ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΟΦΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 15 ΝΟΕ 1967- ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΕΓΙΣΤΟ !

-ΤΟΝ  ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1967  Η  ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΥΠΙΚΗ ΕΩΣ  ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ !
 -ΕΙΝΑΙ  ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΠΩΣ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ  ΕΧΟΥΝ  ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΜΙΞΗ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ! 
-ΑΝ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΕΙΧΕ ΤΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ  ΟΥΤΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΑΠΡ 1967 ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕΚ 1967 ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΘΑ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕ!
-Η  ΚΟΦΙΝΟΥ ΕΦΕΡΕ  ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ  ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ  ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ! 
-ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΑΠΡΙΛΙΑΝΟΙ ΤΕΩΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ!
Κρίσεις για το βιβλίο του κ. Παπαγεωργίου "Επιχείρηση Κοφίνου"
αναρτήθηκε από Ιωάννης Φιλίστωρ Ιουλίου 22, 2008


Με θέρμη θα προτείνω σε όλους τους συναγωνιστές που αγαπούν την αληθινή ιστορία, το μικρό βιβλίο του κ. Σπύρου Παπαγεωργίου "Επιχείρηση Κοφίνου" (η πως διώχθηκε η ελληνική μεραρχία από την Κύπρο), εκδόσεις Κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ (με λίγη τύχη θα το βρείτε στην "νέα θέση", αν και δεν γνωρίζω αν αυτό ισχύει λόγω του εμπρησμού του εν λόγω βιβλιοπωλείου από τους γνωστούς σε όλους μας ακροαριστερούς).

Ο κ. Σπύρος Παπαγεωργίου δεν μας είναι άγνωστος. Ενας ακαταπόνητος ερευνητής πρώτης γραμμής, του οποίου οι εργασίες αποτελούν ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ πηγή για όλους τους συγγραφείς και ερευνητές της Ιστορίας της Κύπρου Ακόμα πιο σημαντικό αποτελεί το γεγονός ότι ο ίδιος έλαβε μέρος ενεργά στην ΕΟΚΑ Α, και με το πέρας της αρθρογράφησε έντονα για πολλά χρόνια στον Κυπριακό τύπο με αρθρα - αιχμή. θα λέγαμε ότι το έργο του αποτελεί την σοβαρότερη και συνάμα πειστικότερη προσπάθεια ερμηνείας και υπεράσπισης του θρυλικού Γεωργίου Γρίβα-Διγενή, τόσο στα χρόνια της ΕΟΚΑ όσο και στα χρόνια της "χ".

Το μικρό βιβλίο του, "Επιχείρηση Κοφίνου" αποτελεί ένα πραγματικό ντοκουμέντο. Μετά από μια σύντομη και εύστοχη ανασκόπηση των "μύθων" που τυλίγουν τα κρίσιμα γεγονότα αυτά ( "οι επιχειρήσεις στην Κοφίνου ήταν μια προδοτική ενέργεια του Γρίβα και των Απριλιανών εις βάρος του Μακάριου για να τον φέρουν σε δύσκολη θέση", η "οι χουντικοί δεν γνώριζαν τίποτε. ο φανατικός ενωτικός Γρίβας τα έκανε όλα"), αναπτύσσει τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση με συντριπτικά στοιχεία. Τα συμπεράσματα του

1.Ο Μακάριος και ο υπουργός εξωτερικών Π. Γεωρκάτζης όχι μόνο γνώριζαν για τις επικείμενες επιχειρήσεις, αλλά αυτοί τις ζήτησαν ανακινώντας πρώτοι το θέμα!!!! (έγγραφα από υπουργείο εσωτερικών της Κύπρου προς ΓΕΕΦ που ζητούν την συνδρομή του, έγγραφα προς την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ που προειδοποιούν για την ανάληψη επιχειρήσεων κτλ)

2. Αρωγός της Κυπριακής κυβέρνησης στην εξαπόλυση των επιχειρήσεων, σύμφωνα με αδιάσειστα στοιχεία ,αποτέλεσε η χουντική ηγεσία, η οποία εν τέλει ΔΙΕΤΑΞΕ τον Γρίβα να επιτεθεί (πολλά έγγραφα το αποδεικνύουν)

3.Και οι δύο πλευρές ενημερώνονταν λεπτομερώς από τον Γρίβα (υπάρχουν τα σήματα), τόσο για την έναρξη, όσο και για την πορεία των επιχειρήσεων.

4. Ο Γρίβας, σύμφωνα με σωρεία επιστολών του προς την κυβέρνηση και τους χουντικούς, αρνήθηκε ΕΠΙΜΟΝΑ την επέμβαση της εθνοφρουράς στο ασήμαντο προγεφύρωμα, επικαλούμενος (όπως φάνηκε ορθώς) τις διεθνείς επιπλοκές και τους κινδύνους για την ενισχυμένη μεραρχία που έδρευε στην Κύπρο χάρις στην πρωτοβουλία του Γεωργίου Παπανδρέου. Οργάνωσε τις επιθέσεις μόνο όταν διατάχθηκε από τους Απριλιανούς(τον Σπαντιδάκη συγκεκριμένα).

5. Ο Βασιλεύς δεν γνώριζε, όταν ενημερώθηκε από τον Γρίβα, αντέδρασε, η αλήθεια είναι, ασθενώς.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ !

6. Φαίνεται από ενδείξεις ότι την ενισχυμένη μεραρχία στην Κύπρο δεν την ήθελαν οι Συνταγματάρχες (θεωρούσαν ότι δυναμιτίζει την περιοχή) και ο Μακάριος (φοβόταν ότι θα τον ανέτρεπε)

7. Στις επιχειρήσεις σημειώθηκαν έκτροπα εις βάρος των αιχμαλώτων Τούρκων.

8. Ο Γρίβας, αν και όχι ανοιχτά, ήταν κατά των Απριλιανών.

9. Ο Καραμανλής στο Παρίσι γνώριζε για την επικείμενη κρίση (ανταλλαγή επιστολών με τον Βασιλέα)

10. Ο έντιμος Έλλην Γρίβας δέχτηκε να αναλάβει όλη την ευθύνη των επιθέσεων ως εξιλαστήριο θύμα, για να διευκολύνει την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις και να μην θιχτεί η μεραρχία.

Όπως γίνεται κατανοητό, το περιεχόμενο του βιβλίου είναι "καυτό", αλλά κυρίως σε πείθει για την ιστορική εγκυρότητα του, χάρις την φωτογραφική παράθεση των πρωτότυπων εγγράφων - σημάτων - επιστολών. Το φωτογραφικό υλικό που περιέχεται είναι σπάνιο, και οι φωτογραφίες των ελληνικών στρατευμάτων που αποχωρούν από την νήσο συγκινούν μέχρι δακρύων.

ι.β.δ.

http://www.istorikathemata.com/2008/07/blog-post_22.html

1 σχόλιο:

  1. Απο απλη ερευνα στα αρχεια των εφημεριδων εκεινης της εποχης φαινεται οτι την 24 Νοε 1967 ο ΓΓ ΟΗΕ προτεινε την αποχωρηση ολων των μη κυπριακων ενοπλων δυναμεων(ελληνικη μεραρχια μεσα σε αυτα),την 25 Νοε 1967 εγινε δεκτη η προταση του ΓΓ ΟΗΕ απο την χουντικη κυβερνηση,και την 30 Νοε 1967 ενημερωθηκε ο βασιλευς απο τον Πρωθυπουργο Κολλια. Φαινεται καθαρα ,απο τα αρχεια των εφημεριδων ,οτι ο βασιλευς ενημερωθηκε κατοπιν εορτης.Οποτε παρακαλω να παψει η κατασυκοφαντηση του νεκρου πλεον Βασιλεως Κωνσταντινου Β' .Η χουντα 21 Απριλιου πουλησε την Κυπρο ,η χουντα του Πλαστηρα πουλησε την Ανατολικη Θρακη .Συμπερασμα οπου ανακατευθηκε χουντα ειχαμε προδοσια .Μαλιστα για ταπεινα ανταλλαγματα. Η μεν 21 Απριλιου για να γλυτωσει το τομαρι της και να στερεωσει το παραμαγαζο της ,η δε χουντα του πλαστηρα για να γλυτωσει το τομαρι του απο την προδοσια στο μετωπο της μικρασιας,διοτι απο το κενο που δεν φυλαξε ,οπως ειχε διαταχθει, απο εκει μπηκαν οι τουρκοι και διεσπασαν το μετωπο. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' Ημερομηνια 30 ΝΟΕ και 05 ΔΕΚ 1967.

    ΑπάντησηΔιαγραφή