ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΚΟΧΙΝΟΥΡ (KOH-I-NOOR)

                                                               ΤΟ  ΔΙΑΜΑΝΤΙ  ΚΟΧΙΝΟΥΡ (KOH-I-NOOR)
Επί του παρόντος , τόσο η Ινδία όσο και το Πακιστάν ζήτησαν από την αγγλική βασιλικη κυβερνηση να επιστρέψει έναν από τους πιο πολύτιμους και διάσημους θησαυρούς τους , το Koh - i - Noor . Η ύπαρξή του να αναγεται στον 14ο αιώνα , όταν ανήκε σε εναν ινδο μαχαραγια . Αργότερα εμφανίστηκε στην κατοχή του Μεγάλου Μογγολου της Ινδίας Μωχαμαντ  Σαχ , του ηγεμόνα της Ινδιας που ειχε αφγανικη καταγωγη , που κατέκτησε την Ινδία και άφησε πίσω μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές- αναμνησεις στον κόσμο . 

                                   Ο  ΜΕΓΑΛΟΣ   ΜΟΓΓΟΛΟΣ  ΤΗΣ  ΙΝΔΙΑΣ  ΜΩΧΑΜΑΝΤ  ΣΑΧ

Στο τέλος του 18ου αιώνα , η αυτοκρατορία των Μογγολων της Ινδιας αποδυναμώθηκε , απο τον Nader Σάχη , τον Πέρση ηγεμόνα. Εισέβαλε Ινδία και κατέκτησε το Δελχί , ​​και μαζί τον τεράστιο θησαυρό του Μοχάμαντ Σαχ , που εκεινο τον καιρο βασιλευε στην Ινδια. Ομως το Koh - i - Noor διαμάντι ελειπε απο τα θησαυροφυλακια του μεγαλου Μογγολου. Ο Περσης ηγεμονας Nader Shah ήθελε πολυ το κόσμημα , θα εκανε τα παντα για να το αποκτησει.   
                                 Ο ΠΕΡΣΗΣ ΝΑΔΙΡ ΣΑΧ              
Ένας κατάσκοπος έμαθε ότι ο Μεγάλος Mογγολος είχε κρύψει την πολυτιμη πέτρα στο τουρμπάνι του. Έτσι, λοιπον ο Nader Shah καλεσε σε δειπνο τον μεγαλο Μογγολο Μωχαμαντ Σαχ . Μετά τη σούπα ,ο Nader Shah πρότεινε οι δυο ανδρες να ανταλλαξουν τα τουρμπάνια που φορουσαν ως μια εγγυηση παντοτινης φιλιας . Ο Μωχαμαντ Σαχ γνώριζε τωρα πλεον οτι η πολυτιμη του πετρα χαθηκε  , αλλα ομως τι θα μπορούσε να κάνει; Με βαθιά θλίψη , έδωσε τουρμπάνι του στο Nader Shah , ο οποίος με τη σειρά του πέρασε στον Μοχάμαντ Σαχ το άχρηστο τουρμπάνι του. Επιστρέφοντας στην σκηνή του , ο Nader Shah πυρετωδώς το αναζητουσε μέσα από τις πτυχώσεις του υφάσματος ,όταν ξαφνικά είδε το διαμάντι που έλαμψε με τέτοιο τρόπο ώστε ο Nader Shah , με δέος , μουρμουρησε , χωρις να μπορει να φωναξει δυνατα " Koh - i - Noor " , (κοχινούρ), " το βουνό του φωτός " . Απο τοτε το ονομα αυτο συνοδευευει το διαμαντι αυτο.

Ο Nader Shah σύντομα επέστρεψε στην Περσία επικεφαλης σε ενα καραβανι απο χιλιάδες καμήλες που μεταφεραν αμέτρητα πολύτιμα αντικείμενα και άλλους ινδικους θησαυρούς . Δολοφονήθηκε λίγα χρόνια αργότερα . Το ένα τέταρτο του θησαυρού του στη συνέχεια εκλάπει , ένα άλλο τεταρτο παρέμεινε στην Περσία και τώρα ανήκει στο Ιράν, όπου χρησιμεύει για να στηρίζει το εθνικό νόμισμα , μια μοναδική κατάσταση στην Ιστορία . Όσο για τον άλλο μισό θησαυρο ,ο Nader Shah είχε την σύνεση να τον θαψει κάπου στο Χορασάν , την γενέτειρα του. Περιλαμβάνει  δε το μεγαλύτερο θησαυρό του κόσμου , τα μισά από τα κοσμήματα της Ινδίας , και δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί .
Το Koh-i-Noor παρέμεινε στην κατοχη του Nader Shah και εξαφανίστηκε μετά τον θάνατό του. 

                                                                     Ο ΡΑΖΙΝΤ ΣΙΧ

Αργότερα εμφανίστηκε στην κατοχή του Ranjit Singh, ενος μαχαραγια απο το Panjab που ηταν ένας μεγάλος  πολεμιστής με μια εκρηκτική προσωπικότητα.Ο Ranjit δέχθηκε επίθεση και ηττήθηκε από τους Αγγλους. Σύμφωνα με τους όρους της συνθήκης που αναγκάστηκε να υπογράψει, ο ίδιος παραχώρησε το Koh-i-Noor στην Βασιλισσα Βικτωρια. 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ 
                                                                                 ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑ
Η βασιλισσα δεν ηταν ευχαριστημενη με τον τροπο που που ελαμπε και ετσι διεταξε να επανακοπει το διαμαντι ! Η διαδικασια της επανακοπης υποβαθμισε το διαμαντι Koh-i-Noor από 180 καράτια κάτω σε 108, αλλά με την διαδικασια που υπεστη έγινε το πιο λαμπρό και ακτινοβολο διαμάντι στον κόσμο. Το Koh-i-Noor έχει μια φήμη για την άσκηση κακής τύχης για τους άνδρες, αλλά καλής τύχης με τις γυναίκες. Ενσωματωθηκε στο στέμμα της βασίλισσας , οχι στο στέμμα του βασιλιά της Αγγλίας. Μετά την βασιλισσα Victoria, όλες οι αγγλιδες βασίλισσες στέφθηκαν με το ακτινοβολο διαμαντι (κοχινουρ ) Koh-i-Noor. Η τελευταία φορά που είχε δημοσίως εμφανίσθει ήταν κατά τη διάρκεια της ταφής της βασιλομήτορος Ελισάβετ. Παρακολουθωντας την πομπή στην τηλεόραση, έμεινα κατάπληκτος από την αφρώδη ακτινοβολια αυτής της πέτρας, ταλαντώνεται μπρος-πίσω πανω απο το βασιλικό φέρετρο. 
 Το Πακιστάν δεν έχει λόγους για να διεκδικει την επιστροφη του διαμαντιου, δεν ήταν καν χωρα εκείνη την εποχή. Είναι απίθανο ομως ότι και η Ινδία θα πετυχει την επιστροφη του διαμαντιου , καθως το διαμαντι παραδοθηκε στην Αγγλια κατοπιν γραπτης συμφωνιας που υπεφραψε ο νομιμος ιδιοκτητης της πετρας ακομη και αν ισως αναγκαστηκε να υπογραψει.
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

http://www.princemichaelschronicles.com/koh-i-noor/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου