ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΛΕΘΡΙΟΣ.

Αποτέλεσμα εικόνας για βασιλευς παυλος α'
Του  καθηγητου  κ. Ιωαννη Μπουγα 

2 Μαίου 1944. Εκτέλεση 18 Αθώων Ελλήνων στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας

Τα χαράματα της Πρωτομαγιάς του 1944, απόσπασμα του ΕΛΑΣ Αρκαδίας με επικεφαλής τον απότακτο, λόγω λιποταξίας στον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο, λοχαγό Χρήστο Στασινόπουλο, συνέλαβε στα σπίτια τους στο κεφαλοχώρι της Γορτυνίας Βαλτεσινίκο 25 αθώους πολίτες. Δύο εξ αυτών, τον Νίκο Παυλόπουλο, βαρειά τραυματισμένον στον πόλεμο του 1912, στον οποίον είχε προστρέξει εθελοντής από τις ΗΠΑ που βρισκόταν, και έναν ακόμη, τους εκτέλεσαν με σφαίρες όπλου εντός του χωριού.

Τους υπόλοιπους τους μετέφεραν δεμένους σε Στρατόπεδο Κρατουμένων του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ στο χωριό Αμυγδαλιά (Γλαντζινιά). Από εκεί, την επομένη επέλεξαν 16 - μεταξύ αὐτῶν ἕνας φαρμακοποιός, ἕνα ἔφεδρος λοχαγός, ἕνας δάσκαλος, ἕνας μηχανικός καί εὐυπόληπτοι κτηνοτρόφοι καί γεωργοί- τους οποίους οδήγησαν στον Λάδωνα, όπου τους έσφαξαν κοντά σε ένα γκρεμό και τους πέταξαν κάτω, ενώ μερικοί εξ αυτών ήταν ακόμη εν ζωή και ικέτευαν μετά για βοήθεια!

Το ομαδικό αυτό έγκλημα, μαζί με εκείνο 11 διακεκριμένων πολιτών της Δημητσάνας στις 13 Μαίου 1944, ξεκίνησε τη μεγάλη σειρά των ομαδικών εκτελέσεων του Μαίου – Αυγούστου 1944 στην Πελοπόννησο από το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ ΟΠΛΑ/ΚΚΕ, που πέρασε στην Ιστορία ως η Κόκκινη Τρομοκρατία της Κατοχής. Η κατηγορία που βάραινε τους 29 αυτούς Έλληνες; Δεν συμμετείχαν ενεργά στην Αντίσταση του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΚΚΕ.

(Ο Χρήστος Στασινόπουλος δικάστηκε το 1945 ως ηθικός υπεύθυνος, μαζί με μερικούς από τους φυσικούς δολοφόνους που συνελήφθησαν. Τιμωρήθηκε με λίγα (5) μόνο χρόνια φυλάκισης).

Παρατηρησεις-Σχολια

1. Υπεύθυνος τότε ΚΚΕ Πελοποννήσου; Ο Μπελογιάννης!!

2. Ήταν η γραμμή της προληπτικής τρομοκρατίας.  Με προγραφές το ΚΚΕ επεδίωκε να εξαφανιστούν προληπτικώς εκείνοι που θα μπορούσαν ίσως να του αντιταχθούν μετά την απελευθέρωση στην προσπάθειά του της βίαιης καταλήψεως της εξουσίας.

3. ΜΙΑ μόνον υπενθύμιση : οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί -και είναι πολλοί - ανήκουν στους Βενιζελικούς αξιωματικούς ΑΠΟΤΑΚΤΟΥΣ του 1935 και λιποτάκτες για τον ίδιο λόγο.ΑΥΤΟΙ οργάνωσαν τον ΕΛΑΣ ανοίγοντας τα κρυμένα όπλα του Ελληνικού στρατού και δημιούργησαν τον << εμφύλιο >> ΟΥΤΕ δικάστηκαν όπως επρεπε ,και είναι αυτοί που συνεργάστηκαν με τους εχθρούς....το ίδιο κάνουν και τώρα.

4. Στην Ουγγαρια υπαρχει ενα χωριο που λεγεται Μπελογιαννη, που ζουν εκει οσοι Ελληνες κομμουνιστες του ΔΣ που δεν θελησαν μετα το τελος του συμμοριτοπολεμου να γυρισουν στην Ελλαδα (αυτοι γνωριζουν το γιατι). Σ αυτο το χωριο η ελληνικη Κοινοτητα της Βιεννης με την πρωτοβουλια του τοτε Μητροπολιτου Μηχαηλ, (την οποια συνεχιζει και ο νεος Μητροπολιτης Αρσενιος) βοηθησαν με ερανουνς να χτιστει μια πολυ ωραια εκκλησια για να εκκλησιαζονται οι κατοικοι του Μπελογιαννη.

2 σχόλια:

  1. γνωριζει καποιος περισσοτερα για τις εκτελεσεις των 11 στη δημητσανα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μαζική δολοφονία των προκρίτων της Δημητσάνας καλύπτεται στο έργο μου "ΑΘΩΩΝ ΑΙΜΑ, "Ελεύθερος Μωριάς" 1943-44"

    ΑπάντησηΔιαγραφή