ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

120 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ



120 χρόνια από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σήμερα συμπληρώνονται 120 χρόνια από την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κόσμου κάθε τέσσερα χρόνια, είναι γνωστό ότι έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα.


Στην φωτογραφία το Παναθηναϊκό Στάδιο το 1906
<p>Στην φωτογραφία το Παναθηναϊκό Στάδιο το 1906</p>
Οι Αγώνες της Ολυμπιάδας, γνωστοί και ως Θερινοί Ολυμπιακοί, τελούνται κάθε τέσσερα χρόνια από το 1896 και μετά, με εξαίρεση τις χρονιές κατά τη διάρκεια των Παγκόσμιων πολέμων. Το 1924 άρχισαν οι ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες και οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί, για χειμερινά αθλήματα. Από το 1994 οι χειμερινοί αγώνες δεν γίνονται πια την ίδια χρονιά με τους Θερινούς Ολυμπιακούς.
Ο Γάλλος Πιερ ντε Κουμπερτέν, γνωστός ως ο «πατέρας» των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν θαυμαστής της αρχαίας Ελλάδας και των ηθών της και εργάστηκε ακούραστα για την αναβίωση των Αγώνων από το 1890. Μετά από μια πρώτη αποτυχία το 1892, συγκάλεσε το Πρώτο Αθλητικό Συνέδριο στο Παρίσι το 1894 από το οποίο προέκυψε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η ίδρυση αυτής της επιτροπής ήταν το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση του οράματος του Κουμπερτέν. Το 1896 οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες διοργανώνονται στην γενέτειρά τους και ενώ ο Κουμπερτέν είναι δεύτερος πρόεδρος της ΔΟΕ.

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 1937, ο Βαρόνος Πιερ ντε Κουμπερτέν άφησε την τελευταία του πνοή στην Ελβετία.
Ο άνθρωπος που αναβίωσε τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του σε σχετική απομόνωση και σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Τελευταία του επιθυμία ήταν η καρδιά του να θαφτεί στην αγαπημένη του Αρχαία Ολυμπία, γεγονός που πραγματοποιήθηκε επτά μήνες μετά το θάνατό του.
Η είσοδος του σημαιοφόρου Σπύρου Λούη στο Στάδιο
Στις 6 Απριλίου 1896 στέφεται ο πρώτος Ολυμπιονίκης των σύγχρονων Ολυμπιάδων. Ήταν ο 27χρονος Αμερικανός Τζέιμς Μπρένταν Κόννολλυ, που είχε νικήσει στο τριπλούν με 13,71 μ.
Ωστόσο, σύμβολο της πρώτης Ολυμπιάδας έγινε ο 24χρονος τότε Mαρoυσιώτης, Σπύρος Λούης. Ήταν εκείνος που νίκησε στην απόστασn, που έτρεξε ο αρχαίος μαραθωνοδρόμος Φειδιππίδης μεταφέροντας το μήνυμα της νίκης των Αθηναίων στο Μαραθώνα.
Στην φωτογραφία ο Σ. Λούις παραλαμβάνει το δίπλωμα του νικητή από τον βασιλιά Γεώργιο.
Ο Λούης μπήκε στο στάδιο, όπου τον υποδέχτηκε ο λαός μαζί με δυο πρίγκιπες, τον κατοπινό διάδοχο του θρόνου Κωνσταντίνο και τον πρίγκιπα Γεώργιο και τον κερνάγανε κρασί, γάλα, μπύρα, αυγά πασχαλινά, πορτοκαλάδα και άλλα δώρα. Πολλοί του έταζαν από κοσμήματα ως τζάμπα ξύρισμα στο κουρείο για πάντα. Δεν ξέρουμε αν τελικά τα πήρε όλα αυτά τα δώρα. Ο βασιλιάς Γεώργιος ρώτησε τον Λούη τι δώρο θα ήθελε να του προσφέρει, και εκείνος του απάντησε : « Ένα γαϊδουράκι να με βοηθάει να κουβαλάω το νερό».

Ο Λούης έτρεξε τον μαραθώνιο σε χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δεύτερα. Μετά τους Ολυμπιακούς γύρισε στο χωριό του και δεν πήρε μέρος σε κανέναν άλλο αγώνα δρόμου. Έζησε μια ζωή ήρεμη, εργαζόμενος ως αγρότης, και αργότερα ως τοπικός αστυνομικός.

Η ΑΒΥ  Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου