ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΥΠΟΔΟΧΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

11/07/1953 - 11/07/1953

Περίληψη

Στο πλαίσιο περιοδείας τους στη Δυτική Μακεδονία οι Βασιλείς Παύλος και Φρειδερίκη, ο Διάδοχος Κωνσταντίνος και οι Πριγκίπισσες Σοφία και Ειρήνη επισκέπτονται την Κοζάνη και τα «Σπίτια του Παιδιού» στα χωριά Αυγερινός και Ομαλή, όπου τυγχάνουν θερμής υποδοχής.

Περιγραφή

Οι Βασιλείς Παύλος και Φρειδερίκη, ο Διάδοχος Κωνσταντίνος και οι Πριγκίπισσες Σοφία και Ειρήνη καταφθάνουν με αυτοκίνητο στην Κοζάνη όπου τους υποδέχονται οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου. Ο Βασιλιάς επιθεωρεί το τιμητικό άγημα και η βασιλική οικογένεια μεταβαίνει πεζή στο Δημαρχείο. Στη συνέχεια του ταξιδιού τους οι Βασιλείς επισκέπτονται το χωριό Αυγερινός και παρίστανται σε αγιασμό έξω από το «Σπίτι του Παιδιού». Νεαρό αγόρι προσφωνεί τους Βασιλείς και κορίτσια τους προσφέρουν συμβολικά δώρα. Ακολουθούν παραδοσιακοί χοροί, τους οποίους παρακολουθεί η βασιλική οικογένεια από τον εξώστη του «Σπιτιού του Παιδιού». Την ίδια ημέρα οι Βασιλείς επισκέπτονται με τζιπ το χωριό Ομαλή, όπου τους προσφωνεί ο Πρόεδρος της κοινότητας και ακολουθεί αγιασμός έξω από το «Σπίτι του Παιδιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου