ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΗΣ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


 28/07/1954

Ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, κατά την οποία μεταβαίνει στο νησί της Κέρκυρας και κατόπιν στην Αθήνα όπου καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, του απονέμεται το χρυσό κλειδί της πόλης των Αθηνών και αναγορεύεται επίτιμος διδάκτορας της φιλοσοφικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περιγραφή

Στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα ο Αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ αποβιβάζεται από άκατο στην προκυμαία του λιμανιού της Κέρκυρας, όπου τον υποδέχονται ο Μέγας Αυλάρχης Δημήτριος Λεβίδης και οι τοπικές αρχές. Ο Αυτοκράτορας Χαϊλέ Σελασιέ επισκέπτεται τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και επευφημείται από το συγκεντρωμένο πλήθος. Ύστερα από επίσκεψη στο Αχίλλειο ο Αυτοκράτορας Χαϊλέ Σελασιέ αναχωρεί από την Κέρκυρα μεταβαίνοντας με άκατο στο καταδρομικό «Έλλη», όπου γίνεται δεκτός με τιμές από τον Αρχηγό του Στόλου Κωνσταντίνο Τσάτσο. (28/7/1954)

Το καταδρομικό «Έλλη» προσεγγίζει στο λιμάνι της Ζέας που είναι σημαιοστολισμένο για την υποδοχή του Αυτοκράτορα Χαϊλέ Σελασιέ. Τα κανόνια του καταδρομικού ρίχνουν χαιρετιστήριες ομοβροντίες καθώς ο Βασιλιάς Παύλος επιβιβάζεται στο κατάστρωμα για να υποδεχθεί τον Αυτοκράτορα Χαϊλέ Σελασιέ. Ο Αυτοκράτορας Χαϊλέ Σελασιέ και ο Βασιλιάς Παύλος επιβιβάζονται στη βασιλική άκατο και φθάνουν στην προκυμαία του λιμανιού της Ζέας, όπου τον Αυτοκράτορα Χαϊλέ Σελασιέ υποδέχονται ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπάγος, το προσωπικό της αιθιοπικής Πρεσβείας στην Αθήνα και άλλοι επίσημοι. Ο Αυτοκράτορας Χαϊλέ Σελασιέ επιθεωρεί άγημα ανδρών του Βασιλικού Ναυτικού. Το αυτοκίνητο που μεταφέρει τον Αυτοκράτορα Χαϊλέ Σελασιέ και τον Βασιλιά Παύλο στην Αθήνα σταματά στο ύψος των Στύλων του Ολυμπίου Διός, όπου τον Αυτοκράτορα Χαϊλέ Σελασιέ προσφωνεί ο Δήμαρχος Αθηναίων Κωνσταντίνος Νικολόπουλος. Κοπέλες με παραδοσιακές ενδυμασίες ραίνουν με άνθη τον επίσημο επισκέπτη καθώς η πομπή διέρχεται από την ειδική αψίδα της υποδοχής. Το βασιλικό αυτοκίνητο και η έφιππη φρουρά καταλήγουν στα Βασιλικά Ανάκτορα της Αθήνας. (29/7/1954)

Ο Αυτοκράτορας Χαϊλέ Σελασιέ συνοδευόμενος από τον Βασιλιά Παύλο μεταβαίνει στη Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να παραστεί σε επίσημη δοξολογία. Πλήθος κόσμου παρακολουθεί την πομπή καθώς το βασιλικό αυτοκίνητο διέρχεται από την πλατεία Συντάγματος. Ο Α. Παπάγος με θερινή στολή Στρατάρχου και ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Ροδόπουλος υποδέχονται στην είσοδο της Μητρόπολης τον Αυτοκράτορα Χαϊλέ Σελασιέ, τον Βασιλιά Παύλο και την Βασίλισσα Φρειδερίκη. Μετά την ολοκλήρωση της δοξολογίας, ο Αυτοκράτορας Χαϊλέ Σελασιέ, ο Βασιλιάς Παύλος, η Βασίλισσα Φρειδερίκη, ο Διάδοχος Κωνσταντίνος, οι Πριγκίπισσες Σοφία, Ειρήνη και Μαρία του Νικολάου, εξέρχονται από τη Μητρόπολη. Ο Α. Παπάγος και η σύζυγός του Μαρία Παπάγου, καθώς και τα μέλη της Κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων διακρίνονται ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο Υπουργός Εξωτερικών Στέφανος Στεφανόπουλος, ο Υπουργός Βιομηχανίας Αριστείδης Πρωτοπαπαδάκης και ο Υπουργός Δημοσίων Έργων Κωνσταντίνος Καραμανλής, εξέρχονται από τη Μητρόπολη. Ο Αυτοκράτορας Χαϊλέ Σελασιέ και ο Βασιλιάς Παύλος κατευθύνονται προς το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου ο Αυτοκράτορας Χαϊλέ Σελασιέ καταθέτει στεφάνι. Στη συνέχεια, ο Αυτοκράτορας Χαϊλέ Σελασιέ και ο Βασιλιάς Παύλος παρακολουθούν παρέλαση ανδρών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. (30/7/1954)

Ο Αυτοκράτορας Χαϊλέ Σελασιέ μεταβαίνει στο Δημαρχείο της Αθήνας, στην είσοδο του οποίου τον υποδέχεται ο Κ. Νικολόπουλος. Ύστερα από προσφωνήσεις του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Πετρόπουλου και του Κ. Νικολόπουλου, ο Κ. Νικολόπουλος απονέμει το χρυσό μετάλλιο της πόλης της Αθήνας στον Αιθίοπα Αυτοκράτορα, ο οποίος εκφωνεί ευχαριστήρια ομιλία. (31/7/1954)

Στην αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιείται η τελετή αναγόρευσης του Αυτοκράτορα Χαϊλέ Σελασιέ σε επίτιμο διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής. Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Απόστολος Δασκαλάκης και ο Αυτοκράτορας Χαϊλέ Σελασιέ εκφωνούν ομιλίες. Στη συνέχεια ο Α. Δασκαλάκης περιβάλλει τον Αυτοκράτορα Χαϊλέ Σελασιέ με την τήβεννο του επίτιμου διδάκτορα και του επιδίδει τη σχετική περγαμηνή. (1/8/1954)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου