ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Η ΡΑΒΔΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥ ΙΒ' ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΟΥ.

Η ΡΑΒΔΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥ  ΙΒ'  ΤΟΥ  ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΟΥ.
  Παραθέτω αυτό που γράφει ο εγγονός του,ο νυν βασιλευς Κωνσταντινος Β', χωρίς περισσότερα σχόλια:




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ο Κωνσταντίνος Α'  η ΙΒ '(συνεχεια της αριθμησεως  απο τον Κωνσταντινο Παλαιολογο)  κρατάει τη ράβδο του στρατάρχη.

«… ο Κάιζερ έγραψε στον παππού μου

- Πρέπει στον πόλεμο να είσαι στο πλευρό μου. Αν δεν το κάνεις, θα σε καθαιρέσω από επίτιμο Στρατάρχη του αυτοκρατορικού Γερμανικού Στρατού και θα σου αφαιρέσω τη ράβδο του Στρατάρχη!

Απάντηση του Κωνσταντίνου Α'  ήταν σαφής και περιεκτική θα την παραθέσω όπως ακριβώς τη διετύπωσε στα αγγλικά.

- You can staff it up your ass! (Χως΄ την στον κώλο σου!).

Η απάντηση αυτή εξέφραζε την πλήρη αδιαφορία του Κωνσταντίνου για τις διαθέσεις και τις «ράβδους» του κουνιάδου του, Κάιζερ, καθώς η μοναδική ράβδος που μετρούσε αληθινά για τον Κωνσταντίνο ήταν εκείνη που ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Ελευθέριος Βενιζέλος του είχε απονείμει ενώπιον της κυβερνήσεως και αντιπροσωπείας του ελληνικού στρατού αναγνωρίζοντας τα στρατιωτικά του επιτεύγματα….»



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Κωνσταντίνος Α'( ή ΙΒ' ) και Σοφία της Ελλάδος.

Η  δε ράβδος του Ε Βενιζέλου έχει   να κάνει  με τους Βαλκανικούς πολέμους, και όταν μιλά για πόλεμο ο Γουλιέλμος Β'   εννοεί τον Α'  Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Κωνσταντίνος Α'  ήταν κουνιάδος του Κάιζερ (δηλαδή η γυναίκα του ήταν αδελφή του Κάιζερ, η βασίλισσα Σοφία).

Τέλος ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος Β που τα διηγείται ειναι :

Γιος της Φρειδερίκης (εγγονή του Κάιζερ).
Και
Γιος του Παύλου . Ηταν θείος του (ο Κάιζερ) σαν αδελφός της γιαγιάς του Σοφίας.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Α με στολή Γερμανού Στρατάρχη πίσω από τον Κάιζερ.


.

 Η συμβολή του Βασιλιά Κωνσταντίνου στο στρατιωτικό αγώνα του Έθνους αναγνωρίστηκε και από τον Βενιζέλο, που εισηγήθηκε να του δοθεί η ονομασία του Στρατάρχου !!! Στις 6/19 Απριλίου 1914 έλαβε χώρα μεγαλοπρεπή τελετή στη μεγάλη αίθουσα των ανακτόρων κατά τη διάρκεια της οποίας ο Βενιζέλος ως Υπουργός των Στρατιωτικών απένειμε στον Κωνσταντίνο στραταρχική ράβδο.

http://pluton22.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ;;;;
    Ο πολιτικός πρωτοαντίκρισε το φως νωρίτερα από το βασιλόπουλο. Αλλά έφυγε από τούτο τον κόσμο της προσωρινότητας 13 έτη αργότερα. Και οι δυο έκλεισαν το βιβλίο της ζωής τους σε ξένη γη.
    Ο Κωνσταντίνος εξοστρακισμένος –για δεύτερη φορά- από επαγγελματίες κινηματίες, βαθύτατα πικραμένος, βλεδυρά συκοφαντημένος, εξοργιστικά αδικημένος, ψυχοφθόρα συντετριμμένος από την ασυγχώρητη εκτέλεση των «Εξι» ως… προδοτών (!!!), ολοκληρωτικά αθώος για όσα του καταμαρτυρούσαν, άμοιρος ευθύνης για τον χωρισμό της χώρας και την διάσπαση του λαού σε δυο κομμάτια, έσβησε σε ένα ταπεινό Ιταλικό πανδοχείο β΄ κατηγορίας.
    Ο δεύτερος αξιοθρήνητος φυγάδας –πάντα το έβαζε στα πόδια για την αλλοδαπή μέσα στην νύχτα- κατά δήλωσή του ένοχος για τον εθνοκτόνο διχασμό, κηδεμόνας και ηθικός αυτουργός των κινημάτων 1933 και 1935, πρωτεργάτης του χωριστικού πραξικοπήματος του 1916, συνυπαίτιος της δικαστικής δολοφονίας των «Εξι», δημιουργός της καταστροφής του Ελληνισμού της Ρωμυλίας, της Μικράς Ασίας, της Ιωνίας και του Πόντου, παρέδωσε το πνεύμα του μέσα στις ανέσεις και στην πολυτέλεια της χλιδάτης Παρισινής διαβίωσης, που του εξασφάλιζαν τα τεράστια πλούτη της δεύτερης συζύγου του.
    Η εθνικότητα και των δυο αμφισβητήθηκε. Σήμερα είναι ΑΠΟΛΥΤΑ διαπιστωμένο και εξακριβωμένο ότι:
    Ο πρώτος δεν ήταν απλώς Ελληνας δεύτερης γενιάς, τόσο με βάση το Jus Sanguinis, όσο και το Jus Soli, αλλά κατευθείαν απόγονος Βυζαντινών δυναστειών ως γιός του Βασιλιά Γεωργίου Α΄ (η Δανέζικη δυναστεία συνδέθηκε μέσω γάμων με Βυζαντινές πριγκήπισσες, με τις οικογένειες των Δουκών, των Κομνηνών, των Παλαιολόγων, κλπ) και της Βασίλισσας Ολγας (σ. 27η κατευθείαν απόγονος της Βυζαντινής Αυτοκράτειρας Ευφροσύνης Δούκαινας Καματερίνας (έζησε 1155-1211), σύζυγου του Αλέξιου Γ΄ των Αγγέλων).
    Ο δεύτερος ήταν από την μητρική πλευρά Ελληνας και από την πατρική Εβραϊκής καταγωγής (Μπενύ Σελόν), καθώς και οι δυο γονείς του πατέρα του ήταν Εβραίοι από την Θεσσαλονίκη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή