ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΡΩΜΗΩΝ ΖΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ !

Αποτέλεσμα εικόνας για κων παλαιολογος

Σε κατανυκτικό κλίμα οι Δ΄ Χαιρετισμοί στην καστροπολιτεία Μυστρά


016 
Πλήθος πιστών από τη Λακωνία, την Πελοπόννησο και άλλες περιοχές της Ελλάδας παρακολούθησαν το απόγευμα της Παρασκευής 8 Απριλίου 2016, μέσα σε κλίμα κατάνυξης, την Ακολουθία της Δ΄ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Βυζαντινό Μυστρά.
Στην Ακολουθία χοροστάτησε, ως προσκεκλημένος του σεπτού Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος. Νωρίτερα, κατά την είσοδο των δύο Επισκόπων στην καστροπολιτεία του Μυστρά, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών τέλεσε Τρισάγιο στο σημείο, όπου σύμφωνα με την παράδοση μαρτύρησε το 1760 μ.Χ ο Μητροπολίτης Λακεδαιμονίας Ανανίας Λαμπάρδης, τον οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει οι ενέργειες για την αγιοποίησή του όπως αποκάλυψε στη συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας.
Με την ολοκλήρωση των Χαιρετισμών, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε αρχικά τα πλήθη των παρευρισκομένων προσκυνητών, που κατέκλυσαν κυριολεκτικά τον ιερό χώρο της καστροπολιτείας του Μυστρά και ευχήθηκε να βρίσκονται πάντα υπό την σκέπη της Παναγίας μας. Στη συνέχεια, αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών για την αποδοχή της πρόσκλησής του, μίλησε με θερμά λόγια για το ήθος και την πνευματικότητα του ζητώντας του να απευθύνει στο εκκλησίασμα τον ωφέλιμο λόγο του. Από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την πρόσκληση μέσω της οποίας του δόθηκε η ευκαιρία να χοροστατήσει σ’ έναν ιστορικό Ναό, όπου το 1449 μ.Χ στέφθηκε ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου Κωνσταντίνος Παλαιολόγος. Παράλληλα μίλησε για τους πνευματικούς δεσμούς που τον δένουν με τον Σεβασμιώτατο κ. Ευστάθιο από την παιδική ακόμα ηλικία του, όταν παρακολουθούσε και διδασκόταν από το έργο του ως ιεροκήρυκα τότε στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στα ρίγη συγκίνησης που διαπερνούν κάθε προσκυνητή του ιερού αυτού τόπου καθώς και στις ιστορικές εθνικές μορφές που προέρχονται από τον Μυστρά στεκόμενος ιδιαίτερα στον εθνομάρτυρα Ανανία, στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και την μητέρα του Αγία Υπομονή, η οποία τιμάται ιδιαίτερα και στην επαρχία του. Ακολούθως τόνισε ότι τόσο πριν όσο και μετά την άλωση της Πόλης, αλλά και μέχρι τις μέρες μας τον Σταυρό του Γένους κρατά στους ώμους Της η Υπεραγία Θεοτόκος στην οποία προστρέχουμε σε κάθε δυσκολία ζητώντας την μεσολάβησή Της.
Την όλη πνευματική πανδαισία συμπλήρωσε η χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού Σπάρτης υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Παναγιώτη Τζανάκου. Ομολογουμένως μέσα στα φωτισμένα καλντερίμια με τα λαδοφάναρα, ήταν μία υπέροχη βραδιά, γεμάτη δέος, συγκίνηση και μεγαλείο, που παρέπεμπε στο Βυζάντιο, όπου πρωτοψάλθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος στο Ναό των Βλαχερνών της Πόλης
.
011 012 022 027 033 038 039 044 051 053 058 060 061 070 068 071 077 080 081 090 095 IMG_9278
  · Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας και Σπάρτης · Hellenic Tech

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου