ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.



17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1916. ΓΕΝΕΘΛΙΟΣ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ.
Με δεδομένη την επικρατούσα σύγκρουση του Βασιλέως Κωνσταντίνου Α΄ και του Ελευθερίου Βενιζέλου και με τον κίνδυνο απωλείας της Μακεδονίας αποφασίσθηκε από την <<Επιτροπή Εθνικής Αμύνης>> η εκδήλωση στις 17 Αυγούστου 1916 του <<Κινήματος Εθνικής Αμύνης>>. Ήταν ένα κίνημα πολιτικο-στρατιωτικό και εκδηλώθηκε στη Μακεδονία, στην Κρήτη και σε νησιά του Αιγαίου Πελάγους με Αρχηγό τον Ελευθέριο Βενιζέλο και την υποστήριξη της ΑΝΤΑΝΤ.
Στις 26 Σεπτεμβρίου 1916 σχηματίσθηκε στη Θεσσαλονίκη προσωρινή κυβέρνηση υπό τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τα δύο άλλα μέλη της Τριανδρίας, τον Στρατηγό Παναγιώτη Δαγκλή και τον Ναύαρχο Πάυλο Κουντουριώτη. Περιέλαβε μέλη από την <<Επιτροπή Εθνικής Αμύνης>>, που είχε συγκροτηθεί στη Θεσσαλονίκη το Δεκέμβριο του 1915. Με βάση τα στρατιωτικά τμήματα, που προσχώρησαν στο <<Κίνημα Εθνικής Αμύνης>> στη Θεσσαλονίκη και με υποχρεωτικη στρατολογία ανδρών από τη Μακεδονία, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, η προσωρινή κυβέρνηση επιδόθηκε με την ενίσχυση των Συμμάχων στη ταχεία οργάνωση ισχυρού στρατού, με άμεσο σκοπό να πολεμήσει εναντίον των Βουλγάρων και των Κεντρικών Δυνάμεων, που ήδη κατείχαν μεγάλα τμήματα του Εθνικού Εδάφους,οχι μονιμα αλλα προσωρινα, στην Ανατολική Μακεδονία. Απώτερος πολιτικός σκοπός της προσωρινής κυβερνήσεως ήταν να συμπαρακαθήσει στη Συνδιάσκεψη της Ειρήνης, ως Σύμμαχος των Δυνάμεων, που αναμενόταν να νικήσουν και να διεκδικήσει την απελευθέρωση των αλύτρωτων Ελληνικών πληθυσμών, που εξακολουθούσαν να ζουν στις περιοχές, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που κατείχαν αντίστοιχα οι Βούλγαροι και οι Τούρκοι.
Από την ημέρα εκείνη πλέον υπήρχαν στη τότε Ελλάδα δύο κυβερνήσεις, των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, με τον Εθνικό Διχασμό στο απόγειό του. Οι Δυτικοί Σύμμαχοι είχαν καταλύσει κάθε έννοια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα για τα γεωπολιτικά και στρατηγικά συμφέροντά τους. Η διαίρεση του Ελληνικού Λαού σε Βασιλικούς(Αντιβενιζελικούς) και Βενιζελικούς ήταν πλέον αναμφισβήτητο γεγονός με τραγικό θύμα την ίδια την Ελλάδα. Η προσωρινή κυβέρνηση τον Ιούνιο του 1917 μετατράπηκε σε κανονική, μετά την απομάκρυνση του Βασιλέως Κωνσταντίνου και την ενθρόνιση του δευτερότοκου υιού του Αλεξάνδρου και την είσοδο πλέον της Ελλάδας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στο πλευρό της ΑΝΤΑΝΤ, των Δυτικών Συμμάχων.
Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Πατιαλιάκας.
Σημειωση ΑΠ
Με την ασφαλη αποσταση των χρονων που περασαν ,μπορουμε να πουμε οτι η ενεργεια του βενιζελου ,το να διχασει τον λαο και το κρατος ,δεν επετυχε τιποτε το θετικο. Αν  δουμε τον χαρτη της σημερινης Ελλαδος και τον χαρτη της Ελλαδος του 1913 ,θα διαπιστωσουμε οτι ειναι σχεδον ιδιοι. Η Ελλαδα του σημερα δεν ειναι η Ελλαδα του βενιζελου δυστυχως ,αλλα ειναι η Ελλαδα του 1913 του βασιλεως κωνσταντινου ΙΒ΄.Απο το 1913 μεχρι το 1921 που κυβερνησε ο βενιζελος δεν ειχε κανενα εδαφικο κερδος η Ελλαδα, μονο καταστροφες,προδοσιες,θανατους με την υπογραφη του βενιζελου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου