ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Ο Βασιλιάς Παύλος και η Βασίλισσα Φρειδερίκη επισκέπτονται το Θρυλόριο Ροδόπης


             29/10/1957 - 29/10/1957Περίληψη
Ο Βασιλιάς Παύλος και η Βασίλισσα Φρειδερίκη επισκέπτονται το Θρυλόριο Ροδόπης και παρίστανται στην τελετή εγκαινίων του τοπικού Σπιτιού του Παιδιού.
Περιγραφή
Στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιούν στη βόρεια Ελλάδα, ο Βασιλιάς Παύλος και η Βασίλισσα Φρειδερίκη φθάνουν με αυτοκίνητο στο Θρυλόριο Ροδόπης, όπου τους υποδέχονται οι τοπικές Αρχές και οι κάτοικοι του χωριού. Ο Βασιλιάς Παύλος και η Βασίλισσα Φρειδερίκη παρίστανται στην τελετή των εγκαινίων του Σπιτιού του Παιδιού Θρυλορίου. Μετά τον αγιασμό, η Βασίλισσα Φρειδερίκη παραδίδει τη σημαία του Σπιτιού του Παιδιού σε νεαρό αγόρι. Έπαρση της σημαίας. Άνδρες και γυναίκες χορεύουν παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς στον προαύλιο χώρο του Σπιτιού του Παιδιού, ενώ ο Βασιλιάς Παύλος και η Βασίλισσα Φρειδερίκη παρακολουθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου