ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕ Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

Τα μέλη της  βασιλικής οικογένειας, με πρώτη την  βασιλισσα Αννα Μαρία, τη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, την πριγκίπισσα Ειρήνη, την πριγκίπισσα Αλεξία, τον πρίγκιπα Παύλο και τη Μαρί Σαντάλ, τον πρίγκιπα Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ, και την πριγκίπισσα Θεοδώρα, ήταν οι καλεσμένοι στο λιτό δείπνο που παρέθεσε ο πρίγκιπας Μιχαήλ με τη σύζυγό του, διεθνούς φήμης γλύπτρια, στο διαμέρισμά τους στο κέντρο της Αθήνας, λίγο πριν αναχωρήσουν για το εξωτερικό τα παιδιά και οι αδελφές του αείμνηστου βασιλιά Κωνσταντίνου.


Γι’ αυτό το δείπνο είχε συμβολικά τον χαρακτήρα αποχαιρετισμού, καθώς δόθηκε πριβέ, μακριά από το κυνηγητό των παπαράτσι αυτή τη φορά. Αλλωστε, όλη η οικογένεια θα βρεθεί και πάλι μαζί στις 19 Φεβρουαρίου, στο επίσημο σαρανταήμερο μνημόσυνο του βασιλέως στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά θα ακολουθήσει δέηση στο Τατόι, όπου ετάφη. Ομως ο πρίγκιπας Μιχαήλ και η Μαρίνα Καρέλλα, που έχει ιδρύσει το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Ελίζα» κατά της κακοποίησης του παιδιού, μαζί με λίγους εκλεκτούς φίλους της οικογένειας, έχουν και τον ρόλο συντροφιάς και παρηγοριάς της  βασίλισσας Αννας Μαριας αυτές τις δύσκολες ώρες, καθώς από τα παιδιά της μόνο ο πρίγκιπας Νικόλαος και η σύζυγός του Τατιάνα Μπλάτνικ μένουν μόνιμα στην Αθήνα.



Πολίτες του κόσμου ο συγγραφέας πρίγκιπας και η γλύπτρια Μαρίνα Καρέλλα, διαθέτουν σπίτι στο Παρίσι και στην Πάτμο (που λατρεύουν), ενώ στην Αθήνα έχουν ένα μικρό, απλό, αριστοκρατικό διαμέρισμα γεμάτο βιβλία και έργα τέχνης, καμία σχέση με την περίφημη βίλα τους στο Μαρούσι όπου έζησαν με τις δύο κόρες τους, πριγκίπισσες Αλεξάνδρα και Ολγα, από το 1965 έως το 1972. Ο πρίγκιπας Μιχαήλ, άλλωστε, καθώς είχε παραιτηθεί των δικαιωμάτων του στη διαδοχή του Ελληνικου θρόνου, ήταν το μόνο μέλος της ελληνικής βασιλικής οικογένειας που δεν έφυγε από την Ελλάδα μετά το αποτυχημένο «αντιπραξικόπημα» του Βασιλεως Κωνσταντίνου το 1967.
Το 1961, ο Κωνσταντίνος, ως διάδοχος, ήταν συνεχώς στο επίκεντρο της προσοχής, ενώ ο πρίγκιπας Μιχαήλ ήταν ελάχιστα γνωστός. Είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του, τον πρίγκιπα Χριστόφορο, τον τίτλο του πρίγκιπα της Ελλάδας. Μεγάλωσε με την οικογένεια του θείου του, κόμη των Παρισίων, Ερρίκο. Μια μέρα κατέφθασε στο Τατόι. Οι βασιλείς Παύλος και Φρειδερίκη τον υποδέχτηκαν εγκάρδια, όπως και τα τρία παιδιά τους, με τα οποία μια αδελφική φιλία θα τον ένωνε για πάντα, μέχρι και τον πρόσφατο θάνατο του τέως. Τόσο το ειδύλλιο και ο γάμος του διαδόχου Κωνσταντίνου με την Αννα Μαρία όσο και ο έρωτας και ο γάμος του πρίγκιπα Μιχαήλ με τη Μαρίνα Καρέλλα παρουσιάζουν χρονικά και ιστορικά πολλές ομοιότητες, καθώς και οι δύο γάμοι άντεξαν στον χρόνο, στις δυσκολίες και τις δοκιμασίες της ζωής. Ο διάδοχος Κωνσταντίνος και η Αννα Μαρία τέλεσαν τους γάμους τους τον Σεπτέμβριο του 1964. Την ίδια χρονική περίοδο ο πρίγκιπας Μιχαήλ παραιτήθηκε από τα δικαιώματά του στον ελληνικό θρόνο προκειμένου να παντρευτεί την αγαπημένη του γλύπτρια Μαρίνα Καρέλλα. Η ευτυχία του Μιχαήλ και της Μαρίνας επισφραγίστηκε με τους γάμους τους, που τελέστηκαν στα ανάκτορα των Αθηνών, στις 15 Φεβρουαρίου 1965.
https://www.espressonews.gr/reportaz/353616/prive-apochairetismos-stin-teos-vasiliki-oikogeneia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου