ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΥ ! Δ ΄ ΜΕΡΟΣ

Πληρης ανασκευη οσων αυθαιρετων συμπερασματων υπαρχουν στο βιβλιο ''Γίωργος Θ. Μαυρογορδάτος: 1915 Ο Εθνικός Διχασμός'', με σκοπο την απακατασταση της αληθειας.

Σελις 148 Τα σχεδια για αυτονομια της Σμυρνης ηταν πραγματι γελοια και ανεδαφικα τα οποια όμως τα υποστηριξε ο βενιζελισμος.Οταν η κυβερνηση ενημερωθηκε για αναμιξη του αρχιστρατηγου σε αυτές τις ενεργειες εσπευσε αμεσως να τον αποστρατευσει.
Το μετωπο της Μικρας Ασιας κατερευσε διοτι εκτος των αλλων κυριως ο Πλαστηρας με την πρωτη τουφεκια εφυγε από το μετωπο αγνοωντας ολες τις διαταγες για να κλεισει το ρηγμα. Ειναι χαρακτηριστικη η αναφορα του Ολλανδου πρεσβεως <<ότι οι ριψασπιδες της Μικρας Ασιας τουφεκισαν τους εξι για να αποσεισουν τις ευθυνες από πανω τους>>
Και ο ιδιος ο Παγκαλος αργοτερα τον Πλαστηρα εδεικνυε σαν ενοχο της καταρευσεως όπως ο Μαζαρακης κτλ
Σελις 151 Στους κατηγορουμενους της δικης των εξι απαγορευτηκε να χρησιμοποιησουν εγγραφα για την απολογια τους απλουστατα επειδη αυτά εδειχναν σαν ενοχο τον Βενιζελο.
Τα εγγραφα αυτά βγηκαν στην δημοσιοτητα λιγα χρονια μετα από τον Ντριω, και το 1966 από τον Μοστα. Αληθεια γιατι κατηγορηθηκε ο Γουναρης για το Βορειοηπειροτικο;; Αυτος εφταιγε για την αιολη (σαθρή,αστηρικτη) Συμφωνια Βενιζελου –Τιτονι περι της παραχωρησεως της Βορειας Ηπειρου στην Ελλαδα; Ηταν σοβαρη συμφωνια αυτή που υπεγραψε ο …μεγας διπλωματης Βενιζελος;; Και γιατι οι δολοφονιες των αντιπαλων του Βενιζελου ηταν ιστορικα αναγκαιες ενώ των Βενιζελικων όχι; Τι περιεργη αποψη ιστορικου είναι αυτή;;

Κεφαλαιο 2

Ο Βενιζελος δεν ηταν χαρισματικη προσωπικοτητα. Απλως εκ Κρητης ακομα, για δικους τους λογους, του εφτιαξαν το image( IMAGEMAKER θα λεγαμε σημερα) οι δημοσιογραφοι Διλλων και ο διασημος φιλοβουλγαρος δημοσιογραφος Μπαουτσερ. Αυτοι και καποιοι αλλοι που συνεδιασαν την τυχη τους με τον Βενιζελο τον πιστευαν χαρισματικο και όλα τα αλλα τα γελοια που λεγανε. 
Η αληθεια είναι ότι ηταν αριστος ανακατωσουρας και συνομωτης, τιποτε περισσοτερο, και επειδη ηταν …χαρισματικος προσπαθησαν να πεισουν τον λαο ότι ειχε δικιο ότι και να ελεγε πραγμα που συνεχιζετα και σημερα με τους αυτοαποκαλουμενους ιστορικους.
Ο βενιζελος ηταν ανθρωπος των ξενων συμφεροντων και στην Κρητη και στην Ελλαδα. Απο την ηλικια των 28 ετων, αν αυτό είναι …χαρισμα….
Αντιθετα ο Βασιλευς Κωνσταντινος για πολλους λογους ηταν λαοφιλης, κατά την διαρκεια των βαλκανικων πολεμων ΟΥΔΕΙΣ στρατιωτης στην ιδιωτικη αλληλογραφια δεν μνημονευε τον Βενιζελο σε αντιθεση με τον Κωνσταντινο.
Σελις 172 Ο Βενιζελος ουτε στην Κρητη ειχε οπαδους διοτι αυτοι τον ηξεραν καλυτερα από τους υπολοιπους ελληνες. 
Οταν ηρθε στα πραγματα και διορισε τον καθε κρητικο τσοπανη χωροφυλακα τα πραγματα αλλαξαν. Πολλοι από τους αξιωματικους της ..εθνικης αμυνας ηταν β'  κατηγοριας και όταν επαιρναν  καλο μισθο και αξιωματα που δεν θα ειχαν με το νομιμον κρατος, συνεδεσαν την τυχη τους μαζι του.  Αλλοι οπαδοι του ηταν ολοι αυτοι οι μικρασιατες,αιγυπτιωτες κτλ που δεν θα πηγαιναν ουτως η αλλως στον πολεμο καθως και εμποροι σε μη στρατευσιμη ηλικια που πλουτισαν διοτι μονον αυτοι ειχαν δικαιωμα αποκλειστικης διανομης τροφιμων από τους συμμαχους σε έναν πεινασμενο λαο. Ετσι και εγω γινομαι μεγας και ..χαρισματικος!!!
Σελις 185 Είναι μεγα ψευδος ότι σχεδιαζε ο Κωνσταντινος να ερθει στην Ελλαδα μαζι με Γερμανους και το Δ΄ Σωμα Στρατου της Ελλαδος που ευρισκετο στο Γκαιρλιτς.
Μια καλη περιγραφη των Νοεμβριανων θα βρει ο αναγνωστης στο βιβλιο του αμερικανου ουδετρεου δημοσιογραφου Παξτον Χιμπεν που ηταν αυτοπτης μαρτυρας ολων αυτων των γεγονοτων που κυκλοφορει από τις εκδοσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ .
Ο συγγραφεας του βιβλιου που κανω κριτικη κανει λογικους ακροβατισμους για να αποδειξει ότι ΟΙ βενιζελικοι δεν πυροβολουσαν εναντιον των ελληνων στα Νοεμβριανα.
Το διαψευδουν όμως πολλοι μεταξυ των οποιων και ο Παξτον Χιμπεν
Σελις 296 Γιατι η λιποταξια είναι κακη εξ ορισμου όταν γινεται στο Βενιζελικον κρατος ενώ αν γινεται στους αντιβενιζελικους είναι…δημοκρατικη πραξη; Πχ δεν αναφερεσαι καθολου στους λιποτακτες της Κωνσταντινουπολεως και τις ενεργειες τους; 
Ηταν σωστο να πολεμησουν οι Ελληνες για χαρη της Ανταντ; Για ποιο λογο να πανε μαζι τους μετα από αυτά που τραβηξαν από τους συμμαχους;;
Η μαχητικη αξια του Βενιζελικου στρατου της Εθνικης Αμυνας κατά τον γαλλο στρατηγο Σαραιγ ηταν χαμηλη διοτι αντι να πολεμα εναντιον των Βουλγαρων κυνηγουσε Ελληνες του Κωνστατινου. 
Το εδειξαν εξ αλλου οι επιχειρησεις οπου σχεδον καμμια μαχη δεν σχεδιαστηκε από ελληνες και παντα την ουσιατικη διοικηση στις ελληνικες Βενιζελικες σταρτιωτικες μοναδες την ειχε γαλλος η αγγλος αξιωματικος.
Σελις 306 Ο Βενιζελος δεν δικαιωθηκε για την νικη της ΑΝΤΑΝΤ. Ο πολεμος η θα εληγε με νικη της ΑΝΤΑΝΤ , η με ηττα της ΑΝΤΑΝΤ, η ισοπαλια. Και μεχρι αρχες 1918 ουδεις προεβλεπε την εκβαση του πολεμου. 
Ουτε στην εκστρατεια της Μικρας Ασιας δικαιωθηκε διοτι κατά εκφραση ενος γαλλου <<του εδειξαν οι συμμαχοι της αρκουδα του ειπαν σου πουλαμε το δερμα της αλλα θα πρεπει να την σκοτωσεις εσυ. Αλλα η αρκουδα δεν σταθηκε να την ξετομαριασει ο Βενιζελος>>.
Τα εγγραφα που ειχαν μαζι τους οι εξι τουφεκισμενοι πολιτικοι του αντιπαλοι αυτό υποστηριζαν για αυτό και οινβενιζελικοι  διωκτες τους τα κατεσχεσαν. Τι κερδος ειχε η Ελλας από την μικρη εστω συμμετοχη στον Α παγκοσμιο πολεμο;
Κανενα. Μονο την καταστροφη της Μικρας Ασιας.
Για την δικη των εξι αναφερεται και ο Κωστας Βερβερας από τον κατηγορο Ν.Γρηγοριαδη ως ληστης κτλ. Οι Βενιζελικοι συληβδην ολους τους αντιπαλους τους τους ελεγαν ληστες ,συμμοριτες κτλ με προεξαρχοντες τους στρατοδικες Φατσεα,Κουνδουρο κτλ .
Ο Κωστας Βερβερας ηταν μακεδονομαχος και μετα ανταρτης στην ουδετερη Ζωνη της Θεσσαλλιας μεταξυ Βενιζελικου και Αθηναικου Κρατους και επικυρηχτηκε σαν ληστης ενώ την μεγαλη κορη του 20 ετων και την γυναικα του του τις φυλακισαν στην Κοζανη.  Μετα εμεινε μονος σαν ληστης τον κυνηγουσαν τα αποσπασματα του ανεκδιηγητου φιλου του Βενιζελου Ηλιακη(που ξαφρισε όλα τα πορτοφολια των Αντιβενιζελικων της περιοχης Δυτικης Μακεδονιας για …εθνικους σκοπους όταν ηταν διοικητης …δημοκρατικος (βενιζελικος) της περιοχης ) και ο υπαρχηγος του Κακαφικας τον αποκεφαλισε πηρε αμνηστια και 20.000 δραχμες ως απιοζημιωση.
Ουτε λοιπον ο Γρηγοριαδης ηταν καλα ενημερωμενος όταν ελεγε αυτά στο στρατιδικειο για να δικαιολογησει τα εγκληματα των Βενιζελικων.
Σελις 311.Οι αξιωματικοι του Γκαιρλιτς όταν επανηλθαν στην Ελλαδα φυλακιστηκαν σε ένα λοιμοκαθαρτηριο εξω από την Σαλαμινα( Αγιος  Γεωργιος) και ζητησαν να πανε στο μετωπο. Και πραγματι ο Μαζαρακης ζητησε να πανε στην δικη του μοναδα εγγυωμενος για την διαγωγη τους  αλλα οι υπολοιποι Βενιζελικοι δεν το επετρεψαν συνεπως είναι ψευδος από πού λεγεται.
Σεςλις 313 Μια ιστορια με ακροβατικους διαλογισμους. Για να βγει ο Γουναρης ..φασιστας.(και λοιπον;;)Τι δουλεια εχει ο Γουναρης με τους φασιστερ της Ιταλιας;;
Το κινημα του Πλαστηρα δεν δικαιολογειται από εθνικης αποψεως ,απλως ο Πλαστηρας εκανε ότι εκανε διοτι ηξερε ότι λογικα αυτος επρεπε να τουφεκιστει όπως και ο Κονδυλης κτλ για λιποταξια εν ωρα πολεμου.
Σελις  316 Ψευδως και αυθαιρετα αναφερεται ότι ο Γουναρης ηθελε καταληψη της Μακεδονιας από Βουλγαρους ,το αντιθετο μαλιστα. Ο Βενιζελος παραχωρουσε ακομα και στο τελος του 1915 αυτή την περιοχη στους Βουλγαρους ,τετοια διαστροφη της πραγματικοτητος από τον συγγραφεα πριοκειμενου να μην δυσφημιστει ο Βενιζελος 100 χρονια μετα τα γεγονοτα!
Εκανα κριτικη στα αναφερομενα γεγονοτα τα οποια παραχαρασονται. Δεν εκανα κριτικη σε κεφαλαια όπως κρατος και εθνος,ταξικη συγκρουση κτλ τα οποια θεωρω ανευ αξιας.
Συμπερασματικα
Το βιβλιο αυτό ουτε θα το αγοραζα ,ουτε πολύ περισσοτερο θα εχανα χρονο να το διαβασω αν δεν με πιεζε ο φιλος μου να κανω κριτικη
Ειναι ένα βιβλιο που κανει εντονες προσπαθειες μεσω υβρεων για τους αντιβενιζελικους και επαινων για τον …εθναρχη Βενιζελο να δικαιολογησει τα εγκληματα του και τις προδοσιες του Βενιζελου.
Αν καποιος θελει να μαθει περισσοτερα δεν εχει παρα να διαβασει του Μαλαινου την <<Ιστορια των Ξενικων Επεμβασεων εν Ελλαδι>> τομος 3ος  σπανιο βιβλιο  θα το βρει σε βιβλιοθηκες, όπως και η ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ του Σακελαροπουλου (παλι σε βιβλιοθηκες),το βιβλιο του Χρηστου Βηττου Εθνικος διχασμος (δυσευρετο) και το βιβλιο του αμερικανου δημοσιογραφου και αυτοπτη μαρτυρα των γεγονοτων ΠΑΞΤΟΝ ΧΙΜΠΕΝ εκδοσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ όπως και το βιβλιο του γαλλου ιστορικου Εντουαρ Ντριω εκδοσεις Πελασγος.
Πληρη εικονα όμως του εθνικου διχασμου μεσα από αρχεια που ουδεις άλλος μνημονευει εχει το αρτι κυκλοφορησαν  διτομο εργο του Ιωαννη Παπαφλωρατου <<Ιστορια του Ελληνικου Στρατου  1833 -1949 >> εκδοσεις Σακκουλα που κυκλοφορει στα βιβλιπωλεια και από τις σελιδες 384  και μετα  αναφερεται με λεπτομερειες στον Εθνικο διχασμο παντα μεσα από αρχεια και το συνιστω ανεπιφυλακτα.

 http://tabouri.blogspot.gr/2016/01/1915.html

https://vasiliaethnarhia.blogspot.com/2016/03/blog-post_79.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου