ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΑ ?




   Καταγράφονται παρακάτω μερικά σχόλια στο άρθρο του Σχη ε.α. Τσερπε Θεοδωρου,’’Εθνικός Διχασμός και Εθνική Καταστροφή’’ που δημοσιευτηκε στην εφημεριδα Εθνικη  Ηχω Μαρτιου 2017.

   ΕΛΑΒΑΝ  ΧΩΡΑ ΔΥΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ  ΤΟΥ  ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑ  ΟΠΟΙΑ  ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΞΙ (6) ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ  ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΗΦΘΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ 3 ΚΑΙ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 1915.

1. Η Διαφωνία του Βενιζέλου δεν ηταν με τον βασιλέα αλλά με τους πρώην πρωθυπουργούς  που αποτελούσαν τα μέλη του συμβουλίου του Στέμματος .Οταν όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί λέγουν να τηρηθεί ουδετερότητα ,μπορεί ο βασιλεύς να ειναι συνετός και να πει τα αντίθετα ?

2. Ο στρατηγός Πο που ηταν της ΑΝΤΑΝΤ όταν ήλθε στην Ελλάδα  στις 15 Μαρτίου και του έγινε ενημέρωση απο το Γενικό Επιτελείο συμφώνησε και δήλωσε οτι η Ελλάδα δεν μπορεί να εξέλθει υπέρ της ΑΝΤΑΝΤ στον πόλεμο χωρί εγγυήσεις, τις οποιες κατά ενα παράδοξο τρόπο πάντοτε ο Βενιζέλος τις θεωρούσε άνευ σημασίας !

   ΦΤΑΙΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ?

   Στις 8 Φεβρουαρίου 1921 συγκλήθηκε στο Λονδίνο διεθνής διάσκεψη με πρωτοβουλία των Δυνάμεων και εκπροσώπηση της ελληνικής πλευράς από τον πρωθυπουργό Ν. Καλογερόπουλο και της τουρκικής από το Μπεκήρ Σαμή, προκειμένου να αναζητηθεί κάποια λύση.  Μετά από διάφορες αμφιταλαντεύσεις της στάσης των Συμμάχων  οι οποίες έφτασαν έως του σημείου να προταθεί, αφενός, δημογραφικός έλεγχος από διασυμμαχική επιτροπή στη Θράκη και τη Σμύρνη, αφετέρου ακόμη και η αναθεώρηση της Συνθήκης των Σεβρών  η Διάσκεψη διακόπηκε απότομα στις 3 Μαρτίου 1921 χωρίς να ληφθή απόφαση, ενώ η Ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε επιστράτευση.

    ΟΙ  ΛΟΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ  ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ  ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ  ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΕΙΛΙΑ  Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ  ΕΝΑΣ  ΑΣΘΕΝΗΣ !!

   Στις 29 Μαίου του 1921 (σε μία συμβολικά επιλεγμένη χρονική στιγμή, 468 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης) ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος αποβιβάσθηκε στη Σμύρνη και συμμετείχε σε ευρεία στρατιωτική σύσκεψη, όπου ορίστηκε ως στόχος η κατάληψη της Άγκυρας και η καταστροφή του σταθμού ανεφοδιασμού του εχθρού, ενέργεια η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ελληνικού επιτελείου θα οδηγούσε τον Κεμάλ σε συνθηκολόγηση. Έπειτα ανέλαβε την αρχιστρατηγία του εκεί Ελληνικού Στρατού, αντικαθιστώντας εν μέρει τον Αναστάσιο Παπούλα. Την άνοιξη του 1922, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και επέστρεψε στην Αθήνα.

   Η ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ  ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ‘’ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ’’ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ  ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ !

   Ο Βενιζέλος απογοητευμένος από την έκβαση των γεγονότων αυτοεξορίστηκε στο Παρίσι. Η Γαλλία και η Ιταλία βρήκαν σε αυτή την εξέλιξη το πρόσχημα που αναζητούσαν για να απαγκιστρωθούν από την Μικρά Ασία στην οποία κατείχαν σημαντικά εδάφη (αλλά ήδη είχαν έλθει σε μυστικές συνεννοήσεις για την αποχώρησή τους με ανταλλάγματα). Απείλησαν την Ελλάδα ότι ενδεχόμενη παλινόρθωση του γερμανόφιλου Κωνσταντίνου θα οδηγούσε σε ρήξη των σχέσεων, κάτι που όμως αγνόησε η νέα Ελληνική κυβέρνηση. Το Νοέμβριο του 1920 ο Κωνσταντίνος επέστρεψε στο θρόνο ύστερα απο δημοψήφισμα. Αγγλία και Γαλλία παρέδωσαν διακοινώσεις στη νέα κυβέρνηση με τις οποίες δεν αναγνώριζαν τον Κωνσταντίνο ως αρχηγό του κράτους και πάγωσαν όλα τα δάνεια που είχανε δρομολογηθεί προς την Ελλάδα. Μόνο η Αγγλία συνέχισε πλέον, αν και μόνο σε διπλωματικό επίπεδο, να υποστηρίζει την Ελλάδα στον ελληνοτουρκικό πόλεμο.

   Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 1917 ΕΩΣ ΤΟ 1920. Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ 1920 ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ‘’ΕΘΝΑΡΧΟΥ’’ ,ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ,ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ !

   Μήπως ήθελε να τις χάσει ,για να εγκαταλείψει το αδιέξοδο εγχείρημα στο οποίο  έριξε την Ελλάδα και είδε πλέον καθαρά  οτι θα κατέληγε σε καταστροφή ? Μην ξεχνάμε οτι υπέκλεψε την απόφαση των συμμάχων της ΑΝΤΑΝΤ για κατοχή στην Σμυρνη,κάτι που οι Ιταλοί ποτέ δεν του το συγχώρησαν !

   ΤΗΝ 08 ΙΟΥΝ 1921  Η  ΑΝΤΑΝΤ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΩΝ ,ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΕΥΣΗ ΚΛΠ ΑΛΛΑ ΑΞΙΩΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΕΙ  !

    Η κυβέρνηση σύμφωνα με τους συμμάχους έπρεπε να ‘’αγοράσει γουρούνι στο σακί ‘’ !
Αν ζούσα εκείνο τον καιρό θα  έλεγα όχι στους συμμάχους ,τώρα  όμως θα έλεγα ναι διότι έτσι θα εσώζοντο πολλές αθώες ψυχές χριστιανών και ελλήνων απο την τουρκική  βαρβαρότητα !

ΠΗΓΕΣ
1.‘’ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ’’ ΕΝΤΟΥΑΡ ΝΤΡΙΟ.
2.WIKIPEDIA
3.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘’ΕΜΠΡΟΣ’’,’’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ ΤΗΣ 09 ΙΟΥΝ 1921


ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΤΟ   ΣΧΕΤΙΚΟ  ΑΡΘΡΟ 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου