ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

29η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1949. ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΝΗΜΗΣ Η΄ ΜΙΣΟΥΣ;


Πατιαλιάκας Κωνσταντίνος

10 ώρ.
Συμπληρώνονται 29 Αυγούστου 2023 74 χρόνια από την κατάληψη του ορεινού όγκου ΓΡΑΜΜΟΣ, όπου σημειώθηκε η τελευταία φάση της νίκης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας κατά των ξενοκίνητων δυνάμεων του λεγόμενου <<Δημοκρατικού Στρατού>>, τον οποίο ο Γέρος της Δημοκρατίας, ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου, σε ομιλία του στην Πάτρα τη 14η Αυγούστου 1949 είχε χαρακτηρίσει ως συρφετό προδοτών.
Εκεί έληξε ο αιματηρός συμμοριτοπόλεμος, με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, αλλά και αμάχους ανεξάρτητα από φύλο και ηλικία, με ανυπολόγιστες υλικές ζημίες, τον οποίο τα στελέχη του ΚΚΕ, υπό την ηγεσία του Ν. Ζαχαριάδη, με φανατισμό, με χωρίς όρια πίστη σε δογματικές αντιλήψεις, με τυφλή υπακοή και προσήλωση σε παράνομες αρχές και επιδιώξεις, με τη μη αναγνώριση και αποδοχή δημοκρατικών μεθόδων και πράξεων, είχε αρχίσει από τη 30η Μαρτίου 1946 από το Λιτόχωρο Πιερίας, με την επίθεση κομουνιστών ανταρτών κατά φρουράς εκλογικών τμημάτων, αποτελούμενης από άνδρες του στρατού μας και της Ελληνικής Χωροφυλακής.
Είχαν ελπίσει οι σχεδιάσαντες με εγκληματικό και αντιδημοκρατικό τρόπο την κατά της χώρας ένοπλη ανταρσία, ότι θα εγκαθιστούσαν τον παράδεισο του υπαρκτού σοσιαλισμού και την λαοκρατία, πλην όμως θα οδηγούσαν τον Ελληνικό λαό, κατά τον χαρακτηρισμό του αείμνηστου τότε Πρωθυπουργού Θεμιστοκλή Σοφούλη, φιλελευθέρων και δημοκρατικών αντιλήψεων, στην <<Κοινωνία των κατέργων>>.
Ευτυχώς ηττήθηκαν, όπως γράφει στο πολυσυζητηθέν βιβλίο του <<Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι>> ο αριστερός Τάκης Λαζαρίδης, που πραγματικά συνετάραξε τους αριστερούς με την αυτοκριτική του, ενώ στο νέο του βιβλίο <<Αναγκαστική Προσγείωση>> αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ταραχώδους εκείνης εποχής, γεγονός που ενοχλεί τους οπαδούς του ΚΚΕ. Σε ανάλογη όμως αυτοκριτική προέβησαν και άλλα ιστορικά, δυστυχώς ελάχιστα, στελέχη του ΚΚΕ, όπως ο Γρηγόριος Φαράκος και ο Λεωνίδας Κύρκος, βουλευτές για πολλά χρόνια. Μάλιστα ο τελευταίος αναλογίζονταν τι θα συνέβαινε εάν είχε επικρατήσει το ΚΚΕ. Θα είχαμε ανεκδιήγητους κομουνιστές ως Πρωθυπουργό και Υπουργούς.
Τα τελευταία χρόνια στις εκδηλώσεις μνήμης, φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους αγωνισθέντες και θυσιασθέντες στα πεδία των μαχών άνδρες των ενδόξων Ενόπλων Δυνάμεών μας, οι οποίοι αυθόρμητα και συνειδητά προσέτρεξαν στο κάλεσμα της τότε πολυκομματικής Κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια του <<Εμφυλίου Πολέμου>>, του Συμμοριτοπολέμου, η απουσία της επίσημης πολιτείας είναι χαρακτηριστική. Η δικαιολογία ότι πρόκειται για εκδηλώσεις μίσους και αναμόχλευσης των παθών και η άποψη ότι κάποια γεγονότα του παρελθόντος οφείλουμε όλοι μας να τα διαγράψουμε, γιατί δεν έχουν να κάνουν με το παρόν και το μέλλον, στερούνται κάθε λογικής και δεν εξυπηρετούν το σκοπό της διδαχής από την ιστορία, είτε πρόκειται για σπουδαία γεγονότα, είτε για τραγικά σφάλματα. Οι ιστορικές μνήμες του Ελληνικού Λαού δεν μπορούν να σβήσουν με διαγραφή επετείων στο βωμό της εξυπηρέτησης οποιασδήποτε μορφής σκοπιμοτήτων. Γιατί κατά το Νομπελίστα Γεώργιο Σεφέρη, <<σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνουμε κι ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον>>.
Πρέπει να μάθουμε να μην σιωπούμε για το παρελθόν, αλλά να το κοιτάζουμε κατάματα και αποβάλλοντας σκοπιμότητες, φίμωτρα και υποκρισίες να ασκούμε αντικειμενική κριτική. Μόνο έτσι θα περιορίσουμε ή και θα εξαλείψουμε τα σφάλματά μας, που τόσο πολύ έχουν κοστίσει στο Έθνος.
Το σεμνό και θρησκευτικό μνημόσυνο, που τελεί κάθε χρόνο η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού στο Γράμμο και στο Βίτσι, διαπνέεται από πνεύμα προβληματισμού, κριτικής, καταλαγής και ομοψυχίας, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών χιλιάδων νεκρών, άξιων τέκνων της Μάνας Ελλάδας, οι οποίοι προσέφεραν την ίδια τη ζωή τους στην εκπλήρωση του καθήκοντος προς την Πατρίδα, για μια ελεύθερη Ελλάδα, ευνομούμενη και δημοκρατική. Την ίδια μάλιστα περίοδο, που το ΚΚΕ, αντί της οποιασδήποτε αυτοκριτικής και μεταμέλειάς του, κατασκευάζει μνημεία και μουσεία και προβαίνει σε εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας μας για τους <<ηρωικούς>> αγώνες του λεγόμενου <<Δημοκρατικού Στρατού>>.
Οι θυσιασθέντες για τα ιδεώδη της ελευθερίας και της δημοκρατίας στο Βίτσι, στο Γράμμο και σ΄άλλα βουνά της Πατρίδας μας, μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων μας, γενναίοι Αξιωματικοί και Οπλίτες του Στρατού μας, αεροπόροι και ναυτικοί, ετάφησαν χωρίς να τους κλάψουν οι χαροκαμένοι γονείς, η σύζυγος, τα αδέλφια και τα παιδιά των. Έμειναν εκεί, με τον ουρανό να τους κλαίει με στάλες βροχής αντί για δάκρυα και τους μανιασμένους βοριάδες να τους θρηνούν με το σφύριγμά τους. Έμειναν εκεί για πάντα και περιμένουν από εμάς να αναγνωρίζουμε τη θυσία και την προσφορά τους και να μην τους λησμονούμε, γιατί κατά τον μεγάλο ποιητή μας Κωστή Παλαμά, <<χρωστάμε σ΄όσους ήρθαν, πέρασαν, θα΄ρθούνε, θα περάσουν, κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί>>.
Γενναίοι ήρωές μας σας ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε!!!!
ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ!!!!
ΣΧΟΛΙΑ.
1. Στην Πατρίδα μας συμβαίνουν τα πιο παράξενα γεγονότα του κόσμου. Είναι επικρατούσα αρχή στον πλανήτη μας την ιστορία να γράφουν οι νικητές και όχι οι ηττημένοι. Στην Ελλάδα την ιστορία έχουν γράψει οι ηττημένοι. Και ό,τι έχουν γράψει οι νικητές το αμφισβητούν, το παραχαράσσουν ή ακόμα και το διαγράφουν.
2. Επιτρέπεται ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να πραγματοποιούν διάφορες εκδηλώσεις στο Γράμμο, στις Πρέσπες, στη Μακρόνησο και αλλού, για τους <<ηρωικούς>> αγώνες του <<Δημοκρατικού Στρατού>>, να κατασκευάζουν μνημεία, μουσεία, να στήνουν προτομές και ανδριάντες, χωρίς να θεωρούνται αυτές ενέργειες μίσους και αναμόχλευσης παθών; Αλήθεια δεν αποτελούν αναμόχλευση παθών οι διοργανώσεις των εκδηλώσεων αυτών από το ΚΚΕ; Απεναντίας ανάλογες εκδηλώσεις στη μνήμη των ανδρών του Ελληνικού Στρατού μας να θεωρούνται και να στιγματίζονται ως εορτές μίσους και αναμόχλευσης των παθών του Λαού μας; Μα είναι αυτή λογική; Όχι ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ σε αμετανόητους και προκλητικούς παραχαράκτες της ιστορικής αλήθειας, εκτός και εάν ειλικρινά με δηλώσεις και πράξεις την ζητήσουν, κάτι όμως που δεν φαίνεται να γίνεται!!! Όχι στη ΛΗΘΗ των εγκλημάτων του ΚΚΕ.
Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Πατιαλιάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου