ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Περιοδεία του Βασιλιά Παύλου και της Βασίλισσας Φρειδερίκης στην πρώτη γραμμή των πολεμικών επιχειρήσεων στη Στερεά Ελλάδα:

          Αναχώρηση του Βασιλιά από την Αθήνα και επίσκεψή του σε μονάδες του Εθνικού Στρατού στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία (ΒΙΝΤΕΟ)

19/04/1948 - 22/04/1948

          Ο Βασιλιάς Παύλος  Α΄  αναχωρεί με αμαξοστοιχία από το σιδηροδρομικό σταθμό Λαρίσης, προκειμένου να μεταβεί μέσω Χαλκίδας στο μέτωπο των επιχειρήσεων του Εθνικού Στρατού εναντίον του Δημοκρατικού Στρατού (ΔΣΕ) στη Στερεά Ελλάδα (19/4/1948). Στις υπώρειες του Παρνασσού ο Βασιλιάς επιθεωρεί πρόχειρο καταυλισμό στρατιωτικής μονάδας. Στη θέση Προφήτης Ηλίας στην Οίτη ο Παύλος παρακολουθεί τις επιχειρήσεις συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Α΄ Σώματος Στρατού Θρασύβουλο Τσακαλώτο, τον Στρατηγό Αλέξανδρο Παπάγο, τον Αρχηγό της αμερικανικής στρατιωτικής αποστολής Τζέιμς Βαν Φλητ και άλλους αξιωματικούς.   

         Ακολουθεί η υποδοχή του Βασιλιά και της ακολουθίας του από τους κατοίκους του Καρπενησίου, στην πλατεία του οποίου ο Παύλος παρασημοφορεί χήρα αξιωματικού και ένστολους (22/4/1948). Την ίδια ημέρα ο Βασιλιάς ενημερώνεται για την επιχειρήσεις στα υψώματα γύρω από το Καρπενήσι και στην ορεινή θέση Ράχη στον Τυμφρηστό, όπου ο Θ. Τσακαλώτος διαβάζει την ημερήσια διαταγή και ο Παύλος παρασημοφορεί οπλίτες και αξιωματικούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου