ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ο ΗΡΩΑΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΡΟΔΟΥ

Η Α.Μ. ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β'

                                         Ιωάννης Παπαρόδου, Ταγματάρχης Πυροβολικού.
Ο Ιωάννης Παπαρόδου, αποτελεί (ηρωικό) μέρος της μεγάλης μάχη της 15ης Απριλίου 1941 και φυσικά δεν είναι ο μόνος.
Σαν επικεφαλής του Πυροβολικού της 13ης Μεραρχίας υπήρξε καθοριστική η επιτυχία του Πυροβολικού στην εξέλιξη αυτής της μεγαλειώδδους μάχης.
Οι Γερμανοί από την προηγούμενη 14/4/41 βρίσκονταν στην Κορησό, (δεν αναφέρεται από κανένα αφηγητή της μάχης, εκτός από τον αείμνηστο Χρυσόστομο Τζημάκα) και οι τολμηρότεροι από τους Κορησώτες είχαν ανέβει στους λόφους του βουνού Γάβρου και παρακολουθούσαν την μάχη, αφού οι οβίδες των ελληνικών πυροβόλων έπεφταν στον κάμπο, όπου ήταν στημένα αυτά των Γερμανών.
Και εθαύμαζαν, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, τις επιτυχίες των πυροβολητών μας. Δεν άφηναν να… ορθοποδήσει κανένα γερμανικό πυροβόλο. Ύστερα από μια ή δύο βολές του, το εντόπιζαν και το εξουδετέρωναν.
Στο τέλος έστησαν οι Γερμανοί, ένα πυροβόλο πίσω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα ανατολικά του χωριού.
Αυτό το… σεβάστηκαν (ή τον Αϊ-Γιώργη), οι δικοί μας πυροβολητές, αλλά ίσως και γιατί άρχισε να σκοτεινιάζει και ό,τι ήταν να γίνει είχε γίνει.
Η μάχη είχε τελειώσει.
Εν πάση περιπτώσει, η συμβολή του ήρωα Παπαρόδου στη μεγάλη μάχη ήταν καθοριστική και με τον ηρωικό θάνατό του (θα τον επισήμανε κάποιο από τα 40 αεροπλάνα που ήρθαν σε βοήθεια της εμπροσθοφυλακής SS «Αδόλφος Χίτλερ», σκοτώθηκε πάνω στα πυροβόλα του!!!) συνέβαλε στην όλη ηρωική αντίσταση της εξουθενωμένης από το Αλβανικό Μέτωπο και της μεγάλης πορείας επιστροφής της 13ης Μεραρχίας υπό τον Υποστράτηγο Σ. Μουτούση. Που εντυπωσίασε και…. έκανε να αποκαλυφθούν και αυτοί οι ανίκητοι ακόμη τότε Γερμανοί, με απόδοση συγχαρητηρίων στον επικεφαλής Έλληνα Υποστράτηγο (μέσω του Συνταγματάρχη Ευστ. Λιόση) από τον Διοικητή της Μεραρχίας και αργότερα όλης της χώρας στρατηγό Γιόζεφ Ντήτριχ!http://odos-kastoria.blogspot.gr/2010/11/1940-1941.html





 http://peripatrhs.blogspot.gr/2015/04/15-1941-48.html

1 σχόλιο: