ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ (Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ).ΜΕΡΟΣ ''Β''

 Τον Απριλιο του 1963 η βασιλισσα Φρειδερικη και η πριγκιπισσα Ειρηνη  ταξιδεψαν στο Λονδίνο γιά να παραστούν στον γαμο της Πριγκιπισσας Αλεξανδρας του Κεντ που η μητερα της ηταν η Ελληνιδα Πριγκίπισσα Μαρίνα (κορη του Πρίγκιπος Νικολάου και της Μεγαλης Δουκισσας Ελενης της Ρωσιας)..

Λιγο μετα την αφιξη τους στην βρετανικη πρωτευουσα καποια Μπετι Αμπατιελου μπηκε στο ξενοδοχειο Κλάριτζες και απαιτουσε να δει την βασιλισσα Φρειδερικη ,η οποια αρνηθηκε να την δει. Ο συζυγος της Αμπατιελου ηταν κομμουνιστης, παρειχε βοηθεια στους ανταρτες ,συνεληφθη ,δικαστηκε σε θανατο το 1948 και μετετραπη η ποινη σε ισοβια καθειρξη. Η Μ. Αμπατιελου ηταν επισης κομμουνιστρια φανατικη,ειχε εργαστει στην εφημεριδα Ντε'ι'λυ Γουέρκερ που ηταν επισης κομμουνιστικη. Με την συμπαρασταση μερικων κομμουνιστων η Αμπατιελου εστησε μια διαμαρτυρια εξω απο το ξενοδοχειο, αδιαφορωντας  για την προσβολη που γινοταν στην φημη της Ελλαδος. Η Βασιλισσα Φρειδερικη μαζι με την Πριγκιπισσα Ειρηνη  συνεχιζοντας το προγραμμα της επισκεψεως των, βγηκαν απο την διπλανη πορτα του ξενοδοχειου για να μεταβουν περπατωντας σε μια επισκεψη κοντα στο ξενοδοχειο. Η Αμπατιελου τις ειδε και ορμησε εναντιον της Βασιλισσας Φρειδερικης  σπρωχνοντας την Πριγκιπισσα Ειρηνη . Οι φιλοι της Αμπατιελου ετρεξαν και αυτοι προς την Βασιλισσα ,εριξαν στο εδαφος τον βρετανο αστυνομικο που φρουρουσε την Βασιλισσα. Ευτυχως η Βασιλισσα Φρειδερικη κατα τυχη βρηκε καταφυγιο στο σπιτι της ηθοποιου Μαρτι Στιβενς, ειδοποιησε την αστυνομια ,ηρθε η ασφαλεια και εληξε αδοξα η αποπειρα καταδιωξεως της Βασιλισσας Φρειδερικης. Η βρετανικη κυβερνηση ζητησε συγνωμη . 

Η Βασιλισσα Ελισαβετ Β΄ειχε απευθυνει νωριτερα προσκληση στον Βασιλεα Παυλο για επισημη επισκεψη στην Βρετανια. Εγινε δεκτη απο τον βασιλεα και απο την κυβερνηση Καραμανλη.Εκ των υστερων ο Καραμανλης ζητησε ακροαση απο τον βασιλεα και του ζητησε να αναβληθει η επισκεψη .Ο Βασιλευς Παυλος αρνηθηκε διοτι θα ηταν η δευτερη φορα που θα ματαιωνονταν η επισκεψη,ηδη ματαιωθηκε την πρωτη φορα το 1953 λογω του κυπριακου. Δευτερη αναβολη θα ηταν αγενεια προς την βασιλισσα Ελισάβετ Β΄. Επισης ο Βασιλευς Παυλος δεν ηθελε μια μικρη ομαδα ταραχοποιων να ανατρεψουν τα σχεδια του ή να εκφοβισουν την κυβερνηση του. Ο Καραμανλης μετα απο μερικους μηνες εθεσε ξανα το θεμα της βασιλικης επισκεψεως στο Λονδινο,ο Βασιλευς Παυλος αρνηθηκε εκ νεου  την αναβολη.Ο Καραμανλης επικαλουμενος την αρνηση του βασιλεως Παυλου να ακυρωσει την μεταβαση του στην Αγγλια παραιτηθηκε στις 11 Ιουνιου 1963. Ταυτογχρονα εισηγηθηκε το σχηματισμο υπηρεσιακης κυβερνησης και την διαλυση της Βουλης ,ωστε να διεξαχθουν νεες εκλογες. Ο Βασιλεας Παυλος απερριψε την εισηγηση ,γιατι αποδοχη της θα σημαινε διενεργεια εκλογων  στην διαρκεια της επισημης επισκεψης στο Ηνωμενο Βασιλειο (επροκειτο για  καταφανέστατο τεχνασμα του Καραμανλη για να ματαιωσει την επισκεψη στην Αγγλια). 

Δεν ειναι ξεκαθαρισμενοι οι λογοι της περιεργης επιμονης του Καραμανλη στην αρνηση της επισκεψεως αυτης...δημιουργησε ολοκληρο ζητημα απο ενα θεμα ελαχιστα σημαντικο. Μερικοι πολιτικοι οπως ο αειμνηστος Σπυρος Θεοτοκης, υποστηριξαν οτι ο Καραμανλης επεδιωκε να αποκτησει το ''πανω χερι'' στις σχεσεις του με τον βασιλεα Παυλο.Αλλοι αναφερονται σε διαφορες οικονομικες δοσοληψιες(σκαναδαλα που αρχιζαν να μυριζουν ασχημα) του Καραμανλη,για εξοφληση παλαιων λογαριασμων(εκδικηση του Καραμανλη εναντιον του Βασιλεως) και για ανταποδοση των ίσων για διαφορους πολιτικους διορισμους που ο βασιλευς δεν ενεκρινε αλλα ο Καραμανλης ηθελε να γινουν (μηπως ειχε πληρωθει ηδη κι επρεπε να γυρισει πισω τα χρηματα;;ποιος ξερει;;) .

Ο Βασιλευς γνωριζε αριστα το Συνταγμα και ακολουθησε την καθιερωμενη συνταγματικη διαδικασια των διαβουλευσεων με τους πολιτικους αρχηγους και της εξακριβωσης της δυναμης των κομματων στην Βουλή. Ο Γ.Παπανδρεου μυριστηκε την μεγαλη ευκαιρια του για να αναρριχηθει στην εξουσια,ελα ομως που σαν επιπολαιος  ηρθε σε συγκρουση χωρις λογο με τον βασιλεα λογω του ''ανενδοτου αγωνα'' του; Εισηγηθηκε τον σχηματισμο πολιτικης κυβερνησης για την διαρκεια της βασιλικης επισκεψης στο Λονδινο και για την προετοιμασια νεων εκλογων.Υποσχεθηκε οτι η Ενωση Κεντρου θα υποστηριζε μια κυβερνηση αυτης της μορφης,ασφαλως νομιζοντας οτι θα επαιρνε ο ιδιος την εντολη σχηματισμου της (Ποιος ομως θα επαιρνε στα  σοβαρα αυτον τον ασταθη ,επιπολαιο πολιτικο;). Στις 17 Ιουνιου 1963 ο βασιλευς Παυλος ορισε πρωθυπουργο τον Πιπινελη, επικεφαλης υπηρεσιακης κυβερνησης .Φυσικα ο Παπανδρεου δεν περιμενε τετοια εξελιξη και εσπευσε και παλι να καταγγειλει την νεα κυβερνηση οτι δεν ειχε την ικανοτητα διεξαγωγης τιμιων εκλογων(αυτο το προνομιο το ειχε αποκλειστικα μονον ο Παπανδρεου!). Επισης ,οπως συνηθως, ανακοινωσε οτι θα μπο'ι'κοτάρει την Βουλη. Ο Πιπινελης κερδισε ψηφο εμπιστοσυνης με 172 ναι και 14 οχι. 

''Βασιλευς Κωνσταντινος ΙΓ' ''

Νικολαος Ταντζος.Εκδοσις Λογος 1991.

ΣΧΟΛΙΟ Α.Π.

Καημενη Ελλαδα ποσο κακης ποιοτητας πολιτικους ειχες! Ο ενας  επιπολαιος  και  καιροσκοπος (Παπανδρεου) ,ο αλλος  αλαζονικος,μεσα στην διαφθορα και στην πανουργια (Καραμανλης). Φιλοτομαριστες στο επακρον,διχως ουτε ενα παραμικρο ιχνος πατριωτισμου και φιλοτιμου πανω τους!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου