ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Η Μοναρχία Σώζει την Ελλαδα: Ο Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος, 1946 έως 1949

                  
Το ΚΚΕ ξεκίνησε τον ενοπλο αγωνα για την καταληψη της εξουσιας  με το σκεπτικό ότι μια οικονομικά αδύναμη Βρετανία δεν θα ήταν σε θέση να βοηθήσει την Ελλάδα και ότι οι Φιλελεύθεροι  δεν θα εκδηλωναν  την υποστήριξή τους προς  την αποκατεστημένη μοναρχία. Η τελευταία υπόθεση δεν απέφερε καρπούς. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης παραχώρησε με ευγένεια την πρωθυπουργία το 1947 στον Φιλελεύθερο ηγέτη Θεμιστοκλή Σουφούλη. Μια σειρά διαδοχικών συνασπισμών μεταξύ των Λαϊκών και των Φιλελευθέρων διευκόλυνε την απαραίτητη αντικομμουνιστική εθνική ενότητα καθ 'όλη τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Η κομμουνιστική υπόθεση ότι η Βρετανία δεν θα μπορούσε να βοηθήσει στρατιωτικά ήταν σωστή και αυτό άνοιξε το ερώτημα εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναλαμβαναν δραση. Η απόφαση του Προέδρου Χάρι Τρούμαν να βοηθήσει την Ελλάδα (και μια Τουρκια που την απειλουσε η Σοβιετική Ενωση) ήρθε με την αποκάλυψη του Δόγματος του Τρούμαν τον Μάρτιο του 1947 που αναμφίβολα έσωσε την Ελλάδα από μια κομμουνιστική κατοχη.

Η απόφαση του προέδρου να μην επιστρέψει στην αμερικανική απομόνωση οφειλόταν εν μέρει στον αντίκτυπο της ομιλίας του "Iron Curtain" (Σιδηρουν Παραπετασμα) του Τσώρτσιλ στο Fulton Missouri τον Μάρτιο του 1946. Στην ομιλία του, ο τώρα βρετανός ηγέτης της αντιπολίτευσης Τσόρτσιλ προειδοποίησε ότι η Ευρώπη θα χωριστεί σε κομμουνιστική και μη κομμουνιστική  και ότι η τελευταία θα υποκύψει τελικά χωρίς αμερικανική υποστήριξη. Η ομιλία ήταν επίσης συγκινητική επειδή ο Τσόρτσιλ ξεχώρισε την Ελλάδα. Ο Τσόρτσιλ προέβλεψε ότι ο ελληνικός ηρωισμός θα υπερισχύσει της κομμουνιστικής απειλής, αλλά τόνισε ότι η Ελλάδα χρειαζόταν απεγνωσμένα αμερικανική στρατιωτική και οικονομική βοήθεια.

(Ο Τσώρτσιλ ήταν πάντα πολύ περήφανος για τον ρόλο του στην υποστήριξη της ελληνικής μοναρχίας. Χαιρόταν από την αποκατάσταση της ελληνικής μοναρχίας το 1935 και ήταν πολύ ευγνώμων στον Γεώργιο Β 'που αρνήθηκε να συμμετάσχει σε συμμαχία με τη ναζιστική Γερμανία το 1941. Από τη δεκαετία του 1950 εως τις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο Τσόρτσιλ εκανε τις διακοπες του κάθε χρόνο  ζωγραφίζοντας στο ελληνικό νησί της Κέρκυρας. Ένα μέλος της ελληνικής βασιλικής οικογένειας, όπως αναμενόταν από τον Τσόρτσιλ, τον επισκέπτονταν πάντα στην Κέρκυρα).

Η επακόλουθη εισροή αμερικανικής στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας αφαίρεσε την απειλή μιας επικείμενης κομμουνιστικής στρατιωτικής νίκης. Ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος ήταν στην πραγματικότητα κερδισμένος όταν ο Γιουγκοσλαβία του Τίτο έκοψε τη βοήθεια προς τους Έλληνες κομμουνιστές τον Ιούνιο του 1948 αφού είχε αποβληθεί από το σοβιετικό μπλοκ. Ακόμα και χωρίς πρόσβαση σε σοβιετική βοήθεια, το ΚΚΕ ήταν μια τρομερή απειλή, επειδή η στρατηγική τους είχε ως στόχο να προκαλέσει κοινωνική εξάρθρωση. Οι κομμουνιστές πραγματοποίησαν τις βαρβαρικές πρακτικές όπως η αποστολή παιδιών από κατεχόμενες περιοχές της Ελλαδος σε κομμουνιστικα  κρατη του ανατολικου  μπλοκ και δολοφονώντας ηγετικές προσωπικοτητες    της ελληνικης  κοινωνίας για να διευκολύνθει  η κοινωνική διάλυση που πιστευόταν  ότι είναι απαραίτητη για να επιτευχθεί η νικη .

Ίσως ο πιο σημαντικός ρόλος που έπαιξε η ελληνική βασιλική οικογένεια ήταν ότι παρείχαν μια αντίθετη δύναμη κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου που ενεπνευσε στην ελληνικη κοινωνία  πολιτικό και στρατιωτικό ηθικό. Παρ 'όλα αυτά, ο Γεώργιος Β' διατηρουσε αμφιβολιες  όταν πέθανε τον Απρίλιο του 1947 για το αν η Ελλάδα  θα μπορούσε να αντέξει την κομμουνιστική απειλή. Τον  δύο φορές αποκατεστημένο  βασιλιά Γεωργιο Β'  διαδέχτηκε ο αδερφος του  Πρίγκιπας  Παύλος.

.


Η αδικη δυσφήμηση της βασίλισσας Φρειδερίκης

Το πιο σημαντικό μέλος της ελληνικής βασιλικής οικογένειας που εγινε γνωστο κατα την διαρκεια της  ανταρσιας  του ΚΚΕ ήταν η βασίλισσα Φρειδερίκη. Η βασίλισσα πηγαινε στα χωρια κοντα στην πρωτη γραμμή του μετωπου  για να σώσει παιδιά που διαφορετικά θα είχαν απαχθεί από τους κομμουνιστές και γενικά παρείχε ανθρωπιστική βοήθεια όπου μπορούσε μέσω της ''Βασιλικής Πρόνοιας '',  μιας Εταιρείας Βοήθειας που ιδρυσε η μεγαλειοτητα της . Μια άλλη πολύ σημαντική λειτουργία που εκπλήρωσε η βασίλισσα ήταν να επισκέπτεται τα στρατεύματα, συχνά στην πρώτη γραμμή, για να ενισχύσει το ηθικό τους.

Η βασίλισσα Φρειδερίκη  συνέχισε  τις ουσιαστικές φιλανθρωπικές της δραστηριότητες και μετά τον εμφύλιο πόλεμο και αυτό συνέβαλε ωστε η βασιλική οικογένεια να διατηρήσει ενα συνδεσμο με τον ελληνικο λαο  που πιθανώς  εξηγει το υπάρχον φιλομοναρχικό συναίσθημα στη σύγχρονη Ελλάδα. Η βασίλισσα κατάλαβε ότι το δικαίωμα της επιβιωσης που εχουν οι ανθρωποι  δεν πρεπει να το στερηθουν ποτε  ιδιαιτερως μαλιστα σε περιοδους που διαρκει ενας εμφύλιος  πολεμος.

Συνήθως όταν μια βασιλική μορφη  εκπληρώνει έναν σημαντικό δημόσιο ρόλο, γίνεται σύμβολο εθνικής ενότητας και σκοπού που ξεπερνά τις πολιτικές διαφορές. Αυτό δεν συνέβη με τη βασίλισσα Φρειδερίκη. Εκείνοι που υποστήριζαν την κομμουνιστική πλευρά (ή θεωρήθηκε ότι είχαν υποστηρίξει το ΚΚΕ) εκδιωχθηκαν  μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου τον Οκτώβριο του 1949. Για αυτούς τους ανθρώπους η βασίλισσα Φρειδερίκη έγινε σύμβολο της δεξιάς καταπίεσης.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η βασίλισσα Φρειδερίκη έγινε συχνά μισητή φιγούρα ήταν επειδή η  Μεγαλειότητα  της  συμμετείχε στην ελληνική πολιτική. Ωστόσο, αυτή η συμμετοχή συχνά εγινε  εξ ανάγκης μεγάλης . Μια στενότερη ανάλυση των ενεργειών της βασίλισσας Φρειδερίκης δείχνει ότι η  Μεγαλειότητα της  παρακινηθηκε  στο να ενεργησει μονο  από την επιθυμία της να προωθήσει τη δημοκρατία και τελικά να διασφαλίσει ότι η ελληνική μοναρχία θα γινόταν  θεσμός που θα υπερέβαινε την πολιτική.

https://www.socialactionaustralia.com/project/183-the-fall-of-constantine-ii-and-the-greek-financial-crisis.html?fbclid=IwAR0H6b9BO_SMGF0ZfG56tNw2Mp78vHJXxzNpluCo8fhMzB_tcxGObeYUnUs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου