ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

ΤΑ ΤΥΡΑΝΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΝΤ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

 
Τα πιεστικα  μετρα  που καταγραφηκαν απο τον αμερικανο δημοσιογραφο P.HIBBEN , επλητταν ολους τους ελληνες. Μονο ο ακηρυκτος αλλα σε ισχυ απο τις 30 Σεπτεμβριου 1916 αποκλεισμος ειχε εξοργισει σε αφανταστο   βαθμο τον ελληνικο λαο. Πισω απο τα μετρα αυτα που τα χαρακτηριζαν τυρρανικα, ολοι εβλεπαν το χερι του βενιζελου, που τα χρησιμοποιουσε για να στεψει με επιτυχια τις αχαλινωτες  φιλοδοξιες του ,με την υποστηριξη των ξιφολογχων και των κανονιων των ξενων. Θεωρουσαν τους ξενους οι ελληνες θυματα των δολοπλοκιων του βενιζέλου  και η οργη τους στρεφοταν κατα του βενιζελου  που ηταν βεβαιοι οτι αυτος ηταν ο μεγαλος ενοχος για τα δεινα τους.

Στις φτωχογειτονιες της Αθηνας ,μεταξυ των προσφυγων απο την Μικρα Ασια ,την Αιγυπτο και την Κωνσταντινουπολη οι  οποιοι ειχαν χρησιμοποιηθει ως φρουροι και πολιτικοι μπραβοι του βενιζελου (οι προσφυγες οχι της μικρασιατικης καταστροφης αλλα του Α΄ΠΠ ,οι τουρκοι απο το 1914 αρχισαν να κυνηγουν τους Ελληνες της οθωμανικης αυτοκρατοριας), ειχαν πολλες απωλειες διοτι οταν αποχωρησαν ξενα στρατεύματα  του Φουρνε, οι ελληνες αρχισαν βιαιοπραγιες εναντιον τους διοτι  αυτοι οι προσφυγες μεσα στην απελπισια τους πυροβολουσαν πισωπλατα τον νομιμο στρατο στα Νοεμβριανα ,με οπλα και πυρομαχικα που τους εδωσαν οι βενιζελικοι. Πολλοι απο τους βενιζελικους ηταν ''σημαδεμενοι'' διοτι στην διαρκεια της εξαμηνης κατοχης της Ελλαδας η ασκηση τυραννιας απο τους βενιζελικους στους γειτονες τους και οι κομπασμοι τους για το τι θα εκανε ο βενιζελος και οι ξενοι στην νομιμη κυβερνηση της χωρας ,τους εκανε ''κοκκινο πανι''. Πεινουσαν ,παραδειγμα,  τα παιδια και ο βενιζελικος εβρισκε τροφη για τα δικα του απο τις αποθηκες της γαλλικης πρεσβειας κλπ.

Μολις αποχωρησαν τα ξενα στρατευματα οσοι ειχαν υποφερει αρχισαν να εκδικουνται τους βενιζελικους. Τα σπιτια απο τα οποια αρχισαν οι πυροβολισμοι εναντιον των νομιμων στρατευματων απομονωθηκαν και οσοι πυροβολησαν εναντιον των νομιμων στρατευματων δεχθηκαν με την σειρα τους πυροβολισμους.

Τα τυπογραφεια των  περισσοτερων βενιζελικων εφημεριδων καταστραφηκαν.

Τον στρατηγο Κορακα ,κυριο στρατολογο του βενιζελου στην Αθηνα επι εβδομαδες ,ο οποιος φροντιζε για την καταβολη πεντε δολαριων σε καθε λιποτακτη ,τον περιποιηθηκαν δεοντως στρατιωτες που τους ειχαν προσεγγισει ανεπιτυχως οι πρακτορες του.

ΟΔημαρχος Αθηνών Μπενακης λεγεται οτι επεσε θυμα κακομεταχειρισης αλλα ο αμερικανος δημοσιογραφος Π.ΧΙΜΠΕΝ  τον ειδε καθως τον συνοδευαν στην φυλακη χωρις  να εχει ιχνη μωλωπων, ισως καποιος απο το συγκεντρωμενο πληθος να του εδωσε καμμια καρπαζια. Δυο διαβοητα πρωτοπαλλικαρα του βενιζελου συνεληφθησαν και ειχαν στην κατοχη τους πολυ μεγαλα χρηματικα ποσα  ,προφανως προοριζονταν για χρηματοδοτηση της συνωμοσιας . Οι συλληψεις δεν ξεπερασαν τις 200. Οι βενιζελικοι στασιαστες που ηταν αποκλεισμενοι στα σπιτια τους συνεχισαν να πυροβολουν με αποτελεσμα 13 στρατιωτες, εξη επιστρατοι,και πεντε αοπλποι πολιτες να σκοτωθουν. Απο τους στασιαστες τρεις επεσαν νεκροι και δυο τραυματιστηκαν στις οδομαχιες. Στις ερευνες που ακολουθησαν σε διαφορες κατοικιες ανακαλυφθηκαν μεγαλες ποσοτητες πυρομαχικων που ειχαν συγκεντρωθει για τις αναγκες του βενιζελικου πραξικοπηματος. Στο μεγαρο του βενιζελου βρεθηκαν 66 τυφεκια,6000 σφαιρες,49 περιστροφα,2500 καψυλια ,40 μετρα φυτιλιου,15 χειροβομβιδες.(Τωρα καταλαβαινουμε γιατι μολις το 1917 αρπαξαν την εξουσια οι βενιζελικοι καταστρεψαν ολα τα δημοσια εγγραφα ,για να σβησουν αυτες τις γραπτες μαρτυριες της προδοσιας τους και οχι μονο, ευτυχως που διασωθηκε το βιβλιο του αμερικανου δημοσιογραφου Π.ΧΙΜΠΕΝ εκτος Ελαδος φυσικα). 

Ορισμενοι βενιζελικοι που τους ακουγε με ευπιστια ο Φουρνε εσπευσαν στην ναυαρχιδα και τον επεισαν οτι δηθεν ελληνικες στρατιωτικες μοναδες κινουνταν εναντιον του γαλλικου στολου! Βεβαια δεν εξηγησαν πως θα διεσχιζαν τον ορμο του Κερατσινιου οι...πεζικαριοι, αλλα ο ναυαρχος αμεσως επιβιβασε ισχυρη δυναμη στο λιμανι και καταλαβε το δημαρχειο του Πειραια. Εστειλε ενα αγημα ως προφυλακη με αρχηγο το βενιζελικο τρομοκρατη Παυλο Γύπαρη τον ηθικο αυτουργο της δολοφονιας του Ιονα Δραγουμη ,για να κατασκευασει χαρακωματα στον λοφο της Καστελλας. Πανικός καταλαβε τους γαλλους και τους αγγλους απο τους ψευτικους ισχυρισμους του Γύπαρη (επροκειτο για κακοποιο με καταδικες για ληστεια). Ο πανικος ηταν εργο των ηττημενων βενιζελικων οι οποιοι ετρεμαν απο τον φοβο της παραπομπης τους σε δικη και της τιμωριας τους για αποπειρα πραξικοπηματος. Ασυδοτοι και μακρια απο τον πελεκυ του νομου επι τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα χαρη στην προστασια που τους παρειχαν ο αγγλος και ο γαλλος πρεσβευτης ,καθε αλλο παρα ηταν προθυμοι να αντιμετωπισουν με θαρρος τις συνεπειες της αποτυχιας τους να ανατρεψουν με τα οπλα την νομιμη  κυβερνηση. Ετσι εγινε και λιγα χρονια αργοτερα οταν ο στασιαστης πλαστηρας και οι αλλοι, εν μεσω της καταρρευσης του μετωπου στην Μικρασια, που εβαλαν οι ιδιοι το χερι τους να γινει , εκαναν πραξικοπημα και με μια δικη παρωδια, δολοφονησαν τους 6 πολιτικους  αντιπαλους τους για γλυτωσουν αυτοι το στρατοδικειο με την κατηγορια της ανυπακοης μπραστα στον εχθρο που συνιστα προδοσια και η ποινη ειναι ο θανατος!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

ΠΗΓΕΣ

''Ο ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ''  P.Hibben Εκδ.ΠΕΛΑΣΓΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου