ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Εννέα Βασιλείς ηγετες ευρωπαικων εθνων σε μια σπάνια φωτογραφία του 1910

Τον Μάιο του 1910, οι Ευρωπαίοι βασιλείς βρέθηκαν συγκεντρωμένοι στο Λονδίνο για την κηδεία του βασιλιά Εδουάρδου του Ζ′. Στον θρόνο τον διαδέχθηκε ο γιος του Γεώργιος Ε′. Η φωτογραφία αυτή είναι σπάνια, καθώς απεικονίζει 9 ενθρονισμένους μονάρχες, 5 εκ των οποίων στη συνέχεια καθαιρέθηκαν και ένας δολοφονήθηκε τρία χρόνια αργότερα, ο βασιλεύς των Ελλήνων Γεώργιος Α′. Σήμερα υπάρχουν μόνο 5 από τις 9 μοναρχίες που εκπροσωπούνται στη φωτογραφία.
Επιμέλεια: Ανδρέας Μέγκος

       Ξεκινώντας από αριστερά προς τα δεξιά(ορθιοι): Ο βασιλιάς Χαάκον Ζ′ της Νορβηγίας, ο βασιλιάς Φερδινάνδος της Βουλγαρίας, ο βασιλιάς Μανουέλ της Πορτογαλίας, ο Κάιζερ Γουλιέλμος ο Β′ της Γερμανικής Αυτοκρατορίας, ο Γεώργιος Α′ της Ελλάδος, και ο βασιλιάς Αλβέρτος του Βελγίου.
       Καθιστοί από αριστερά: Ο βασιλιάς Αλφόνσο ΙΓ′ της Ισπανίας, ο Γεώργιος Ε′ της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και ο Φρειδερίκος Η′ της Δανίας, αδελφός του Γεωργίου Α′ της Ελλάδος.

Οι σχέσεις μεταξύ των βασιλικών οίκων δεν ήταν ασυνήθιστο γεγονός. Ο Φρειδερίκος της Δανίας ήταν πατέρας του Χαάκον της Νορβηγίας, ενώ ο Γουλιέλμος της Γερμανίας ήταν πρώτος ξάδερφος τόσο του Γεωργίου της Βρετανίας όσο και της βασίλισσας της Νορβηγίας που ήταν σύζυγος του Χαάκον και αδερφή του Γεωργίου της Βρετανίας, κάτι που έκανε τον Γεώργιο της Βρετανίας και τον Χαάκον της Νορβηγίας κουνιάδους. Επίσης, ο Φρειδερίκος της Δανίας ήταν θείος του Γεωργίου της Βρετανίας. Ο Γεώργιος ήταν ο εγγονός της βασίλισσας Βικτωρίας και του πρίγκιπα Αλβέρτου και πρώτος ξάδερφος του Τσάρου της Ρωσίας Νικόλαου Β′ αλλά και του Γουλιέλμου της Γερμανίας. Η βασίλισσα Σοφία της Ελλάδος, σύζυγος του βασιλιά Κωνσταντίνου Α′, ήταν αδελφή του Γουλιέλμου της Γερμανίας.
Η πομπή των εννέα βασιλέων. Λονδίνο, 20 Μαΐου 1910.
Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι στον επικείμενο μεγάλο πόλεμο που ήξεραν ότι πλησιάζει, οι μονάρχες πολέμησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα οι αυτοκρατορίες τους να σβήσουν και τα βασιλικά αξιώματα να καταστούν στις περισσότερες χώρες διακοσμητικά. Ο Έλληνας βασιλιάς Γεώργιος Α′ δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1913.
http://www.royalchronicles.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου