ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΟΝ Α' ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ !

Η πριγκίπισσα Αλίκη του Μπάττενμπεργκ Ανδρεου.
 1885 Alice.jpg

Με το ξέσπασμα του Α΄ Βαλκανικού πολέμου η Αλίκη έσπευσε να συνεισφέρει ως εθελόντρια στο έργο του Ερυθρού Σταυρού και των άλλων οργανώσεων. Στη Λάρισα, την Ελασσόνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Σέρβια, με  δικα της εξοδα,  ίδρυσε νοσοκομεία στα οποία συμμετείχε και η ίδια προσφέροντας  βοήθεια ως νοσοκόμα. Γι’ αυτό τιμήθηκε από τον βασιλιά της Αγγλίας με το παράσημο του Ερυθρού Σταυρού.
Όταν δολοφονήθηκε ο Γεώργιος Α’, και αφού έγινε η κηδεία του, ανοίχθηκε η διαθήκη του σύμφωνα με την οποία άφηνε το παλάτι του Μον Ρεπό στην Κέρκυρα στον Ανδρέα και την Αλίκη. Λίγο αργότερα η Αλίκη εγκαταστάθηκε μόνιμα εκεί για  ενα  διαστημα .
 Την περίοδο της γερμανικης κατοχής η Αλίκη  παρεμεινε  στην  Αθηνα   και  είχε αναλάβει την διαχείριση πολλών ορφανοτροφείων και συσσιτίων προσφέροντας σημαντικό κοινωνικό έργο. Όχι μόνο υποτιμούσε τους αξιωματικούς των Γερμανών αλλά τόλμησε και να προστατέψει στο σπίτι της μια οικογένεια Ελλήνων Εβραίων, πράξη για την οποία τιμήθηκε αργότερα.

Η  πριγκιπισσα  Ελενη  Ρωμανωφ  Νικολαου 
Αποτέλεσμα εικόνας για πριγκίπισσα Ελένη, σύζυγος του Πρίγκιπα Νικολάου της Ελλάδας και της Δανίας.
 Κατα τον Α' Βαλκανικο  πολεμο  η πριγκιπισσα  Ελενη   μαζι  με την πριγκίπισσα Αλίκη  υπηρετησαν ως  νοσοκομες  στο μετωπο .Επισης  η πριγκιπισσα Αλικη μαζί με την Πριγκίπισσα Νικολάου Ελένη ήταν τα μοναδικά μέλη της βασιλικής οικογένειας που παρέμειναν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Κατοχής και ανέπτυξαν μεγάλη φιλανθρωπική δράση.

Η Πριγκιπισσα Μαρια Βοναπαρτη Γεωργιου
MARIE BONAPARTE PRINCESS GIORGIOS OF GREECE (14901259040).jpg 
Κατα τον Α΄βαλκανικο πολεμο εργαστηκε ως  εθελοντρια νοσοκομα  στο μετωπο. Εικοτερα η ιδια  μετετρεψε ενα καραβι σε πλωτο  νοσοκομειο που  διηυθυνε η ιδια  και  συνοδευε  με το πλοιο τους τραυματιες απο την Πρεβεζα  στον Πειραια..

1 σχόλιο: