ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΠΟΣΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ Η΄ ΠΡΟΕΔΡΙΑ



ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΒΑΣΙΛΕΑ  ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ  ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ!!  ΔΙΟΤΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ  ΣΤΕΚΕΤΑΙ   ΠΑΝΩ  ΑΠΟ   ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
ΕΙΧΕ ΠΕΛΑΤΗ τον δήμαρχο! Bγήκαν (στην Yδρα) τ' άπλυτα του Παυλόπουλου στη φόρα.
http://www.press-gr.com/2018/05/blog-post_1539.html


Aπό τον Στάθη Παλαιολόγο.

Πώς «το χρυσό κλειδί» του Προκόπη Παυλόπουλου
«δίχασε» την Ύδρα…

Διχασμένο όσο ποτέ άλλοτε, το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Ύδρας δεν κατάφερε τελικά να ομονοήσει στην ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου σε «επίτιμο δημότη Ύδρας» και έτσι στα «Μιαούλεια» που έρχονται δεν θα παραλάβει τελικά το «χρυσό κλειδί» της Ύδρας όπως είχε προγραμματίσει και πρότεινε ο Δήμαρχος του νησιού Γ. Κουκουδάκης!

Παρά τις εκκλήσεις και τις…. παρακλήσεις του Δημάρχου για ομόφωνη απόφαση, η αντιπολίτευση δεν ψήφισε με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ανέφελη και καθαρή απόφαση και, κάπως έτσι ο Πρόεδρος δεν θα πάει στην Ύδρα, αφού το νησί διχάστηκε με την πρόταση του Δημάρχου η οποία πήρε 7 ψήφους έναντι 5 αρνητικών, δηλαδή…. ουσιαστικά ΟΧΙ.

Γιατί, εδώ που τα λέμε, πώς να πάει στην Ύδρα ο Προκόπης Παυλόπουλος όταν οι μισοί σίγουρα δεν θεωρούν ότι υπήρχε λόγος να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης;

Εδώ πρέπει να ειπωθεί ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Δημάρχου στο Προεδρικό Μέγαρο, μάλλον υπήρξε αστοχία, αφού ο Γ. Κουκουδάκης διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο –για δεύτερη φορά, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του 2015- για την ομοφωνία, πράγμα που ήταν απολύτως αναληθές, αφού ήξερε ότι η αντιπολίτευση ΠΟΤΕ δεν θα συναινούσε!

Τώρα, ας πάμε στην ουσία και τις αλήθειες πίσω από τη βιτρίνα, αλήθειες που ο Δήμαρχος δεν έλαβε υπόψη του εκθέτοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΗ: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε ποτέ καμία σχέση με την Ύδρα, ούτε καμία συγκεκριμένη ανάμιξη και προσφορά που να δικαιολογεί μια τέτοια τιμή –αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ και…. ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ: Ο Προκόπης Παυλόπουλος αναμείχθηκε –ως δικηγόρος- το 2014 στις δικαστικές διαμάχες του νυν Δημάρχου με τον πρώην, υποστηρίζοντας τον Γ. Κουκουδάκη!

Ήταν δηλαδή ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δικηγόρος και πετυχημένος συνήγορος του νυν Δημάρχου, κατά του προηγούμενου σε μια σκληρή διαμάχη στο εκλογοδικείο την οποία… κέρδισε!

Τότε, ο Προκόπης Παυλόπουλος ενεπλάκη νομικά σε δύο δίκες που έγιναν για το κύρος και την τύχη των Δημοτικών εκλογών στην Ύδρα, ως εξής:

1. Στο πρώτο δικαστήριο, στο διοικητικό Πρωτοδικείο, παρουσιάστηκε από την πλευρά του νυν Δημάρχου Γιώργου Κουκουδάκη μια δική του γραπτή Ερμηνεία του Νόμου που στήριζε τα επιχειρήματά του και ήταν σαφώς κατά της προσφυγής του τέως Δημάρχου!

2. Το πιο σημαντικό όμως συνέβη κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, την οποία, στο Συμβούλιο Της Επικρατείας, ανέλαβε και έφερε εις πέρας ο ίδιος ο Προκόπης Παυλόπουλος!

Προφανώς, ο κερδισμένος Δήμαρχος θέλοντας να τον ευχαριστήσει για αυτή του την στήριξη, έκρινε σκόπιμο να τον ανακηρύξει «Επίτιμο Υδραίο», αλλά κάπου εδώ αρχίζει η μικροπολιτική και η ιδιοτέλεια, κάτι που δεν άρεσε στην πλειοψηφία των Υδραίων, ανεξαρτήτως πολιτικών και κομματικών εντάξεων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο Πρόεδρος εκτέθηκε στην Ύδρα χωρίς λόγο από την επιπολαιότητα ενός νεαρού Δημάρχου που δεν υπολόγισε ότι…. με προσωπικούς υπολογισμούς δεν προωθείται το κοινό συμφέρον, αλλά οι προσωπικές δημόσιες σχέσεις.

Επεισοδιακό ήταν το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε σε πρώτη φάση, για να λάβει απόφαση ώστε να προβεί σε ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο Δημότη Ύδρας. Κατά πλειοψηφία ήταν θετική η απόφαση και όχι ομόφωνα από όλους τους δημοτικούς συμβούλους με 7 υπέρ και 5 κατά.

Ο κ. Παυλόπουλος κατά την ψηφοφορία του θέματος δεν θα λάβει το χρυσό κλειδί της πόλης της Ύδρας, μια και ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι σε περίπτωση που η απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι ομόφωνη, δεν θα σταλεί καμιά πρόσκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν θα είναι παρών στα Μιαούλεια και ούτε στα εγκαίνια του δρόμου Καμίνι-Βλυχός (Οδός Παναγιώτη Τέτση).

Την έντονη δυσαρέσκειά του δήλωσε ο Δήμαρχος Ύδρας, Γ. Κουκουδάκης ζητώντας σε όσους δημοτικούς συμβούλους καταψήφισαν την πρόταση, να πουν επακριβώς τους λόγους της αντίρρησής τους και να αναιρέσουν την αρνητική απόφασή τους.

Και τόνισε: «Είναι μια άσχημη μέρα για το Δημοτικό Συμβούλιο η σημερινή. Προσβάλλουν τον ανώτερο πολιτειακό θεσμό όσοι καταψήφισαν. Ο κ. Παυλόπουλος εμπνέει σε όλους σεβασμό. Μιλάμε για τον Διάδοχο του Παύλου Κουντουριώτη. Δεν επιθυμούν την ανάπτυξη και την προκοπή στον τόπο τους. Ζουν μάλιστα από τουριστικά επαγγέλματα. Είναι αρνητική διαφήμιση για το νησί η απόφασή τους και θα τους κρίνει ο κόσμος. Σε όλους τους γειτονικούς δήμους έχει ανακηρυχτεί σε Επίτιμο Δημότη». Ενώ τέλος ο κ. Δήμαρχος άφησε αιχμές προς τους δημοτικούς συμβούλους που καταψήφισαν την πρόταση ότι τήρησαν μια προεκλογική στάση.

Για την ιστορία να πούμε εδώ ότι ψήφισαν υπέρ της πρότασης οι: Αριστοτέλης Καλύβας, Γιάννης Μπελεγρής, Μανώλης Καραμήτσος, Παναγιώτης Χαραμής, Κατερίνα Μαραγκού, Γρηγόρης Κοτρομάγιας και Μανόλης Τσακίρης. (7 ψήφοι)

Ο κ. Τσακίρης διαχώρισε τον νομικό επιστήμονα Προκόπη Παυλόπουλο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τις αποφάσεις του ΣτΕ και ψήφισε θετικά.

ΟΧΙ ψήφισαν οι: Παναγιώτης Μαρκαντώνης, Λουκία Λούλου και Λευτέρης Μαύρος όπου μετά από ενημέρωση του κ. Μαρκαντώνη ειπώθηκε ότι καταψηφίζουν την πρόταση του Δημάρχου Ύδρας και δεν επιθυμούν να ανακηρυχτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε Επίτιμο Δημότη Ύδρας. Ανέφερε δε, ο κ. Μαρκαντώνης ότι δεν θα δευτερολογήσει και ούτε θα απαντήσει σε όποια ερώτηση γίνει επί του θέματος. Ενώ, τόνισε ότι έχουν αφουγκραστεί την τοπική κοινωνία, η οποία όπως υποστήριξε, είναι κατά τη συντριπτική πλειοψηφία της, αρνητική με την ανακήρυξη.

Όχι ψήφισαν επίσης, ο Γιάννης Κόκκος, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έκανε τίποτα για την Ύδρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τέλος ο Τάσος Σωτηρόπουλος που καταψήφισε ομοίως, συμφωνώντας με τους λόγους που ανέφερε η παράταξη του κ. Μαρκαντώνη και ο Γιάννης Κόκκος. (5 ψήφοι).
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ της θετικής ψήφισης ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Ράππας, ο οποίος όμως απουσίαζε στο Εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι οφείλουμε σεβασμό στον Πρώτο Πολίτη της Χώρας και η Ύδρα πρέπει να προηγείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου