ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Α' ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΤΟ 1956

Πτολεμαϊδα 26-7-1956. Η Α.Μ. Βασιλεύς Παύλος και ο πρόεδρος της Α.Ε. ΛΙΠΤΟΛ, Πρόδρομος Αθανασιάδης-Μποδοσάκης θεμελιώνουν τα πρώτα έργα– Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 26/02/2020
Χαράς Ευαγγέλιο για την Πτολεμαϊδα, την Επαρχία Εορδαίας και ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα με τη θεμελίωση των πρώτων βιομηχανικών συγκροτημάτων της εταιρείας ΛΙΠΤΟΛ του Αείμνηστου Πρόδρομου Αθανασιάδη-Μποδοσάκη.

Στην παρουσία της μεγάλης οικονομικής γιορτής του Έθνους, δίνουν το παρόν τους: Ο Αρχηγός του Κράτους, η Α.Μ. ο Βασιλεύς Παύλος, το σύνολο, σχεδόν, του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή και πληθώρα βουλευτών με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής συντοπίτη μας Βασίλη Βύζα, οι Μητροπολίτες, Φλωρίνης Βασίλειος, Κοζάνης Κωνσταντίνος και Σιατίστης Ιάκωβος, οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και της Χωροφυλακής, οι πρέσβεις, των Η.Π. Άλεν και της Γερμανίας Κορντ, οι Δήμαρχοι Πτολεμαϊδος Χατζηευστρατίου Βασίλης, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Αμυνταίου, Γρεβενών και πολλοί άλλοι, οικονομικοί παράγοντες της χώρας και χιλιάδες λαού του Νομού και της γύρο περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας.

Μετά την σχετική Ιεροτελεστία από τον Μητροπολίτη Φλώρινας κ κ Βασίλειο, η Α.Μ. ο Βασιλεύς Παύλος, βοηθούμενος και από τον Επιχειρηματία και Πρόεδρο της Α.Ε.ΛΙΠΤΟΛ, Αθανασιάδη-Μποδοσάκη, έθεσε το θεμέλιο λίθο – με το ασημένιο μυστρί (μαλάς) -των υπό ανέγερση κτιρίων του βιομηχανικού συγκροτήματος της ΛΙΠΤΟΛ (Λιγνιτωρυχεία Πτολεμαϊδος), υπό τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες του πλήθους.
Διακρίνουμε, ακόμα, στη φώτο μας, το Γενικό Διευθυντή ορυχείων τον μηχανικό doctor Γεώργιο Γκρος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου