ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Το μνημόσυνο ένα χρόνο μετά το θάνατό του


Ένας χρόνος συμπληρώνεται από το θάνατο του βασιλιά Κωνσταντίνου και η οικογένειά του τίμησε τη μνήμη του, στον Ναό της Αναστάσεως στο Τατόι με το ετήσιο μνημόσυνο που έγινε στη μία το μεσημέρι.
Τα παιδιά, τα εγγόνια και η σύζυγός του Βασιλισσα Άννα Μαρία έδωσαν το «παρών» στο μνημόσυνο του Βασιλιά Κωνσταντίνου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.


.

Το μνημόσυνο ξεκίνησε στις 13.00 υπό βροχή και ολοκληρώθηκε μισή ώρα αργότερα, οπότε και αποχώρησαν όλα τα μέλη της οικογένειας.
Απ΄ έξω, είχε συγκεντρωθεί κόσμος με σημαίες, από νωρίς, για να τιμήσει τη μνήμη του βασιλιά.Eurokinissi

Στις 12.30 το μεσημέρι έφτασε στο Τατόι ο γιος του Νικόλαος. Στο αυτοκίνητο που ακολουθούσε, ήταν ο μικρότερος γιος του βασιλιά Κωνσταντίνου, Φίλιππος.
Λίγα λεπτά πριν τη μία, έφτασε το αυτοκίνητο με τον Διαδοχο Παύλο, την αδελφή του Αλεξία και την μητέρα τους Βασιλισσα Άννα Μαρία. Ήταν οι τελευταίοι που έφτασαν και αμέσως μετά ξεκίνησε το μνημόσυνο.
Το σημερινό μνημόσυνο έγινε σε οικογενειακό κύκλο και θα ακολουθήσει δεύτερο, στο τέλος του μήνα (πιθανότατα στις 27 Φεβρουαρίου) στο κάστρο Ουίνδσορ, υπό την αιγίδα του βασιλιά Καρόλου, σύμφωνα με συνεργάτες του Παύλου. Είναι γνωστές άλλωστε, οι στενές σχέσεις της οικογένειας του βασιλιά Κωνσταντίνου με τον Κάρολο της Μεγάλης Βρετανίας ενώ ο Διαδοχος Παύλος, εχει βαφτίσει τον πρίγκιπα Γουίλιαμ…
Λίγες ώρες πριν από το μνημόσυνο του βασιλιά Κωνσταντίνου, ο γιος του Παύλος ανέβασε στο instagram μία φωτογραφία του πατέρα του.
Αμέσως μετά αναχώρησε από το σπίτι που διαμένει στην Αθήνα, για το μνημόσυνο του πατέρα του στο Τατόι…
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Καραμίντζας 

https://www.newsit.gr/ellada/teos-vasilias-konstantinos-to-mnimosyno-ena-xrono-meta-to-thanato-tou/3951390/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου