ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

ΕΘΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΙΛΕΑ ΙΣΟΝ ΕΘΝΟΣ ΑΚΕΦΑΛΟ (ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ)!!!


Σε μια  συζητηση του Πανου Κολοκοτρωνη με τουρκους της Τριπολιτσάς ,οι τουρκοι  προεβλεψαν οτι  οι ελληνες  ακομη και αν ελευθερωθουν απο τον τουρκικο ζυγο  ,αν δεν εχουν  βασιλεα παλι  σκλαβοι θα γινουν αλλα στους ευρωπαίους!! 
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Ούτε οι Έλληνες του 1821, αποκαλούσαν τους Οθωμανούς ως Τούρκους, αλλά Περσιάνους (Πέρσες), όπως μας διασώζει σε σχετικό διάλογο του Πάνου Κολοκοτρώνη με οθωμανούς αξιωματούχους, ο Θεόδ. Ρηγόπουλος 
(βαφτισιμιός του Θεοδ. Κολοκοτρώνη και γραμματέας του Πάνου Κολοκοτρώνη, βλ. σχετ. σελ.18-19, υποσημείωση στον τόμο Ι-ΙΑ, 1978-79 της Επετηρίδος των Καλαβρύτων σε επιμέλεια του καθηγ. Αθ. Φωτόπουλου ). 

ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Σεπτ. 1821 (Τριπολιτσά):

«Μιάν δε φοράν ενθυμούμε ότι έγινε λόγος περί Ελλήνων και Τούρκων και έλεγον ότι: και ημείς Έλληνες είμεθα, γεννηθέντες και ανατραφέντες ημείς και οι πατέρες και οι πρόγονοί μας εις την Ελλάδα, και δεν πρέπει να μας λέγετε Περσιάνους, διότι δεν είμεθα από την Περσίαν, και ούτε να μας σκοτώνετε, διότι είμεθα αδελφοί, έξω από μίαν πίστην.

Ο δε Πάνος τοις έλεγεν ότι: ήλθατε από τας ερήμους της Αραβίας και κατεκτήσατε την πατρίδα μας, μας αφαιρέσατε τα κτήματά μας και την ελευθερίαν και μας ετυραννείτε. 
Εκείνοι δε απολογούμενοι έλεγον: Από τον θεό ήτον αποφασισμένον να σας εξουσιάσωμεν με το σπαθί μας, καθώς και άλλα έθνη εξουσιάσθησαν και εχάθησαν. Και ο Θεός σας έδωκεν εις ημάς αμανέτι / ενέχυρον, και σας εφυλάγαμεν, και άν μερικοί μουράτηδες ( μουρτάτες/αποστάτες ) και σαχσίνηδες ( άτακτοι/κακούργοι ) έκαμναν καταχρήσεις, το δοβλέτι ( το κράτος ), οι μπέηδες και οι αγάδες, δεν τα εδέχοντο και επαίδευον τους τοιούτους, εάν παρεπονείτο ο ραγιάς, διότι το Κοράνι μας και τα κιτάπια μας ( βιβλία ) απηγόρευον αυτά και υπερασπίζοντο τον ραγιάν ως αμανέτι/ ενέχυρο από τον Θεόν δεδομένον. Ταύτα και παρόμοια έλεγον με την γλώσσαν των Ελληνιστί οι ειρημένοι Τούρκοι. Ελεγον δε ότι κατά τα κιτάπια των, ο καιρός των εσώθη και δεν ηδύναντο να κρατήσουν πλέον τον ραγιάν εις υποταγήν, πλην προσέθετον και ημείς ( οι Έλληνες ) είμεθα ακέφαλοι και άνευ βασιλέως, δεν θα κάμωμεν τίποτε, και υποπτεύοντο ότι θα μας κατακτήσουν οι φράγκοι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου