ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ 1534-1803.

 

Αυτή είναι η σημαία του Βασιλείου της Νέας Γαλλίας. 

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΕ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ.
Η Γαλλία κατέβαλε  προσπάθειες για να αποικίσει τον Νέο Κόσμο. 

Η γαλλική κυβέρνηση παρείχε χρηματικά κίνητρα σε οικογένειες Γαλλων να εγκατασταθούν στις αποικιες  της Γαλλίας στη Βόρεια Αμερική. Η σκέψη ήταν ότι αυτή η επένδυση θα επιστραφεί τελικά στην Γαλλια με  την παραγωγή αγαθών από τις αποικίες. Δόθηκε προτεραιότητα σε οικογένειες που θελαν να φυγουν απο την ευρωπαικη Γαλλια, λόγω της σημασίας τους για τη μακροπρόθεσμη διατήρηση των αποικιών. Στις Νεες Χωρες η Γαλλία  συγκρούονταν  στα σύνορα με τους Βρετανούς, και αυτό, μεταξύ άλλων λόγων, οδήγησε στον  Γαλλο΄ι΄νδιανικό πόλεμο(1754-1763).

Η Βρετανία κέρδισε την κοιλάδα του ποταμού Οχάιο και μερικά άλλα μικρά κομμάτια γης, αλλά η Νέα Γαλλία επέζησε του πολέμου λίγο πολύ ανέπαφη. 

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, οι Βρετανοί κατάφεραν να καταλάβουν και την Κούβα. Η Κούβα παρείχε πρώτες ύλες για τις βορειοαμερικανικές αποικίες της Βρετανίας, οι οποίες, μαζί με το γεγονός ότι ήταν περικλεισμενες από τον ποταμό Μισισιπή, σήμαινε ότι οι αποικίες αυτες έμειναν πιστές στη Βρετανία. Έτσι, δεν υπήρξε Αμερικανική Επανάσταση σε αυτόν τον κόσμο.

Το ίδιο, ωστόσο, δεν θα μπορούσαμε να πούμε για τη Γαλλική Επανάσταση. Οι αποικίες της Γαλλίας είχαν βοηθήσει να εκτονωθεί λίγο η πίεση στους πολίτες της Γαλλιας , αλλά η υπερφορολόγηση, σε συνδυασμό με μια κακή χρονια συγκομιδής, οδηγησαν τις εξελιξεις στο ξεσπασμα της Γαλλικης  επανάστασης 1789. Ωστόσο, όταν έγινε φανερό ότι οι επαναστάτες επρόκειτο να κερδίσουν  η γαλλική μοναρχία κατέφυγε στη Νέα Γαλλία.

Αρχικά, αυτή η εξόριστη κυβέρνηση ήταν γνωστή ως France-d'outre-mer. Ωστόσο, όταν έγινε φανερό ότι η ανακατάληψη της ευρωπαϊκής Γαλλίας δεν ήταν εφικτή, η μοναρχία κήρυξε τη Νέα Γαλλία ανεξάρτητη από τη Γαλλία. Έτσι, ιδρύθηκε το Βασίλειο της Νέας Γαλλίας. Τελικά, τα πράγματα ηρέμησαν στην Ευρώπη, αλλά η Γαλλία παρέμεινε αβασιλευτη  δημοκρατια.

Το βασιλειο της  Νέας Γαλλίας  έγινε  μια οικονομική και πολιτιστική δύναμη της Βόρειας Αμερικής. 

Με τα χρόνια,  παραχωρησε  ορισμένες από τις νότιες περιοχές της στην Κυριαρχία της Βόρειας Αμερικής, αλλά αυτο το διαστημα τα δυο κράτη  είχαν  φιλικές σχέσεις μεταξύ τους. 

Τα δύο κράτη δεχονταν ελευθερα  μετανάστες από όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι όλων των φυλών απολαμβαναν  προστασία βάσει των νομων του βασιλειου  της Νέας Γαλλίας. 

Καποιος ιθαγενης ειχε μαλιστα εκλεγει ως  κυβερνήτης της επαρχίας του Καναδά. 

Η Νέα Γαλλία προσπαθησε να πείσει έθνη, όπως η Αυτοκρατορία του Μεξικού και η Αυτοκρατορία της Βραζιλίας, να δημιουργήσουν μια ένωση μοναρχιών του Νέου Κόσμου. 

Το Βασιλειο της νεας Γαλλιας δεν αναγνωριστηκε απο τον Ναπολεοντα Α Βοναπατρη ο οποιος το 1803 πουλησε στις ΗΠΑ την Λουιζιανα, οποτε οι ΗΠΑ κατελυσαν την κυριαρχια του βασιλειου με την συγκαταθεση του Ναπολεοντα, διοτι η Νεα Γαλλια δεν τον αναγνωριζε ως νομιμο  ηγετη της Γαλλιας.

Το βασίλειο της  Νέας Γαλλίας  απορροφήθηκε από τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το μόνο έδαφος της Νέας Γαλλίας που ανήκει μέχρι σήμερα στη Γαλλία είναι οι Νήσοι Σαιν Πιέρ και Μικελόν. 

Η κληρονομιά της Νέας Γαλλίας είναι σημαντική στον Καναδά, καθώς το Κεμπέκ και  κάποιες παραπλήσεις περιοχές παραμένουν γαλλόφωνες μέχρι σήμερα.   Στις Ηνωμένες Πολιτείες η κληρονομιά της Νέας Γαλλίας περιλαμβάνει πολλά γαλλικά τοπωνύμια και ορισμένους γαλλόφωνους θύλακες.

Η σημαία έχει σχέδιο πανό με τρεις ουρές και διαθέτει μπλε και άσπρο, παραδοσιακά χρώματα της Νέας Γαλλίας. Μια μεγεθυμένη βασιλική σφραγίδα εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στη σημαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου