ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

TO ΄΄ΑΝΑΘΕΜΑ΄΄ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ. Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΝΤ.

Με αποφαση του Βασιλεως Κωνσταντινου, επειδη ηθελε  να ξεχαστει αυτο το ασχημο συμβαν, τελικα ο Φουρνε θα επαιρνε εξη πυροβολαρχιες, εκτος απο τις ηδη που αρπαξε στην Κερκυρα, οποτε γινονται οκτω. Την επομενη ημερα με συνοδεια αντρων του ελληνικου πεζικου ,η συμμαχικη δυναμη που ηταν κυκλωμενη στο Ζαππειο αναχωρησε με ολο το υλικο της για το πειρα΄ι΄κό λιμανι. Αυτη η αποτυχια των συμμαχων τους πείσμωσε διοτι καταλαβαν οτι ο Βασιλιας Κωνσταντινος ηταν λαοφιλης και ειχε γερα στηριγματα μεσα στην ελληνικη κοινωνια και στον Στρατο. Σιγουρα θα ξαναπροσπαθουσαν να τον εκθρονισουν στο μελλον ξανα. Καθως γαλλοι και βρετανοι πεζοναυτες εβγαιναν απο την φυλακη τους (το Ζαππειο) ,μερικοι που δεν ειχαν την υπερηφανια των αξιωματικών τους κουνησαν στον αερα τα καπελλα τους και επευφήμησαν τους ελληνες. Η Βασιλισσα Σοφια ανελαβε την φροντιδα της περιθαλψης των τραυματιων και των δυο πλευρων, οσοι δεν μπορουσαν να μετακινηθουν παρέμειναν στο ελληνικο  στρατιωτικο νοσοκομειο. Ο Βασιλιας Κωνσταντινος εστελνε καθε ημερα εναν απο τους υπασπιστες του για να βεβαιωθει οτι η νοσοκομειακη περιθαλψη των συμμαχων τραυματιων ,που ηθελαν να σκοτωσουν την βασιλικη οικογενεια,ηταν η καλλιτερη που μπορουσε να προσφερει η Ελλαδα. Να ληφθει υποψη οτι οι συμμαχοι ειχαν εδω και καιρο αποκλεισει την Ελλαδα και υπηρχαν μεγαλες ελλειψεις σε ολα τα ειδη , αλλα ο ελληνας Βασιλιας μεγαλοψυχος και πολιτισμενος καθως ηταν, εδωσε οτι ειχε απομεινει προκειμενου να τυχουν αριστης περιθαλψεως οι παρολιγον εκτελεστες του.

Η εκκενωση της Αθηνας απο τους συμμαχους τελειωσε το βραδυ της 18 Νοε 1916. Προηγουμενως οι περισσοτεροι πρακτορες των μυστικων υπηρεσιων των συμμαχων φροντισαν να φυγουν μακρυα  απο την πολη. Μετα απο 3 μηνες οι ελληνες μπορεσαν να ανακτησουν τον  ελεγχο των  τηλεγραφειων, των ταχυδρομειων, των σιδηροδρομων  και της αστυνομιας.  Μετα την αποτυχια του πραξηκοπηματος Φουρνε οι γαλλοι και οι βρετανοι εδιωξαν επιπλεον, και τον στρατο που φρουρουσε δηθεν την γαλλικη πρεσβεια και τα μισθωμενα κακοποια στοιχεια που πληρωναν οι βρετανοι για την ασφάλεια  τους. Αμερικανοι δημοσιογραφοι τους εξεφρασαν την απορια τους, πως τωρα που νικηθηκατε διωχνετε την αφαλεια σας ; Τωρα  κανονικα επρεπε να την ειχατε περισσοτερο αναγκη την προστασια τους! Και δινουν την εξηγηση οτι αυτο ηταν προμηνυμα μεγαλυτερων επιθεσεων που θα γινονονταν στο αμεσο μελλον με στοχο την εξαφανιση του Βασιλεως και της οικογενειας του.

Οι ελληνες ''έπνεαν μένεα'' εναντιον εκεινων που πυροβολησαν συμπατριωτες τους απο τα νωτα. Αντε να ειναι εχθροι οι συμμαχοι και να θελουν να αρπαξουν τα οπλα των ελληνων ειναι καπως κατανοητό, οι ''ελληνες '' ομως που χτυπουσαν πισωπλατα τους νομιμους ελληνες μαχητες πως μπορουσε να δικαιολογηθει αυτό ; Η προδοσια δεν δικαιολογείται ποτέ. Τους αποκαλουσαν ''δολοφόνους στασιαστές''.

Ας δουμε λιγο τι κλιμα επικρατουσε στην Ελλαδα απο τις 30 Σεπ 1916 που επεβληθηκε ο αποκλεισμος των συμμαχων εναντιον του ελληνικου λαου με την συγκαταθεση του βενιζελου. Πρεπει να θυμηθουμε οτι επι 6 ολοκληρους μηνες οι πιεσεις των ''ελεκγτων συμμαχων αξιωματικών'' κρατουσαν δεμενα τα χερια της ελληνικης δικαιοσυνης και φιμωναν την φωνη της κοινης γνωμης, οταν ηταν αντιθετη με τις αποψεις των συμμαχων και των βενιζελικων που τους ειχαν υπο την προστασια τους. Αντιθετα ο βενιζελικος τυπος ηταν απολυτα ελευθερος να καθυβριζει τον συνταγματικο νομιμο Βασιλεα των Ελληνων, με απιστευτα  βίαιους  χαρακτηρισμους, να τον κατηγορει για προδοσιες  δολιοτητες, παραφροσυνη,κτηνωδια,να τον ''στολιζει'' με ολων  των ειδων  τα  κοσμητικα  επιθετα  και να του αποδιδει ολα  τα  αγενή  κινητρα και ολα αυτα να αναπαρογονται στο Τύπο των συμμαχων και των ΗΠΑ . Οι βενιζελικες εφημεριδες ηταν ελευθερες να φιλοξενουν λιβέλους, πλαστά κείμενα ή κατευθυνομενες δηθεν ''ειδησεις'' η ανυπαρκτα εγγραφα εμφανιζομενα ως πραγματικα. Οι συμμαχοι επικαλουνταν την ελευθερια του Τυπου για να επιτρεπουν τους βενιζελικους να δημοσιευουν ψεμματα . Απο την αλλη πλευρα οι πιστες στο Συνταγμα και στους νομους εφημεριδες εκβιάζονταν, απειλουνταν, φιμωνονταν. Ανταποκρίσεις απο την Αθηνα προς τοπικες εφημεριδες της επαρχιας κατακρατουνταν και δεν εφτανα στον προορισμο τους. Ακομα και οι πιο προσωπικες επιστολες ανοιγονταν και λογοκρινονταν απο συμμαχικους αξιωματικους οχι για να μη διαρρευσουν απορρητες πληροφοριες, αλλα για να εκνευρισουν τους ελληνες και για να προωθησουν τις πολιτικες επιδιωξεις του βενιζελου. Καθε  μεθυσμενος μπράβος σε ενα αξιοπρεπες εστιατοριο που ενοχλουσε τους φιλήσυχους θαμώνες ,δεν ειχε παρά  να φωνάξει ''ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΟΓΑΛΛΙΚΗΣ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ''  ,για να τους υποχρεωσει  να ανεχτουν με οση ευγένεια μπορουσαν ολες τις αισχρες του πραξεις και φρασεις. Κανενας ελληνας αστυνομικος δεν τολμουσε να συλλαβει τον αναγωγο ,επειδη φοβοταν μηπως διμιουργηθει διπλωματικο επεισοδιο. Ενας ενστολος λιποτακτης απο τον ελληνικο στρατο ηταν ελευθερος να κυκλοφορει στους δρομους και να παροτρυνει τους πρωην συναδελφους του να λιποτακτησουν και αυτοι, ηταν αδυνατον  να τιμωρηθει επειδη  ηταν οπαδος του βενιζελου και τα την δηλωση του γαλλου πρεσβευτη ''οι δυναμεις της Ανταντ δεν μπορουσαν να μεινουν αδιαφορες για την τυχη των φίλων του Βενιζέλου''.Συνεχιζεται...

ΠΗΓΕΣ

''Ο ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ''  P.Hibben Εκδ.ΠΕΛΑΣΓΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου