ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Αν οι πολιτικοι Βενιζελος και Γουναρης ακουγαν τον βασιλεα Κωνσταντινο ΙΒ΄ ουτε ο διχασμος θα γινοταν ουτε η μικρασιατικη καταστροφη!


Δημοσιευουμε παρακατω ενα αρθρο που για πρωτη φορα  εγινε γνωστο σε συνεχειες  στην εφημεριδα ''ΕΜΠΡΟΣ''  τον Ιουν και Ιουλ 1949. Στο αρθρο  ιστορειται το ταξιδι του βασιλεως Κωνσταντινου ΙΒ ΄στην Σμυρνη. Επισης φαινεται οτι  οι πολιτικοι  δεν επετρεπαν στον βασιλεα Κωνσταντινο να διευθυνει τις στρατιωτικες επιχειρησεις. Ο Κωνσταντινος  υπακουσε ,οπως συνηθιζε αλλωστε, στην εκτελεστικη εξουσια του πρωθυπουργου συμφωνα με το Συνταγμα. Εγκαιρως  διαμορφωσε την γνωμη  οτι ηταν αδυνατη η καταληψη της Αγκυρας  κατι το οποιο δεν  ασπαστηκαν οι πολιτικοι ,οι οποιοι εξωθησαν τον στρατο  στην συνεχιση των επιχειρησεων προς την Αγκυρα που εφερε  την καταστροφη στο τελος. 
Αν οι πολιτικοι Βενιζελος και Γουναρης ακουγαν τον βασιλεα Κωνσταντινο ΙΒ΄ ουτε ο διχασμος θα γινοταν ουτε η μικρασιατικη καταστροφη!


























































































Εφημεριδα ''Εμπρος'' 8,9,14,16 Ιουν-10 Ιουλ 1949

5 σχόλια:

  1. οταν ο βασιλευς Κωνσταντινος ΙΒ επανηλθε αραγε εγινε τροποποιηση του συνταγματος ωστε να μην επαναληφθει στο μελλον τετοια αυθαιρετη πραξη πρωθυπουργου οπως του βενιζελου που καλεσε τους αγγλογαλλους στην Ελλαδα χωρις εγκριση απο κανενα οργανο? Η απαντηση ειναι οχι,διοτι ο Κνωσταντινος σεβοταν απολυτα το συνταγμα και δεν επαιζε με αυτο,αν ηταν απολυταρχικος μοναρχης το πρωτο πραγμα που θα εκανε θα ηταν σχετικη τροποποιηση του συνταγματος,αλα αυτο δεν το εκανε διοτι σεβοταν το συνταγμα,αυτο το εδειξε εμπρακτως κι οταν ακουσε την εντολη του βενιζελου ως πρωθυπουργου προς αρχιστρατηγο που τον διετασσε να προχωρησει προς Θεσσαλονικη ,μολονοτι ηταν λαθος η κινηση αυτη απο στρατιωτικης αποψεως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχετε απολυτο δικαιο στην παρατηρηση σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχετε απολυτο δικαιο στην παρατηρηση σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή