ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Λιγα Λογια για την Καταγωγη του Βασιλεως Γεωργιου του Α!

ΙΩΑΝΝΗΣ  Α  ΤΣΙΜΙΣΚΗΣ
                                        .
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α΄  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ

      1. Ο αυτοκρατορας του Βυζαντιου Ιωαννης Α Τσιμισκης παντρεψε  την  ανιψια του  Θεοφανω Σκληραινα το 972 μΧ.,που ηταν επισης ανεψια του Αυτοκρατορα Νικηφορου Φωκα Β και αδελφη του αυτοκρατορα Βασιλειου του Β του Βουλγαροκτονου, με τον Γερμανο Πριγκιπα Οθωνα Β. 

    2. Παρακατω παρατιθεται ο καταλογος  των απογονων της Αυτοκρατειρας Θεοφανους  μεχρι τις ημερες μας και αποδεικνυεται  ετσι ιστορικα οτι στις φλεβες του βασιλεως των Ελληνων Γεωργιου του Α ετρεχε αιμα βυζαντινο

   3.Παιδια,εγγονια , δισεγγονα κοκ  της Θεοφανους κατα αυξουσα χρονολογικη σειρα.
     α.Matilda  of Germany,countess of Palatine ,of Lotharingia.
     β.Richeza of  Lotharingia 1000-1063
     γ.Gertrude of Poland 1025-1108,πριγκιπισσα της Πολωνιας και του Κιεβου.
     δ.Γιαροπολκ Ιζιασλαβιτς ,Βασιλευς του Κιεβου.
     ε.Anastasiya Yaropolkina.
     στ.Βαλντεμαρ Β βασιλευς της Δανιας, 1170-1241.Οικος Εστριντσεν.
     ζ. Ερικ Ε βασιλευς της Δανιας.Οικος Εστριντσεν.
     η. Αβελ βασιλευς της Δανιας .Οικος Εστριντσεν.
     θ. Χελντβιγκ,πριγκιπισσα Δανιας , με πατερα απογονο του βασιλια Ερικ Ε και με μητερα  απογονο του βασιλια Αβελ,ηταν η μητερα  του  Χριστιανου Α βασιλια της Δανιας απο τον οικο του Ολντενμπουρκ ο οποιος βασιλευει  μεχρι σημερα  στην Δανια.
   4. Ο  οικος  του  Ολντενμπουρκ  εχει  δωσει  νεοτερους κλαδους 
βασιλικων οικων 
       α. Τον οικο Σλεσβιχ-Χολσταιν -Γκοτορπ, στον οποιον ανηκει η τσαρικη οικογενεια της Ρωσιας  και αρα  ανηκει και η Βασιλισσα Ολγα των Ελληνων ,η γυναικα του βασιλεως Γεωργιου Α.
       β. Τον οικο Σλεσβιχ-Χολσταιν-Σοντερμπουρκ-Γλυσκσμπουρκ, στον οποιο ανηκουν η βασιλικη οικογενεια της Δανιας και η βασιλικη οικογενεια της Ελλαδος.

     5. Αρα  στις φλεβες του βασιλεως  Κωνσταντινου Β τρεχει αιμα βυζαντινων αυτοκρατορων απο δυο κατευθυνσεις ,απο τον προπαππου του βασιλεα Γεωργιο τον Α και απο την προγιαγια του βασιλισσα  Ολγα. 

    6. Στους  πριγκιπες  και στις  πριγκιπισσες  τους γιους και τις κορες
του βασιλεα Κωνσταντινου Β τρεχει αιμα βυζαντινο απο τρεις  κατευθυνσεις  απο τον  προ-προ παππου  και   απο  προ-προ γιαγια και απο την μητερα  αυτων την  βασιλισσα Αννα-Μαρια  που ειναι και πριγκιπισσα  της Δανιας. 

    7.Τα  στοιχεια εχουν ληφθει απο την wikipedia.  

   8. Ο αυτοκρατορας Ιωαννης  Α Τσιμισκης  ανηκε  στην αξιολογη  βυζαντικη Μακεδονικη Δυναστεια.


Ο ΣΥΝΤΑΞΑΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ Π.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
1 σχόλιο:

  1. μεσω λοιπον του πριγκιπα Ανδρεα ,του συζυγου της βασιλισσας Ελισαβετ Β της Βρετανιας το βυζαντινο αιμα εχει φτασει και στηνβασιλικη οικογενεια της Αγγλιας !Διοτι ο πριγκιπας Ανδρεας ηταν γιος του Βασιλεως των Ελληνων Γεωργιου Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή