ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στο Μέγαρο Μαξίμου οι Πριγκιπες Γιοι του


Συντετριμμένη η οικογένειά του
11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 23 - 13:29
Σάββας Μπίτζας
Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν οι γιοι του βασιλιά Κωνσταντίνου, πρίγκιπας Παύλος, πρίγκιπας Νικόλαος και πρίγκιπας Φίλιππος, ώστε να λάβουν ενημέρωση για την κηδεία του πατέρα τους.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στην κηδεία του στο Τατόι θα την εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.
«Με βαθύτατη θλίψη η Οικογένεια ανακοινώνει ότι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και αδερφός, απεβίωσε εχθές 10 Ιανουαρίου 2023, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο ‘ΥΓΕΙΑ’. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του», ανέφερε η οικογένεια μέσω του γραφείου του βασιλιά Κωνσταντίνου στην Ελλάδα.
O βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 χρόνων έπειτα από πολυοργανική ανεπάρκεια, ενώ μάλιστα τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας.

Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος πέθανε την Τρίτη έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του και τα παιδιά του, με την αδερφή του βασίλισσα Σοφία και την πριγκίπισσα Ειρήνη να επιστρέφουν στην Ελλάδα για να είναι κοντά του.

Ο Κωνσταντίνος ανέβηκε στον θρόνο το 1964 μετά το θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Παύλου. Ωστόσο, θα κυβερνούσε για λιγότερο από μια δεκαετία μετά την κατάργηση της μοναρχίας και διεξήχθησαν δύο δημοψηφίσματα μετά την κατάργηση, ένα αμφισβητούμενο το 1973 και ένα δεύτερο το 1974.
Αναχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου

photos: Ndp


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου