ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΥ ! Α΄ ΜΕΡΟΣ

Αγαπητοι φιλοι το παρακατω αρθρο ειναι πολυ διαφωτιστικο και κατατοπιζει οσους θελουν να μαθουν την αληθεια για την ζημια που εκανε ο Ελευθεριος Βενιζελος στην Ελλαδα.
Το μεταφερω αυτουσιο
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ! ΑΞΙΖΕΙ !

Γίωργος Θ. Μαυρογορδάτος: 1915 Ο Εθνικός Διχασμός
ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Φιλος καλος αγορασε το βιβλιου καποιου ΜΑΥΡΟΓΟΡΔΑΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ εν συνταξει καθηγητου.Το βιβλιον εχει τιτλο <<1915>> Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ
Το βιβλιο αυτό εγω δεν θα το αγοραζα διοτι προ ετων ,ο ιδιος  συγγραφεας, ειχε βγαλει ένα αλλλο που αναφεροταν στους βασιλοφρονες επιστρατους του 1916 αγνοωντας ότι πριν από αυτους ειχαν δημιουργηθει οι επιστρατοι του Βενιζελου με ξενα χρηματα.Μαλιστα ελεγε για τους επιστρατους ότι ηταν …φασιστες ορος που ουτε στην τοτε Ιταλια ηταν γνωστος!! Αργοτερα ονομαστηκε το κινημα του μουσολινι φασιστικο.Οποτε καταλαβαινει κανεις την σοβαροτητα του εργου.
Μου ελεγε ο φιλος μου διαφορα για το βιβλιο εγω του απαντουσα διαφορετικα από τα γραφομενα και με παρεκαλεσε να του δωσω γραπτως τις αντιρησεις μου για να μαθει τι ακριβως εγινε στον εθνικο διχασμο τα ετη 1915-1920 πραγμα που εδεχθην.
Εριξα μια ματια στην βιβλιογραφια στο τελος του βιβλιου και ειδα ότι όχι μονον είναι προκλητικα μονομερης υπερ του Βενιζελου αλλα λειπουν βασικα βιβλια που πρεπει να διαβασει καποιος για να ενημερωσει τον κοσμο για τα γεγονοτα που εγιαν προ 100 ετων.
Εχει περι πολλου πχ το βιβλιον του φανατικου βενιζελικου Γ.Βεντηρη που πρωτοστατησε σε δυο εκθρονισμους βασιλεων ( που στο τελος της ζωης του όμως ηταν πολιτικος συμβουλος του βασιλεως Παυλου) το οποιον βιβλιο εχει τον τιτλο <<η Ελλας του 1910-1920 >,και είναι μια αγιογραφια του Βενιζελου μεχρις σημειου εμετου και λιγα από τα παρατηθεμενα εγγραφα στο βιβλιο είναι σωστα.Αλλα είναι παραχαραγμενα αλλα αποσιωπωνται.Δεν εχει λαβει υπ οψιν τον Ε΄ τομο της διπλωματικης ιστοριας του γαλλου μεγαλου ιστορικου και ακαδημαικου Εντουαρ Ντριω που αναφερεται στα γεγονοτα εκεινα μεσα από απορρητα αρχεια της ΑΝΤΑΝΤ που κανεις δεν ειχε δει μεχρι τοτε, δεν εχει λαβει υπ οψιν τα απορρητα εγγραφα των τσαρικων αρχειων που λιαν νωρις εδωσαν οι ιδιοι οι μπολσεβικοι στην δημοσιοτητα, δεν ειδα πουθενα στην βιβλιογραφια αναμνησεις γαλλων, αγγλων στρατηγων ,ναυαρχων ,του Αμερικανου ουδετερου δημοσιογραφου Παξτον Χιμπεν, των πασης φυσεως πρακτορων, το βιβλιον του ανατροπεως του βασιλεα γαλλου Σαρλ Ζοναρ, δεν εχει λαβει υπ οψιν τα πρακτικα της συνθηκης των Σεβρων που εχουν κυκλοφορησει και στα αγγλικα και στα γαλλικα.Δεν εχει λαβει υπ οψιν διπλωματικα εγγραφα της Ανταντ που δημοσιεσαν διαφοροι συγγγραφεις Όπως πχ ο cosmin η ο Φραγκουλης.
Θα ξεκινησω για καλυτερη ενημερωση την κριτικη και διορθωση κατά κεφαλαιον
(Συνεχιζεται)

https://vasiliaethnarhia.blogspot.com/2016/03/blog-post_79.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου