ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΝ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

 .

Ο  Βασιλευς Κωνσταντινος εις συνεντευξιν του προς αμερικανον δημοσιογραφον, εδηλωσε οτι η Κυπρος πρεπει να καταστει αληθως ανεξαρτητον κρατος, διοικουμενον υπο της πλειοψηφιας . Εις τους Τουρκοκυπριους πρεπει  να παρασχεθει πληρης  προστασια  και να αποζημιωθουν πληρως ,οσοι εξ αυτων θελησουν να εγκαταλειψουν την νησον.  Ο βασιλευς Κωνσταντινος εδηλωσεν οτι η Ελλας εχεται στερρως του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ  και υποστηριζει  αμφοτερας τας οργανωσεις ,διοτι βοηθουν μεγάλως την διαφυλαξιν της ειρηνης.  Η Ελλας μετεχει του ΝΑΤΟ δια στρατου περισσοτερου  κατ΄αναλογιαν κατοικων, απο οιονδηποτε αλλο μελος της Συμμαχιας και δαπανα  το  υψηλοτερον ποσοστον του προυπολογισμου της δια στρατιωτικας  δαπανας, ποσοστον  υψηλοτερον απο οιαδηποτε αλλην χωραν της Συμμαχιας. 

ΓΝΩΡΙΜΙΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑΝ- ΜΑΡΙΑΝ

Ο Βασιλευς Κωνσταντινος απαντων εις ερωτησιν εν σχεσει  με την μνηστην του ειπεν οτι εγνωρισεν την πριγκιπισσαν Ανναν - Μαριαν δια πρωτης φοραν το θερος του 1959. Τοτε ητο μικρο κοριτσακι με κοντα φουστανια  και δεν της εδωσε ιδιαιτερη  προσοχην.  Ο πατερας του δεν ειχε  πει τιποτε τοτε, αλλα αργοτερον του ειπεν οτι ,κατα την γνωμην του ,η Αννα-Μαρια ητο το καλυτερον κοριτσι δι΄αυτον. Μετα δυο ετη ο βασιλευς Κωνσταντινος  ευρε μιαν ευκαιριαν και μετεβη εις Δανιαν.

Απο τοτε απεφασισε να πραξει οτι ηδυνατο δια να την πεισει να τον υπανδρευθει. Και το κατορθωσε. Απαντων εις αλλην ερωτησιν ειπεν οτι ο αειμνηστος βασιλευς Παυλος τον εμυησεν εις την πολιτικην ζωην .Απο ηλικιας δεκα ετων τον εβαζεν εις μιαν γωνιαν της αιθουσης των ακροασεων .Αργοτερον ανεχωρησεν εις ταξιδιον και του ανεθεσε την αντιβασιλειαν. Και του ειπεν οτι μιαν ημεραν θα εβασιλευε  και οτι  θα  επρεπε  εγκαιρως να μαθει να βασιλευει. <<Οταν ο πατερας μου εγινε βασιλευς -ειπε- ητο  αξιωματικος του ναυτικου  χωρις προετοιμασιαν δια τον θρονον. Ετσι ημουν αποφασισμενος να μη γνωρισω  εγω αυτην την δυσχερειαν>>.

 Ο Βασιλευς αναφερομενος εις την επισκεψην εις Αθήνας τον Μαιον 1963 του στρατηγου ντε Γκωλ αφηγηθη το ακολουθον περιστατικον. Ειναι  πραγματι αληθειαν οτι  κατα  την επισκεψιν του Ντε Γκωλ εις την Ελλαδα , ο προεδρος εμαθεν αιφνιδιως οτι εγω και οχι ο βασιλευς Παυλος  θα τον συνωδευα εις Θεσσαλονικην. Ειναι αληθεια οτι ειχε αγουροξυπνησει, αλλα εδειξε  μεγάλην κατανοησιν. Οταν ο πατερας μου , μετα την απροοπτον εγχειρησιν σκωληκοειδιτιδος εξηλθεν απο την επιδρασιν του αναισθητικου ,μετεβην εις την γαλλικην πρεσβειαν. Εκει σηνηντησα δυσκολιας διοτι δεν ηξευραν ποιος ειμαι. Ο Ντε Γκωλ ενεφανισθη εις την πορταν με πυτζαμες. Επρεπε να ομιλησει αγγλικα  πραγμα που  δεν  του αρεσει. Ητο  πολυ  συμπαθητικος. Αργοτερα επρογευματισαμεν μαζι,αντηλλαξαμεν ολιγας λεξεις και αυτο ητο ολον. 

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΗΤΗΡ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ  ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ  ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑ  ΕΜΦΑΝΙΣΙΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΠΑΥΛΟΥ.


Ο  ΒΑΣΙΛΕΥΣ  ΕΙΣ  ΤΑ  ΕΓΚΑΙΝΙΑ  ΤΗΣ  ΕΚΘΕΣΕΩΣ  ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ
Ο  ΒΑΣΙΛΕΥΣ   ΠΑΡΕΣΤΗ   ΕΙΣ   ΤΗΝ   ΤΕΛΕΤΗΝ  ΕΝΑΡΞΗΣ  ΤΩΝ  ΕΟΡΤΩΝ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ.
Η  ΚΥΠΡΟΣ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΚΑΤΑΣΤΕΙ  ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΝ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.



 
ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΩΝ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ ΕΠΡΟΓΕΥΜΑΤΙΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ.
Η ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΡΕΑΝ.

ελευθερια 19/6/1964

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου