ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Από το βιβλίο <<Η Νιόβη θρηνούσε για τη Μικρά Ασία>> της συγγραφέα Περβίν Ερμπίλ, που κυκλοφόρησε το 2003 στην Ελλάδα, παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα, για να φανεί μια από τις λίγες στη σύγχρονη Τουρκία παραδοχές των εγκλημάτων των Κεμαλιστών σε βάρος των Ελλήνων Ποντίων:
<<Στη σύγχρονη τουρκική ιστορία, η πρώτη περίπτωση αναγκαστικού εκτοπισμού μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων αφορά τους Αρμενίους. Η δεύτερη περίπτωση αφορά τους Έλληνες, που ήταν ένας από τους αρχαιότερους λαούς της Μικράς Ασίας. Ανέπτυξαν επί αιώνες σε αυτό το χώρο έναν αυθεντικό και πολύ υψηλό πολιτισμό. Στις αρχές του 20ου αιώνα , φάνηκε πως δεν απείχαν πια πολύ οι μέρες, που ο εκτοπισμός θα γινόταν πολιτική επιλογή. Θα εφαρμοζόταν με τέτοιο τρόπο, που θα παραβιάζονταν κατά κράτος τα όρια της λογικής, της ηθικής, της συνείδησης...
Προωθήθηκε η ιδέα της δημιουργίας μιας εθνικά και θρησκευτικά ομογενοποιημένης κοινωνίας, ώστε να οικοδομηθεί κράτος στηριζόμενο σε μια εθνικιστική ιδεολογία. Αλλά η μετατροπή της δομής αυτού του τόπου σε μια αμιγή τουρκική κοινότητα ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συνεργασία του τουρκικού λαού. Η Μικρά Ασία έπρεπε να <<λυτρωθεί>> από τους Αρμενίους και τους Έλληνες. Ήταν τόσο δύσκολη <<δουλιά>>, που δεν μπορούσε να γίνει αν στο έγκλημα δεν εμπλεκόταν το τουρκικό στοιχείο. Οι άπληστες μάζες της Ανατολίας δεν ήταν δυνατόν να μείνουν αδιάφορες στις υποσχέσεις των προπαγανδιστών, που τους έλεγαν πως, αν βγουν από τη μέση οι <<γκιαούρηδες>>, όλα όσα είχαν θα περνούσαν σε αυτούς...
Οι προπαγανδιστές των Νεοτούρκων έτρεχαν στη Μικρά Ασία από άκρη σε άκρη και φώναζαν δημόσια: <<Οι Έλληνες είναι βρωμεροί σκύλοι>> ή <<Οι Έλληνες είναι χειρότεροι κι από την πανούκλα>>. Σε προκηρύξεις έγραφαν πως <<η χώρα δεν θα έβρισκε τη γαλήνη της αν δεν διώχνονταν οι γκιαούρηδες>>. Οργίαζαν οι φήμες για δήθεν κακομεταχείριση των μουσουλμάνων στην Ελλάδα και αλλού. Ο σκοπός ήταν να δικαιολογηθούν τα σχεδιαζόμενα εγκλήματα, ως <<λαϊκή αντίδραση>>. Έτσι στη προκήρυξη γραφόταν χαρακτηριστικά ότι <<όπως σκοτώνουν και διώχνουν από την πατρίδα τους Τούρκους οι γκιαούρηδες, δικαιούμαστε να κάνουμε κι εμείς>>.
Η ιστορία της Τουρκίας μαρτυρεί ότι το κράτος αυτό, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να ομογενοποιήσει εθνικά και θρησκευτικά τη Μικρά Ασία, που κληρονόμησε από τους φιλοτουρανιστές Οθωμανούς. Κατόρθωσε να το επιτύχει κατά τα τελευταία 100 χρόνια ή εξακολουθεί να είναι ένα κράτος-μωσαϊκό εθνοτήτων και θρησκειών; Μάλλον δεν το έχει κατορθώσει.
Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Πατιαλιάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου