ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Επίσημη Επίσκεψη του Βασιλιά Παύλου και της Βασίλισσας Φρειδερίκης στο Λονδίνο(ΒΙΝΤΕΟ)

.
09/07/1963 - 11/07/1963
Περιγραφή
Ο Βασιλιάς Παύλος και η Βασίλισσα Φρειδερίκη, συνοδευόμενοι από τον Δούκα του Εδιμβούργου Πρίγκιπα Φίλιππο, αποβιβάζονται στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, όπου τους υποδέχονται ο Έλληνας Πρέσβης στη Μεγάλη Βρετανία Μιχαήλ Μελάς και άλλοι επίσημοι.
Το βασιλικό ζεύγος επιβιβάζεται σε ειδική αμαξοστοιχία με προορισμό τον σιδηροδρομικό σταθμό Βικτώρια του Λονδίνου, όπου τους υποδέχονται η Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας Ελισάβετ Β΄, ο Στρατάρχης Λόρδος Χάρολντ Αλεξάντερ, ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Χάρολντ Μακμίλλαν, ο Υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Άλεκ-Ντάγκλας Χιουμ και άλλοι επίσημοι. Στη συνέχεια, ο Βασιλιάς Παύλος, ακολουθούμενος από τον Πρίγκιπα Φίλιππο, επιθεωρεί απόσπασμα της Βασιλικής Φρουράς, το οποίο αποδίδει τιμές. Ακολούθως, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ και ο Βασιλιάς Παύλος επιβιβάζονται στη βασιλική άμαξα και αναχωρούν από το σταθμό Βικτώρια, επευφημούμενοι από το συγκεντρωμένο πλήθος.
 Την άμαξα στην οποία επιβαίνουν η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ και ο Βασιλιάς Παύλος ακολουθεί δεύτερη, με επιβάτες τη Βασίλισσα Φρειδερίκη και τον Πρίγκιπα Φίλιππο.
Η βασιλική πομπή διέρχεται από τους κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου, όπου το συγκεντρωμένο πλήθος επευφημεί ζωηρά τα βασιλικά ζεύγη, και καταλήγει στα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ.
Η βασιλική πομπή εισέρχεται στα Ανάκτορα, όπου πρόκειται να φιλοξενηθεί το ελληνικό βασιλικό ζεύγος. (9/7/1963)

Την επόμενη ημέρα, ο Βασιλιάς Παύλος και η Βασίλισσα Φρειδερίκη μεταβαίνουν στην αποβάθρα του Ουεστμίνστερ, όπου επιβιβάζονται στο βασιλικό ποταμόπλοιο «Νορ», προκειμένου να μεταβούν μέσω του ποταμού Τάμεση στο Δημαρχείο του Λονδίνου.
Στην είσοδο του Δημαρχιακού Μέγαρο του Λονδίνου τον Βασιλιά Παύλο και τη Βασίλισσα Φρειδερίκη υποδέχεται ο Λόρδος Δήμαρχος του Λονδίνου Σερ Τζαίημς Χάρμαν.
Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, ο Μέγας Ληξίαρχος του Λονδίνου επιδίδει στον Βασιλιά Παύλο ψήφισμα του Δήμου του Λονδίνου με το οποίο χαιρετίζεται η άφιξή του στη βρετανική πρωτεύουσα.
Την τελετή παρακολουθούν επίσης ο Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών Παναγιώτης Πιπινέλης και άλλοι επίσημοι. (10/7/1963)

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, ο Βασιλιάς Παύλος, η Βασίλισσα Φρειδερίκη και ο Πρίγκιπας Φίλιππος προσέρχονται στο θέατρο «Όλντουιτς» προκειμένου να παρακολουθήσουν παράσταση του έργου του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο θερινής νυκτός». (10/7/1963)

Την επόμενη ημέρα, η Βασίλισσα επισκέπτεται το κέντρο δορυφορικών παρατηρήσεων του Ουίνγκφιλντ. (11/7/1963)

Στη συνέχεια, η Βασίλισσα Φρειδερίκη επισκέπτεται το κολλέγιο αναπήρων παιδιών «Τρέλορ», ξεναγείται στις εγκαταστάσεις του και συνομιλεί με τους μαθητές. (11/7/1963)

Στο ίδιο διάστημα, ο Βασιλιάς Παύλος επιβιβάζεται στο αντιτορπιλικό του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού «Χαμσάιρ», από το κατάστρωμα του οποίου, αφού προηγουμένως έχει επιθεωρήσει το πλήρωμά του, επιθεωρεί μοίρα του βρετανικού πολεμικού στόλου. (11/7/1963)

Την προηγούμενη ημέρα, ο Βασιλιάς Παύλος και η Βασίλισσα Φρειδερίκη είχαν παραστεί σε δεξίωση που παρέθεσαν προς τιμήν τους στο ξενοδοχείο «Κλάριτζ» τα μέλη της ελληνικής παροικίας του Λονδίνου. Στη δεξίωση παρέστησαν επίσης ο Π. Πιπινέλης, ο Μ. Μελάς και πλήθος άλλων επισήμων. (10/7/1963)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου