ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ''ΑΝΕΝΔΟΤΟΥ'' ΚΑΙ Η ΟΛΕΘΡΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

...ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

Οι Παπανδρέου Ξεκινούν τον «Ανενδοτο Αγώνα τους» Ενάντια στην Μετριοπάθεια (για προσωπικα οφελη).

Κρινοντας εκ των υστερων , ο «ανενδοτος αγώνας» ενορχηστρώθηκε  από τον γιο του Γεωργιου Παπανδρέου Ανδρέα. Το 1959 ο Καραμανλής κάλεσε τον Ανδρέα να επιστρέψει από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να πραγματοποιήσει ένα οικονομικό συμπόσιο στην Αθήνα και να γίνει οικονομικός σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης. Ο νεότερος Παπανδρέου ήταν πτυχιούχος διδακτορικού διπλώματος του Χάρβαρντ και τότε ήταν γνωστός ακαδημαϊκός οικονομικός.

Προσκαλώντας ο Καραμανλής  τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1959 να επιστρέψει στην Ελλάδα,  ξεκίνησε το τραγικό μοτίβο της προσπάθειας να αποδομησει πολιτικά τον Γεωργιο Παπανδρέου, το οποίο θα κατεληγε προς οφελος του ,οπως νομιζε ο Καραμανλης. Ο Πρωθυπουργός Καραμανλής  έσφαλε στο να σκεφτεί ότι ο Ανδρέας θα μετριάσει (πράγματι το ακριβώς αντίθετο συνέβη) στον πατέρα του λόγω των ετών που εζησε  στις Ηνωμένες Πολιτείες ως ακαδημαϊκός.

Στην πραγματικότητα ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν τροτσκιστης στα νεανικά του χρόνια. Προφανώς είχε απορρίψει τον νεανικό του μαρξισμό ως ακαδημαϊκό. 

Όμως ο Ανδρέας Παπανδρέου διατήρησε την εκτίμηση της μεθοδολογίας του Τροτσκιστη. Ως εκ τούτου ο Ανδρέας Παπανδρέου κατάλαβε πώς πρεπει να δημιουργήσει μια ισχυρή πολιτική οργάνωση για να αποκτήσει πολιτική εξουσία υποκινώντας και αξιοποιώντας μαζικές εκστρατείες πολιτικής ανυπακοής.

Η υποκείμενη δυσαρέσκεια που υπήρχε σε ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού που μπηκε στο περιθωριο απο το παρακρατος έδωσε στον Ανδρέα το περιθώριο να δημιουργήσει μια πολιτική βάση για τον εαυτό του και να επιδιώξει  να πάρει την εξουσία  μόνος του. Μαζι με την  επιθυμία του Ανδρέα Παπανδρέου να αναλάβει την εξουσία ήταν και η αποφασιστικότητα του να δημιουργήσει  μια πολιτική οργανωση μέσω της οποίας θα μπορούσε να ασκήσει επιρροη  στην ελληνική κοινωνία. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, βασικός στόχος του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν η κατάργηση της ελληνικής μοναρχίας.

Παρά τον θετικο  ρόλο του Βασιλιά Παύλου στη βοήθεια που δεχθηκε η Ενωση Κεντρου ο Γεώργιος Παπανδρέου ξεκίνησε μια φαύλη εκστρατεία εναντίον του βασιλιά ισχυριζόμενος ότι η  Μεγαλειότητα του κυβερνα  αντί να βασιλεύει. Αυτή η επίθεση εναντίον του Βασιλιά Παύλου ήταν αβάσιμη επειδή οι πολιτικές ενέργειες της  Μεγαλειότητας του, όπως ο αιφνιδιαστικός διορισμός του Καραμανλή και η δημιουργία της Κέντρου Ένωσης, είχαν ως στόχο την προώθηση της πολιτικής μετριοπάθειας για τη διευκόλυνση της προοδευτικής διάλυσης του παρακρατους.

Επιπλέον, ο Βασιλιάς Παύλος και η βασιλική οικογένεια διακρίθηκαν στην εκπλήρωση πληθους κοινωνικων δρασεων   και φιλανθρωπικών ενεργειων.  Ενα σημαντικό μέρος του ελλνικου πληθυσμού  ετρεφε μεγαλη αγαπη προς την βασιλικη οικογενεια οπως φανηκε με τις λαικες συγκεντρωσεις που ελαβαν χωρα στις εκτεταμένες γιορτές στην Αθήνα τον Μάιο του 1962 όταν η μεγαλύτερη κόρη του Βασιλιά Παύλου πριγκίπισσα Σοφία παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Χουάν Κάρλος, γιο του  ισπανου  μελλοντικού βασιλεα , Ντον Χουάν, κομη της Βαρκελώνης *. (Αυτός ο βασιλικός γάμος ήταν η αφορμη για την πολυπληθεστερη  συγκέντρωση βασιλεων  που ελαβε χωρα μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο).

(* Το βασιλικό ζεύγος είναι τώρα ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ισπανίας(σημ.2017). 

Η εξαιρετική επιτυχία της παλινορθωσης της  ισπανικής μοναρχίας μετά το 1975 είναι απόδειξη του τι θα μπορούσε να είχε στην Ελλάδα αν δεν μεσολαβουσε η δημαγωγια  ,η εξαπατηση του λαου και ο λαϊκισμος  των Παπανδρέου και η τραγική επέμβαση του δικτατορα Συνταγματάρχη Γιώργου Παπαδόπουλου). 

Ο Πρίγκιπας Διάδοχος  Κωνσταντίνος

Ο πρίγκιπας  Κωνσταντίνος διακρίθηκε ως μη πολιτική  βασιλική προσωπικοτητα. Ήταν χαμογελαστος  και όμορφος. Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1940, ο Κωνσταντίνος μεγάλωσε σε εξορία πολέμου στη Νότια Αφρική. (Είναι ενδιαφέρον ότι ο Νέλσον Μαντέλα προσκάλεσε επίσημα τον Κωνσταντίνο Β 'στην προεδρική του ορκωμοσια τον Μαΐο 1994). Ο Πρίγκιπας πήρε μια εξαιρετική εκπαίδευση στην οποία παρακολούθησε ένα ειδικό σχολείο αποτελούμενο από μαθητές που επιλέχθηκαν από ένα αντιπροσωπευτικό φάσμα της ελληνικής κοινωνίας. Ο βασιλιάς του είχε επίσης εκπαιδευτεί σε καθένα από τους τρεις κλάδους των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Η Βασιλική του  Υψηλότητα ηταν  άριστος στον αθλητισμό , κατειχε μαύρη ζώνη στο καράτε και ηταν πρωταθλητής και ολυμπιονικης της  ιστιοπλοΐας. Πράγματι, ο εικοσάχρονος πριγκιπας διαδοχος κέρδισε τη λατρεία του έθνους όταν κατέκτησε  το Ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα  στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης 1960. Η δημοτικότητα του Διαδοχου ενισχύθηκε επίσης από την σχεση του με το αστέρι του κινηματογραφου  * ηθοποιο Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ο φιλικος χωρισμος τους  αποδόθηκε λανθασμένα στην  βασίλισσα Φρειδερίκη.

(* Πολλοί Έλληνες σήμερα πιστεύουν ότι ο Κωνσταντίνος Β' ειχε παντρευτεί την Αλίκη Βουγιουκλάκη και ότι η συνεχιζόμενη δημοτικότητά της μπορεί να επηρέασε την ψήφο για την αποκατάσταση της βασιλευομενης  Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο του 1974).

https://www.socialactionaustralia.com/project/183-the-fall-of-constantine-ii-and-the-greek-financial-crisis.html?fbclid=IwAR0H6b9BO_SMGF0ZfG56tNw2Mp78vHJXxzNpluCo8fhMzB_tcxGObeYUnUs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου