ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΥ ! Γ ΄ ΜΕΡΟΣ

Πληρης ανασκευη οσων αυθαιρετων συμπερασματων υπαρχουν στο βιβλιο ''Γίωργος Θ. Μαυρογορδάτος: 1915 Ο Εθνικός Διχασμός'', με σκοπο την απακατασταση της αληθειας.
Σελις 99. Στα Νοεμβριανα το πογκρομ κατά των Βενιζελικων προηλθε διοτι οι ιδιοι Βενιζελικοι πυροβολουσαν εκ των οικιων ,οικια Βενιζελου, βενιζελικες εφημεριδες και εφονευσαν Ελληνες στρατιωτες μαζι με τους Γαλλους. Οσο και αν προσπαθει ο συγγραφεας να υποβαθμισει το γεγονος δεν αλλαζει ότι οι βενιζελικοι εκαναν προδοσιες και εγκληματα. Αρκετα παραστατικα τα οσα λεει ο αυτοπτης μαρτυρας(μεταξυ πολλων αλλων) ουδετερος αμερικανος δημοσιογραφος Παξτον Χιμπεν( το βιβλιο του κυκλοφορει στα ελληνικα από τις εκδοσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ) που ειδε ο ιδιος να πυροβολουν Βενιζελικοι από τα γραφεια βενιζελικης εφημεριδος ΝΕΑ ΕΛΛΑΣ και να φονευουν ελληνες ναυτες στο περιστηλιον της Βουλης. Οι ελληνες στρατιωτες εβαλοντο εκ των νωτων από βενιζελικους ισχυριζεται και ο Παξτον Χιμπεν και ο γαλλος οικονομολογος Τανέ
Μια καλη αναγνωση για τα γεγονοτα των Νοεμβριανων του 1916 μπορειτε να βρειτε στον 3ο τομο της Ιστοριας των Ξενικων Επεμβασεων του Μαλαινου αλλα και σε αλλα βιβλια πχ του Αγγλου αρχικατασκοπου σερ Μπαζιλ Τομσον (κυκολοφορει). Σε ερευνα που εγινε στην οικια του Βενιζελου βρεθηκαν οπλα φυσιγγια και ένα αλεξισφαιρο γιλεκο που ο συγγραφεας τα ευρηματα αυτά τα λεει ..γελοια!!! Οι ανακοινωσεις του Βενιζελου για τα θυματα των Νοεμβριανων δικων του οπαδων είναι ψευδεις ως συνηθως.
Σελις 102 λεει ότι το αναθεμα ηταν μνημειο καταντηματος. Οι επιστολες του βενιζελου στον Γαλλο προεδρο Πουανκαρε για αποκλεισμο της Ελλαδος ώστε ο λαος να πεινασει όπως και πεινασε τι ηταν;;Μνημειο πατριωτισμου;;Τι ηθελες να κανει ενας λαος που παθαινε όλα αυτά εξ αιτιας κυριως του Βενιζελου;; Η Ανταντ ειχε να διαλεξει. Η τον Κωνσταντινο που ζητουσε να εμπλακει στον πολεμο με ανταλλαγμα την εδαφικη ακειραιοτητα της Ελλαδος η τον βενιζελο που ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ανταλλαγμα(αυτό εδειξε η πραξις) εστελνε τα ελληνοπουλα να πολεμησουν σε εναν πολεμο που δεν τους αφορουσε. Και μην ξεχναμε ότι τοτε η Γερμανια νικουσε σε όλα τα μετωπα.( Η Ρουμανια ηττηθηκε σε μια εβδομαδα)
Λογικο δεν ηταν η Ανταντ να προτιμησει να βαλει στην εξουσια τον Βενιζελο με κάθε μεσον και να χρηματοδοτει εκδοσεις φυλαδιων ,εφημεριδων κτλ με βενιζελικη προπαγανδα και να παρουσιαζει τον Κωνσταντινο ως προδοτη;; Ο ναυτικος αποκλεισμος της Ελλαδος εγινε με προτροπη του Βενιζελου.( Για αυτό εγινε και ευρυτατη συζητηση στην Γαλλικη βουλη). Η Θεσασαλονικη οπου ηταν η  εδρα των Βενιζελικων δεν πεινασε όπως ψευδως αναφερει ο συγγραφεας για να δειξει ότι ΟΛΟΙ πεινουσαν
Σελις 105 Επιθεση Γερμανοβουλγαρων σε συντονισμο με τον Ελληνικο στρατο, ε  αυτο 
ηταν μονο στην διαταραγμενη φαντασια του Βενιζελου και Σαραιγ και είναι κριμα χωρις στοιχεια και μονον από εμπαθεια σημερα ενας συγγραφεας να πιστευει αυτά τα παραληρηματα.
Συναντηση Γερμανου στρατιωτικου ακολουθου Φαλκεχαουζεν και Μεταξα είναι μυθευμα.
Ουτε χρηματοδοτηση εγινε ποτε των ανταρτικων σωματων της ουδετερης ζωνης απο την Γερμανια.
Σελις 107 Χρημα στην διαθεση του Βενιζελου από τους συμμαχους (τελικα ηταν ελληνικο)υπηρχε αφθονο. Η επιστρατευση δεν πηγαινε καλα απλουστατα διοτι ΟΥΔΕΙΣ ηθελε να πολεμησει για ξενα συμφεροντα. Στον στρατο της  εθνικης αμυνας του Βενιζελου πηγαν Β κατηγοριας αξιωματικοι και λιγοι φανατικοι οπαδοι του από την Κρητη.
Καποιοι γραφικοι τυχοδιωκτες που πλουτισαν από τον αποκλεισμο εκαναν δηθεν εξεγερσεις για προσχωρηση στον …λαοφιλη ηγετη Βενιζελο. Οι περισσοτερες …δημοκρατικες προσχωρησεις εγιναν με επεμβαση του γαλλικου ναυτικου στα νησια. Πχ στην Λευκαδα κτλ , Ναξος κτλ(στην Απειρανθο Ναξου εγινε σφαγη στην ουσια απο βενιζελικουςΑ.Π.)
Σελις 110 Μπορει εν καιρω πολεμου να γινει εκπαιδευτικη μεταρυθμιση;;Τι τον εβαλε τον Γληνο να κανει;;
Ο ιδιος ο Ζοναρ που εκανε την βρωμικη δουλεια της ανατροπης του βασιλεως με τα κανονια του μετανοιωσε για αυτην. 
Ηρθε στην Ελλαδα παραπληροφορημενος ότι τον Κωνσταντινο δεν τον ηθελε ο λαος και ειδε ότι τον Βενιζελο μισουσε ο λαος .
Όταν επεστρεψε στην Γαλλια εκανε αναφορα οπου στο τελος ντρεπεται για αυτό που εκανε και εγραψε<<Είναι μια θλιβερη σελιδα στην ιστορια της Γαλλιας για αυτό την σκιζω>. Εσκισε ομως χαριν του Βενιζελου τον ελληνικο λαο. 
Όταν εφυγε ο Ζοναρ ο Βενιζελος εφτιαξε την υπουργικη αποφαση της 23 Ιουνιου 1917 τευχος 54 εφημεριδος κυβερνησεων (τοσους νομους ειδατε πως σας διεφυγε αυτος;) που εφτιαξε <<ερανικη επιτροπην να κανει ερανο επι 6μηνον για δωρο στον Ζοναρ>>. Φυσικα στην ερανικη επιτροπη ηταν Βενιζελικοι (σκετα λουλουδια) ζητουσαν από βασιλοφρονες να δωσουν τον οβολο τους και αν δεν εδιναν εδιωκοντο για δυσμενια κατα του κεθστωτος. Ειμαι περιεργος αν τελικα εγοραστηκε δωρο για τον Ζοναρ και ποιο ηταν αυτό. Οι διωξεις δεν εγιναν μονο σε αντιβενιζελικους αλλα και κατά ζωων και πτηνων πχ ένας παπαγαλος δεν καταλαβε την καθεστωτικη αλλαγη και εψελνε το τραγουδι <<του αητου ο γυιος>> και ένα βενιζελικος τον επνιξε!!! Ενώ το αφεντικο του φυλακιστηκε!!!
Σελις 114 τελικα ο βενιζελικος στρατος εγινε για να βοηθησει τον γαλλο στρατηγο Σαραιγ εναντιον των βουλγαρων και καθως λεγει ο ιδιος ο Γαλλος στρατηγος πολεμουσε κατά των ελληνων!!!
Σελις 122.Απο τα πρακτικα της συνθηκης των Σεβρων ξερουμε τις λεπτομερειες για το πώς πηγαμε στην Σμυρνη. Πηγε εκει ο Βενιζελος χωρις την συμφωνη γνωμη κανενος ουτε Γαλλιας, ουτε Αγγλιας ,ουτε υπουργων, ουτε στραταρχων κτλ Μονο προσωπικα και ανεπισημα ο αγγλος πρωθυπουργος του ειπε <<πηγαινε αλλα ουτε στρατο θα σου δωσουμε ουτε χρηματα ουτε τιποτε>> .
Ο βενιζελος βεβαια ελεγε ότι ειχε εμπιστοσυνη στο …αστρο του. Συμφωνα με την συνθηκη των Σεβρων μετα 5 ετη θα γινοταν δημοψηφισμα αν οι Μικρασιατες ηθελαν να ενσωματωθουν στην Ελλαδα. Το αποτελεσμα του δημοψηφισματος γνωστον . Με 8 εκατομυρια τουρκους και αλλους κατοικους και 2 εκατομυρια ελληνες δεν ηξερε ο ..χαρισματικος ποιο θα ηταν το αποτελεσμα;;
Σελις 126 Ο βενιζελος ηξερε από το 1919 ότι οι συμμαχοι τον εγκατελειψαν, τα ξενα αρχεια δειχνουν ότι τον ειχαν ενημερωσει. Λιαν κατατοπιστικο το βιβλιον του Μοστα.
Σελις 128 Ο βενιζελος μετα την ηττα του στις εκλογες του 1920 εγκατελειψε την χωραν για …γαμηλιον ταξιδι (Απο την πολλη στενοχωρια πηγε και παντρευτηκε !) και οι φανατικοι υποστηρικτες του Παγκαλος, Κονδυλης, Ιωαννου εγκατελειψαν τις θεσεις τους αυτοβουβουλως εν τω στρατω χωρις ΟΥΔΕΙΣ να τους ενοχλησει (όπως δεν ενοχλησαν τον Πλαστηρα) και κατεφυγαν στην Κωνσταντινουλη οπου εσχεδιαζαν τα μυρια οσα κατα της Ελλαδος και του μαχομενου ελληνικου στρατου (καθονταν σε ξενοδοχειο που τους πληρωνε ο μεταξακης  και αρθρογραφουσαν εναντιον του στρατου που πολεμουσε στην Μικρα Ασια,ο Κεμαλ επαιρνε αυτα τα αρθρα και με αεροπλανο τα εριχνε για να τα διαβαζουν οι ελληνες στρατιωτες στο μετωπο !!!). ΟΥΔΕΠΟΤΕ ο Βενιζελος προσεπαθησε να συνδιαλλαγει με τους Γουναρη κτλ χαριν της πατριδος.  Ολως ανακριβη είναι τα γραφομενα. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ο Βενιζελος φερθηκε πατριωτικα εκτος αν πατριωτικες ηταν οι ραδιουργιες του. Ακομα και ο Βενιζελικος πατριαρχης Μεταξακης εβριζε τον Ελληνικο λαο στον διεθνη τυπο.
Σελις 130.Ο Βενιζελος εχασε τις εκλογες για πολλους λογους. Κυριως όμως για τα πεπραγμενα του τα ετη 1915-1920.
Σελις 132 Το ΚΚΕ ιδρυθηκε κατ εντολην του βενιζελου για υποστηριξη υπο των σοσιαλιστων των δικαιων της Ελλαδος στην Ευρωπη όπως πχ εκαναν οι Βουλγαροι σοσιαλιστες αλλα από την πρωτη στιγμη οι σοσιαλιστες αλλαξαν δρομο
Σελις 134.Ουδεποτε ο μειλίχιος  Γουναρης καλεσε τον λαο να εκδηκηθει την βενιζελικη δραση με τρομοκρατια. Αν το ειχε κανει απλουστατα δεν θα ετυφεκιζετο το 1922.
Σελις 141.Οι συμμαχοι από το 1919 όπως φαινεται από τα εγγραφα που δημοσιευσε ο Βασιλειος Μοστας ειχαν αποδεσμευτει από τις οποιας αξιας δεσμευσεις τους για Μικρα Ασια. Απο πουθενα δεν βγαινει το συμπερασμα ότι το δημοψηφισμα επαναφορας του Κωνσταντινου το 1920 ηταν νοθευμενο.
Πραγματι εγιναν αλλαγες στο επιτελειο του στρατευματος . Ελαχιστα ατομα όμως αλλαξαν πχ παρεμεινε ο Σαρηγιαννης. ΔΕΝ ειχαν επιπτωσεις στις μαχες διοτι μαχες μεχρι το 1920 επι Βενιζελου δεν ειχαν γινει. Οι μεγαλες μαχες που εγιναν το 1921 εδειξαν το αξιομαχον του στρατου. Πολλακις σκεφτηκαν οι μετανοεμβριανοι κυβερνητες να απεμπλακουν από την Μικρα Ασια αλλα δεν μπορουσαν διοτι δεν εξασφαλιζοταν η τυχη των Μικρασιατων. 
Μην ξεχναμε ότι φευγοντας οι Βενιζελικοι πηραν μαζι τους ολους τους φακελους ώστε η νεα κυβερνηση δεν ηξερε που ακριβως βρισκοταν το μικρασιατικο και βαδιζε στα τυφλα.αλλη μια …προσφορα του Βενιζελου στην πατριδα του.
Το λεγομενο …δημοκρατικο μανιφεστο των Παπανδρεου, Παπαναστασιου κτλ ηταν ένα γελοιο κατασκευασμα διοτι ενώ η πατρις ευρισκοταν εν πολεμω αυτοι πολιτικολογουσαν ασυστολα και ηθελαν …δημοκρατια δηλαδη Βενιζελικη δικτατορια στην ουσια.. Εναντιον της πατριδος. Τους ηταν...Αυτο που οι διεθνεις νομοι το λενε προδοσια.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ

https://vasiliaethnarhia.blogspot.com/2016/03/blog-post_79.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου