ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ,ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ.


             ΟΙ  ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΑ  ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ  ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ  ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ !
       Η  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΗΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ  ΤΗΝ ΨΗΦΗΣΕ .
      ΕΡΓΟ  ΤΟΥ  ΒΑΣΙΛΕΩΣ  ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ.






ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ'' 23 ΙΟΥΛ 1966

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΗΛ.ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ.
Γεννήθηκε στη Λαμία και ήταν γιος του Ιωάννη Τσιριμώκου. Καταγόταν από παλιά πολιτική οικογένεια της Φθιώτιδας και ήταν εγγονός του Δημητρίου Τσιριμώκου. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συμπλήρωσε τις σπουδές του στις οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στο Παρίσι.[1] Με την επιστροφή του στην Ελλάδα άρχισε να ιδιωτεύει ως δικηγόρος στην Αθήνα.
Απεβίωσε στην Αθήνα το 1968 σε ηλικία 61 έτών. Κόρη του είναι η πρώην βουλευτής της ΝΔ Τζούλια Τσιριμώκου - Πιμπλή. Ήταν δεύτερος ξάδερφος του συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Γιάννη Μαρή.

Μετά την παραίτηση του Γ. Παπανδρέου (15 Ιουλίου 1965) και ενώ αρχικά είχε ταχθεί στο πλευρό του Γέρου της Δημοκρατίας αρνούμενος ακόμη και ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση του Γ. Αθανασιάδη-Νόβα (Αύγουστος 1965), όλως αιφνιδίως, λίγες μέρες μετά, αποχώρησε από την Ε.Κ. και με πρόταση του παραιτηθέντος Γ. Αθανασιάδη-Νόβα, στην διερευνητική εντολή του βασιλιά Κωνσταντίνου Β' (κατά το τότε ισχύον Σύνταγμα) προσήλθε στα Ανάκτορα και αποδέχθηκε εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης, (στις 19 Αυγούστου 1965), πλην όμως και αυτή δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή με συνέπεια να παραιτηθεί.
Ακολούθησε η κυβέρνηση Στεφανόπουλου (Σεπτέμβριος 1965), στην οποία συμμετείχε αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...ΜΗΠΩΣ ΕΧΑΝΑΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή