ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Πατριάρχης Σερβίας: ''Ο Τσάρος Νικόλαος Β΄ ήταν από τους μεγαλύτερους ηγέτες''

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018



Ρεπορτάζ: Romfea.gr

"Ο Τσάρος Νικόλαος Β΄, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες της Ρωσίας, όσον αφορά τα πνευματικά και ηθικά χαρίσματα" - τόνισε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας τέλεσε Θεία Λειτουργία στον αρχαίοτερο ναό της Σερβικής Εκκλησίας, με αφορμή την 100ή επέτειο από την εκτέλεση της Αγίας βασιλικής οικογένειας των Ρομανώφ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε λιτανεία στους δρόμους του Βελιγραδίου, κατά την οποία συμμετείχαν πάνω από 1000 άτομα.

"Όλη η ζωή του Τσάρου συνοδεύεται από δυσπιστία, συκοφαντία και υποτίμηση της προσωπικότητάς του. Και αυτό συνέβη, αν κοιτάξουμε, σε μια εποχή που η τσαρική Ρωσία είχε πολλούς εχθρούς, όπως τώρα" - υπογράμμισε ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Επίσης ο Πατριάρχης Σερβίας ανέφερε: "Ποιος ξέρει τι θα είχε συμβεί με τη Σερβία και το σερβικό λαό, εάν ο Τσάρος Νικόλαος Β', δεν έχει εισέλθει στο 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο"

Οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώθηκαν με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Τσάρου Νικολάου Β', από τους εκπροσώπους της Ρωσικής Πρεσβείας, πολιτικούς της Σερβίας, κληρικούς και δημόσια πρόσωπα.











ww.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-serbias/22880-patriarxis-serbias-o-tsaros-nikolaos-b-itan-apo-tous-megaluterous-igetes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου