ωστόσο, από διακεκριμένη, ευγενή οικογένεια. Πρόσφατη έρευνα έχει προσδιορίσει πως η Θεοφανώ ήταν κόρη της Σοφίας Φωκά, εξαδέλφης του Τσιμισκή και ανιψιάς τού Νικηφόρου Β΄ Φωκά.[4][5].
    (3)Canduci, σελ. 226 ,(4)Schwab (2009), σελ. 14,(5) Davids (2002) σσ. 79–80
    ---Σύμφωνα με τη μυθική γενεαλογία της οικογένειας, την οποία αναφέρει (και πιθανότατα έχει δημιουργήσει) ο ιστορικός του 11ου αιώνα Μιχαήλ Ατταλειάτης, οι Φωκάδες προέρχονταν από την παλιά ρωμαϊκή αριστοκρατική οικογένεια των Φαβίων. Στην πραγματικότητα, η καταγωγή τους πρέπει να αναζητηθεί στην Καππαδοκία, με την οποία οι Φωκάδες ήταν στενά συνδεδεμένοι τόσο οικονομικά (μέσω των κτημάτων τους), όσο και πολιτικά.
    --- Grégoire, H., “La carrière du premier Nicéphore Phocas”, στο Προσφορά εις Σίλπωνα Π. Κυριακίδην (Ελληνικά, Παράρτημα 4, Αθήνα 1953), σελ. 250·, πιθανολογεί ότι ίσως οι Φωκάδες να ήταν εν μέρει γεωργιανής καταγωγής, το οποίο θα μπορούσε να εξηγεί τη συχνή εμφάνιση του ονόματος Βάρδας στην οικογένειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περνάμε να εξετάσουμε τώρα τους τρεις Αυτοκράτορες που βασίλευσαν κατά την διάρκεια
    της Μακεδονικής Δυναστείας, ξεκινώντας από τον Νικηφόρο Β’ Φωκά, ο οποίος προερχόταν από την αριστοκρατική οικογένεια των Φωκάδων, καταγόμενη εκ της Καππαδοκίας,97, 98, 99 που τα μέλη της είχαν εκεί τα κτήματά τους, και αποτελούσε το κέντρο της εξουσίας και των δραστηριοτήτων τους.100, 101 Περί της εθνικότητας της οικογένειας, αρκούν τα όσα έχουν ήδη αναφερθεί στο πρώτο κομμάτι της έρευνας σχετικά με την Καππαδοκία και την Μ. Ασία, για να συμπεράνουμε πως οι Φωκάδες είναι ελληνικής καταγωγής. Έχουν ακουστεί εικασίες για γεωργιανή ή αρμενική καταγωγή της οικογένειας, λόγω της ύπαρξης του ονόματος «Βάρδας» σε κάποια μέλη της,101, 102 αλλά καμία από αυτές τις υποθέσεις δεν μπορούν να αποδειχθούν.103, 104
    Με βάση αυτήν την εικασία θα μπορούσαμε να προβάλλουμε αντεπιχειρήματα στο ίδιο
    σκεπτικό. Ο πρώτος Φωκάς που απαντάται επώνυμα είναι ο Νικηφόρος ο Πρεσβύτερος, γιος του γενάρχη του οίκου, ίσως Φωκά στο όνομα, πάππος του Αυτοκράτορα Νικηφόρου και πατέρας του Λέοντος και του Βάρδα.105 Είναι συνηθισμένη παράδοση τα παιδιά να
    λαμβάνουν τα ονόματα των πάππων τους, οπότε η ύπαρξη του ονόματος «Βάρδας»
    ενδεχομένως να οφείλεται στην σύναψη συγγενικών σχέσεων, μέσω του γάμου, με άτομο
    άλλης εθνικότητος. Σε αυτήν την περίπτωση η οικογένεια των Φωκάδων δεν είναι αρμενική
    ή γεωργιανή, αλλά σύνηψε σχέσεις με οικογένεια από αυτές τις χώρες. Αυτό το επιχείρημα
    ενισχύεται με το ότι το όνομα «Βάρδας» δόθηκε στο δευτερότοκο τέκνο του Νικηφόρου,
    δευτερότοκα τα οποία λαμβάνουν το όνομα των γονέων της γυναίκας, ενώ τα πρωτότοκα του
    άνδρα. Άλλο ένα επιχείρημα, πάνω στο θέμα των ονομάτων είναι πως το όνομα «Φωκάς»,
    ομοιάζει ετυμολογικά με το όνομα της πόλεως της Ιωνίας, Φώκαιας, η οποία ιδρύθηκε από
    Φωκείς και Αθηναίους τον 8ο

    αι. π.Χ.,106 όπως επίσης και με την περιοχή Φωκίδα, απ’ όπου
    ξεκίνησαν οι ιδρυτές της Φώκαιας. Αυτό το αναφέρουμε για να δείξουμε ότι το όνομα
    «Φωκάς» ετυμολογικά είναι ελληνικό, πράγμα που φαίνεται και από την ύπαρξη του
    ονόματος αυτού σε οικογένειες της Μάνης,107 της Κεφαλονιάς,108 αλλά και δύο Αγίων από την Σινώπη, των Αγίων Φωκά Ιερομάρτυρος του Θαυματουργού και Φωκά του
    Κηπουρού.109, 110 Επίσης, η ελληνικότητα του ονόματος φαίνεται από την ανάλυσή του, το οποίο προέρχεται από την λέξη «φωκή», που σημαίνει ο στοργικός προς την πατρίδα και τους οικείους του, όπως η φώκη.110 Τέλος, υπάρχει και η πιθανότητα το όνομα «Βάρδας» να απαντάται τυχαία στην οικογένεια, χωρίς την ύπαρξη κάποιου προσώπου με αρμενικές ρίζες,
    όπως συμβαίνει σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ακόμη και σήμερα.
    ''ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ '' ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ σελ 23-29.

    ΑπάντησηΔιαγραφή