ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΣΤΟ ΜΠΙΖΑΝΙ


Ο Θεόδωρος Πάγκαλος (παππούς του σημερινού…σοσιαλιστη , τεως υπουργου) μίσησε και κατέτρεξε όσο λίγοι τον Στρατηλάτη Βασιλιά Κωνσταντίνο ΙΒ΄. Αναφερόμενος, ωστόσο, στην πολιορκία των Ιωαννίνων, παραθέτει τις απόψεις του μετέπειτα στρατηγού της Μικράς Ασίας, Λεωνίδα Παρασκευόπουλου: «Ο τίμιος Σμυρνιός δεν διστάζει να εκφράση τον θαυμασμόν του διά την ψυχραιμίαν του Διαδόχου Κωνσταντίνου και του υιού του Γεωργίου, οι οποίοι κατά την διάρκεια βομβαρδισμού εις την πρώτην γραμμήν του πυρός, παρέμενον όρθιοι και ήρεμοι, ενώ παρ΄ ολίγον να εφονεύετο ο Γεώργιος εξ οβίδος, η οποία εις ολίγων μέτρων απόστασιν εφόνευσεν έναν στρατιώτην πυροβολητήν και επλήγωσεν άλλους».
Βλέπε Θ. Πάγκαλου: «Τα Απομνημονεύματά μου 1897-1947».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου