ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ



"Είναι πολλαπλώς αποδεδειγμένο, όσο και εκπληκτικά αγνοημένο, το γεγονός ότι το συλλογικό κακό (γενοκτονίες, εμφύλιοι, τυραννίες κ.λπ.) δεν οφείλεται σε διαστροφή της αυτοεπιβεβαιωτικής τάσης, στις ατομικές κακίες που περιγράφουν οι χρηστομάθειες όλου του κόσμου, αλλά σε διαστροφή της αυθυπερβατικής τάσης. Τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας γίνονται εν ονόματι της “αληθινής θρησκείας”, της “κοινωνικής δικαιοσύνης”, των “δικαιωμάτων του ανθρώπου” κ.λπ. Το άτομο με τη διεστραμμένη προσωπική συνείδηση πολύ εύκολα γίνεται φορέας του συλλογικού κακού, γιατί η ταύτισή του με την “αλήθεια” του ιδανικού του εξασφαλίζει “ήσυχη συνείδηση”. Ενώ πρόθυμα οι μάζες οδηγούνται στην αλληλοσφαγή, αν προπορεύεται η σημαία του ιδανικού. Ο άνθρωπος θέλοντας να γίνει άγγελος γίνεται διάβολος, όπως είπε ο Πασκάλ."
Θεόδωρος Ζιάκας
Έθνος και Παράδοση, β΄ έκδοση, Εναλλακτικές Εκδόσεις, σελ.163
https://www.facebook.com/nicos.stefanidis 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου