ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Δημοσκόπηση Public Issue: Η χειρότερη Πρόεδρος Δημοκρατίας η Κατερίνα Σακελλαροπούλου από το 1974 και μετά

Το λεμε συνεχως η προεδρια της Δημοκρατιας ειναι ενας αχρηστος ,δαπανηρος θεσμος που θυμιζει σε ολους οτι η κομματικη συναλλαγη διεπει την μεταπολιτευτικη περιοδο της ψευτικης κοινοβουλευτικης δικτατοριας που τωρα αποδεικνυεται ο εχθρος της ελληνικης κοινωνιας. Πρεπει να καταργηθει αυτος ο αχρηστος θεσμος.
Ο θεσμός της Προεδρίας της Δημοκρατίας μπορεί στην Ελλάδα να μην έχει εκτελεστικές εξουσίες, αλλά έχει τον ρόλο του υπερκομματικού θεματοφύλακα του Ελληνικού Συντάγματος, του οποίου μάλιστα αυτό καταλύθηκε στο άρθρο 16, χωρίς καμία αντίδραση από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου!


Καταρρακώθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών στον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας και όπως φαίνεται από την έρευνα της Public Issue, η αιτία είναι το πρόσωπο που είναι στη καρέκλα του Προεδρικού Μεγάρου μετά το 2019.


Δυστυχώς η νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών. Από το 88% ο θεσμός πέρασε κρίση, λόγω των μνημονίων και της χρεοκοπίας, αλλά ποτέ δεν έπεσα κάτω από το 51%, ενώ ακόμη και στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, με την χρηστή και δημοκρατική, ηγεσία του Προκόπη Παυλόπουλου, άρχισε να κερδίζει πάλι πόντους στην εμπιστοσύνη των Ελλήνων.

Οπως φαίνεται από τον πίνακα μετά το 2019 με την ανάληψη της Προεδρίας από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπήρξε μια καταρράκωση της εμπιστοσύνης των πολίτων, όχι απλά κάτω από τα ποσοστά της μαύρης περιόδου της κρίσης, αλλά στο πάτο του 29% με τις αρνητικές γνώμες να εκτοξεύονται στο αστρονομικό – αρνητικό ρεκόρ – 64%!

Στην ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή της, το 2020, την υποστήριξαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και πήρε 261 ψήφους.


Αυτή η μεγάλη συναίνεση προς το πρόσωπό της έδινε τα εχέγγυα μιας υπερκομματικής Προέδρου.

Η θητεία της σε ανώτατες θέσεις του δικαστικού σώματος με κορυφαία την Προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας, δείχνει ότι δεν της λείπει η κατάρτιση για συνταγματικά θέματα και ανθρώπινα δικαιώματα.

Παρά τα παραπάνω, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το κύρος του θεσμού.

Στα 4 χρόνια θητείας δεν έχει παράξει κανένα ουσιαστικό διπλωματικό έργο, δεν έχει συναντήσει μεγάλους ηγέτες, όπως για παράδειγμα από το πρόσφατο παρελθόν, την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας στο Eurogroup συζητούσε την έξοδο από την επιτήτηρηση, ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε φροντίσει έξυπνα να έχει επίσημο καλεσμένο τον Γερμανό Πρόεδρο Σταϊνμάιερ να πλέκει το εγκώμιο της Ελλάδας από το Προεδρικό Μέγαρο σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ (και κυρίως τα Γερμανικά)

Να μην θυμίσω ότι ο Παυλόπουλος είναι από τους λίγους στον κόσμο που σηκώνει το τηλέφωνο και μιλάει απευθείας με τον Γκουτέρες, αλλά κι άλλους ηγέτες.Κατά την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, που συντάραξε όλη την Ευρωπαϊκή Κοινή γνώμη, τόσο που ακόμη και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε γράψει tweet συλλυπητηρίων στα Ελληνικά, η Προεδρία δεν το θεώρησε σκόπιμο
Στο σκάνδαλο των υποκλοπών, δεν τόλμησε να ζητήσει εξηγήσεις την ώρα που (πρώην συνάδελφοί της) Δικαστές, Πολιτικοί, υπουργοί, δημοσιογράφοι και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν παρακολουθούμενοι, παραβιάζοντας όχι μόνο έναν, αλλά όλους τους θεσμούς της Δημοκρατίας.
Στη συζήτηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν ανακατεύτηκε, αν και υπήρχε εξόφθαλμη κατάλυση του άρθρου 16 του Συντάγματος, όντας μάλιστα και η ίδια νομικός «Η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου».
Στο έγκλημα των Τεμπών σωστά εμφανίστηκε να καταθέσει λουλούδια στα βαγόνια, το επικοινωνιακό, αλλά ένα χρόνο, το ουσιαστικό μετά δεν βρήκε ούτε μια λέξη για όλα αυτά που αποκαλύπτονται, από τους συγγενείς των θυμάτων που βρίσκουν εμπόδια – να το πω ευγενικά – στις έρευνες να πρέπει να είναι με το Κράτος και το δημοσιογραφικό κατεστημένο, απέναντί τους και όχι αρωγούς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το βράδυ μετά την ψήφιση του γάμου των ομοφύλων, έναν νόμο που δίχασε έντονα τη χώρα -ανεξάρτητα αν ήταν σωστός ή όχι-, διασκέδασε με υπουργούς της κυβέρνησης της μερίδας του κόμματος που πανηγύριζε, λες και ήταν συνεργάτης τους.
Μικρότερα «λάθη», αλλά όχι αμελητέα, που δείχνουν ότι δεν έχει κατάλληλα ανακλαστικά για τον ρόλο της, αλλά αντιθέτως δίνει την εντύπωση – επικοινωνιακά – ότι είναι υφιστάμενη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού ο Πρωθυπουργός το 2023 είχε ανακοινώσει τις εκλογές της 21 Μαϊου, πριν ενημερώσει, κατά τη θεσμική κανονικότητα πρώτα την Πρώτη Πολίτης της Χώρας, ως να μην είναι ΠτΔ αλλά «υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό»
Η μελανότερη σελίδα της Γ’ Ελληνική Δημοκρατίας, η καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, συνέβη και αυτό στη θητεία της και θα μπορούσε και θα όφειλε να έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

https://netakias.com/2024/04/04/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%b7%cf%83%ce%b7-public-issue-%ce%b7-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b7-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b4/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου