ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Περιοδεία της Βασίλισσας Φρειδερίκης και της Πριγκίπισσας Σοφίας στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία



χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ
Ταινία Επικαίρων
Περίοδος γεγονότων
23/04/1959 - 24/04/1959
Περίληψη
Περιοδεία της Βασίλισσας Φρειδερίκης και της Πριγκίπισσας Σοφίας στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία, στο πλαίσιο της οποίας επισκέπτονται χωριά της Κοζάνης και των Τρικάλων, όπου επιθεωρούν τα Σπίτια του Παιδιού της Βασιλικής Προνοίας.
Περιγραφή
Η Βασίλισσα Φρειδερίκη και η Πριγκίπισσα Σοφία, που βρίσκονται σε περιοδεία στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία, στο σιδηροδρομικό σταθμό Κοζάνης, επιθεωρούν τιμητικό άγημα, χαιρετούν παριστάμενους τοπικούς παράγοντες και επιβιβάζονται σε τρένο. Το τρένο αναχωρεί. Η Βασίλισσα Φρειδερίκη και η Πριγκίπισσα Σοφία αποβιβάζονται από το τρένο, στο σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας, όπου τις υποδέχονται τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί παράγοντες. Η Βασίλισσα Φρειδερίκη, στο σταθμό, επιθεωρεί άγημα. Κόσμος συγκεντρωμένος χειροκροτεί την βασίλισσα και την πριγκίπισσα, που επιβιβάζονται σε αυτοκίνητο και αναχωρούν από το σταθμό. Το αυτοκίνητο όπου επιβαίνουν η Βασίλισσα Φρειδερίκη και η Πριγκίπισσα Σοφία φτάνει στην Πηνειάδα Τρικάλων, όπου βρίσκεται συγκεντρωμένος κόσμος που επευφημεί. Το αυτοκίνητο φτάνει σε χωριό των Τρικάλων. Η βασίλισσα Φρειδερίκη και η πριγκίπισσα Σοφία αποβιβάζονται από το αυτοκίνητο, όπου τις υποδέχονται τοπικοί παράγοντες και συγκεντρωμένος κόσμος. Η Βασίλισσα Φρειδερίκη, στην είσοδο του χωριού, επιθεωρεί άγημα. Η Βασίλισσα Φρειδερίκη και η Πριγκίπισσα Σοφία αναχωρούν από το χωριό, ενώ κόσμος συγκεντρωμένος χειροκροτεί. Άποψη του Σπιτιού του Παιδιού Κιβωτού Κοζάνης, της Βασιλικής Προνοίας. Αγόρια και κορίτσια παιδικής ηλικίας, σε αίθουσα του ιδρύματος. Κόσμος συγκεντρωμένος προ του κτιρίου. Η Βασίλισσα Φρειδερίκη και η Πριγκίπισσα Σοφία εξέρχονται του κτιρίου. Η Βασίλισσα Φρειδερίκη και η Πριγκίπισσα Σοφία φτάνουν, με αυτοκίνητο, σε χωριό, όπου βρίσκεται συγκεντρωμένος κόσμος. Το αυτοκίνητο όπου επιβαίνουν, φτάνει, συνοδευόμενο από ιππείς, στα Σέρβια Κοζάνης. Κοπέλες ενδεδυμένες με παραδοσιακές ενδυμασίες στην είσοδο του Σπιτιού του Παιδιού Σερβίων. Κόσμος συγκεντρωμένος σε τοποθεσία του χωριού. Η Βασίλισσα Φρειδερίκη και η Πριγκίπισσα Σοφία φτάνουν, με αυτοκίνητο, σε χωριό της Θεσσαλίας, όπου τις υποδέχονται τοπικοί παράγοντες, άγημα και συγκεντρωμένος κόσμος. Στη συνέχεια επισκέπτονται Σπίτι του Παιδιού. Η Βασίλισσα Φρειδερίκη και η Πριγκίπισσα Σοφία φτάνουν, με αυτοκίνητο, στο Κοτρώνι Τρικάλων, όπου βρίσκεται συγκεντρωμένος κόσμος που επευφημεί. Η Βασίλισσα Φρειδερίκη, σε πλατεία του χωριού, παρακολουθεί γυναίκες που χορεύουν παραδοσιακούς χορούς. Η Πριγκίπισσα Σοφία, σε χωριό των Τρικάλων, περιποιείται το τραυματισμένο πόδι αγοριού παιδικής ηλικίας. Κόσμος συγκεντρωμένος σε χωριό του Νομού. Η βασίλισσα Φρειδερίκη και η πριγκίπισσα Σοφία, σε κεντρικό σημείο του χωριού, παρακολουθούν έπαρση της ελληνικής σημαίας και παραδοσιακούς χορούς. Κόσμος συγκεντρωμένος προ του Σπιτιού του Παιδιού Γεροπλατάνου. Η Βασίλισσα Φρειδερίκη και η Πριγκίπισσα Σοφία, συνοδευόμενες από τοπικούς παράγοντες, φτάνουν στο κτίριο, ενώ ο συγκεντρωμένος κόσμος χειροκροτεί. Τέλος επισκέπτονται πόλη της Θεσσαλίας, όπου τις υποδέχεται συγκεντρωμένος κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου