ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Εορτασμός της επετείου απελευθέρωσης των Ιωαννίνων παρουσία των Βασιλέων Παύλου και Φρειδερίκης


Περίοδος γεγονότων    21/02/1954

Ο Βασιλιάς Παύλος και η Βασίλισσα Φρειδερίκη μεταβαίνουν στα Ιωάννινα προκειμένου να παρακολουθήσουν της εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, στο περιθώριο των οποίων εγκαινιάζουν Νηπιοκομική Σχολή και Βρεφονηπιακό Σταθμό στο νησί της λίμνης των Ιωαννίνων.

Περιγραφή

Στα Ιωάννινα εορτάζεται η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης παρουσία των Βασιλέων Παύλου και Φρειδερίκης και του Διαδόχου Κωνσταντίνου. Το βασιλικό αυτοκίνητο κατευθύνεται στην κεντρική πλατεία ενώ πλήθος κόσμου με ομπρέλες παρακολουθεί από τα πεζοδρόμια. Ο Βασιλιάς Παύλος, η Βασίλισσα Φρειδερίκη και ο Διάδοχος Κωνσταντίνος εξέρχονται από δημόσιο κτήριο, στην είσοδο του οποίου ο Δήμαρχος Ιωαννιτών απονέμει στη Βασίλισσα Φρειδερίκη το χρυσό μετάλλιο της πόλης. Από τον ίδιο χώρο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας παρακολουθούν μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέπτονται το νησί της λίμνης των Ιωαννίνων. Γυναίκες στρώνουν χαλιά για να περάσουν οι Βασιλείς και ο Διάδοχος, τους οποίους προσφωνεί μια μικρή μαθήτρια. Στη συνέχεια οι Βασιλείς και ο Διάδοχος κατευθύνονται στη μονή του Αγίου Παντελεήμονος και αργότερα εγκαινιάζουν Νηπιοκομική Σχολή και Βρεφονηπιακό Σταθμό, όπου τους υποδέχονται παιδιά προσχολικής ηλικίας κουνώντας σημαιάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου