ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ

Giorgos Pissalidis

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1821
Ο ΕΝΔΟΞΟΤΑΤΟΣ, ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟΣ, ΙΛΛΟΥΣΤΡΙΟΣ ΑΡΧΩΝ ΚΥΡ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ΄ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ (=ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΥΣ), ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ    ΞΙΦΙΛΙΝΟΣ, ΚΟΜΝΗΝΟΣ,  ΔΟΥΚΑΣ,  ΜΟΥΡΟΥΖΗΣ,  ΜΑΜΜΩΝΑΣ, ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ,  ΧΑΝΤΖΕΡΗΣ, Ο ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ, ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΠΡΟΥΘΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΕΣ ΗΓΕΜΟΝΙΕΣ.

Υπήρξε απόγονος της Φαναριώτικης οικογένειας των Υψηλάντηδων με καταγωγή από την Αυτοκρατορία της Ρωμανίας και o φυσικός ηγέτης της Φιλικής Εταιρείας. Με μια έννοια συμβολισμού, μπορούμε να πούμε ότι ο Ποντιακής καταγωγής Πρίγκηψ Αλέξανδρος Υψηλάντης κήρυξε την Επανάσταση του 21 και ο αδελφός του, Πρίγκηψ Δημήτριος Υψηλάντης την τελείωσε πολεμώντας στην Μάχη της Πέτρας.
Να πούμε ότι η παραπάνω επίκληση γίνεται γιατί ο Υψηλάντης προερχόταν από την γενιά των Κομνηνών- Ξιφιλίνων και κατα επέκταση των Συγκλητικών Οίκου Δουκών και Παλαιολόγων. Αποκαλείται δε Αντιβασιλέας, διότι ανασύστησε μυστικά το κονσιτάριο (Σύμβουλιο του Στέμματος) της Αυτοκρατορίας της Ρωμανίας με μέλη άλλων Συγκλητικών Οίκων του Βυζαντίου (Βάγιας Παλαιολόγος, Φωκάς, Ανδρέας Μεταξάς κλπ) που τον εξέλεξαν ως Επίτροπος ήτοι Αντιβασιλέας όστις επί Ρωμανίας αντικαθιστούσε τον Αυτοκράτορα όταν αυτός για διάφορους λόγους (αρρώστεια) δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του. Αυτή ήταν η περιβόητη "Αόρατη Αρχή" και όχι η Ρωσσία, όπως κάποιοι ήθελαν να πιστεύουν. Ο σκοπός του ήταν η απελευθέρωση των παλαιών εδαφών της Αυτοκρατορίας της Ρωμανίας (Ιωνία, Πόντος, κλπ) και όταν έστελνε επιστολές για να ξεσηκώσει τους Έλληνες τους αποκαλούσε "Βυζάντιους αδελφούς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου