ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Πρίγκιπας Νικόλαος της Ελλάδας και της Δανιας.


Ο Πρίγκιπας Νικόλαος της Ελλάδας (22 Ιανουαρίου 1872 - 8 Φεβρουαρίου 1938) από τον Οίκο της Ελλάδας ήταν το τέταρτο παιδί και ο τρίτος γιος του Βασιλιά Γεωργίου Α΄ τη Ελλάδας και της Βασίλισσας Όλγας της Ελλάδας. Ήταν γνωστός ως "Ο Έλληνας Νίκι" ανάμεσα στην οικογένεια του, σε διάκριση με τον εξάδελφό του Νικόλαο Β΄αυτοκράτορα της Ρωσίας.

Δράση

Ο Πρίγκιπας Νικόλαος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Ιανουαρίου το 1872. Τον διέκρινε η πνευματική καλλιέργεια. Φοίτησε στην Σχολή Ευελπίδων και έγκαιρα, το 1913, επέδειξε το διπλωματικό του ταλέντο. Υπήρξε φίλος των δυνάμεων της Αντάντ. Ο Πρίγκιπας Νικόλαος υπήρξε επίσης ζωγράφος -υπέγραφε ως "Νίκολας Λεπρίνς (Nicolas Leprince)"- και θεατρικός συγγραφέας.

Με την απελευθερωση της Θεσσαλονικης  διορισθηκε ως στρατιωτικος Διοικητης της πολεως.
Ο πατέρας του κληροδότησε σε αυτόν το Βασιλικό Θέατρο. Εκείνος όμως, μετά την Παλινόρθωση της Μοναρχίας το 1935, αποποιήθηκε την κληρονομιά υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Ήταν φίλος του Γεωργίου Σημίτη και βάφτισε το γιο του, τον Κώστα Σημίτη.(ουδεις αχαριστοτερος του ευεργετηθεντος! Ταιριαζει τελεια στην οικογενεια σημιτη).
Είχε πάθος με την αντιφαίριση και ήταν μέλος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών. Αναφέρεται ότι ήταν κακός παίκτης και ο τύπος της εποχής τον σατίριζε γι' αυτό.
    Μετα  την  κομουνιστικο  κινημα  στην Ρωσια εζησε εξοριστος στο Παρισι και πηγη εσοδων της οικογενειας του ηταν οι ζωγραφικοι πινακες που  δημιουργουσε και τα  κοσμηματα της συζυγου του .
Οικογένεια

Νυμφεύτηκε τη Μεγάλη Δούκισσα Ελένη Βλαδιμήροβνα της Ρωσίας (1882-1957), κόρη του Βλαδίμηρου Αλεξάνδροβιτς μεγάλου δούκα της Ρωσίας, αδελφού του Αλέξανδρου Γ΄ Αυτοκράτορα της Ρωσίας. Ο γάμος έγινε στις 29 Αυγούστου 1902 και απέκτησαν τρεις κόρες:

  • Ελισάβετ 1904-1955, πριγκίπισσα της Ελλάδας. Παντρεύτηκε τον Κάρολο Θεόδωρο, κόμη του Τέρινγκ-Γιέττενμπαχ και απέκτησε:
  • Χανς Βέιτ γενν. 1935, κόμης του Τέρινγκ-Γιέττενμπαχ.
  • Ελένη γενν. 1937. Παντρεύτηκε τον Φερδινάνδο των Αψβούργων-Λωρραίνης αρχιδούκα της Αυστρίας (γιο του Μαξιμιλιανού-Ευγένιου αρχιδούκα της Αυστρίας).

Η κατάληξη

Ο τάφος του Πρίγκιπα Νικολάου στο Τατόι
Απεβίωσε στην Αθήνα στις 8 Φεβρουαρίου 1938, περίπου ένα μήνα μετά τους γάμους του τότε Διαδόχου Παύλου ,απο καρδιακη προσβολη ,και ετάφη στο βασιλικό κοιμητήριο στο Τατόι.

Τίτλοι

  • 22 Ιανουαρίου 1872 – 8 Φεβρουαρίου 1938: Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπας Νικόλαος της Ελλάδας και της Δανίας

Τιμητικές διακρίσεις-
Ξένες διακρίσεις

  • Flag of Spain.svg Ισπανία : Σταυρός της Ναυτικής Αξίας -με λευκό διάκοσμο (Ιανουάριος 1892).[4]
  • Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο : Μεγαλόσταυρος του επίτιμου ιππότη της Βασιλικής Βικτοριανής Τάξης (GCVO) (Αύγουστος 1901).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου