ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Εορτασμός της 10ης Επετείου Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων Παρουσία του Βασιλεως Παύλου Α

06/03/1958 - 08/03/1958

====================
Περίληψη
Ο Βασιλιάς Παύλος, η Βασίλισσα Φρειδερίκη, η Πριγκίπισσα Σοφία, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου παρακολουθούν τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη Ρόδο για τον εορτασμό της 10ης επετείου ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.
Περιγραφή
Άποψη χάρτη των Δωδεκανήσων. 
Περιήγηση στην Ακρόπολη της Λίνδου και στα ιαματικά λουτρά της Καλλιθέας.
Περιήγηση στην πόλη της Ρόδου, η οποία σημαιοστολίζεται εν όψει του εορτασμού της 10ης επετείου της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα. 
Μαθητές σχολείων της Ρόδου καταθέτουν στεφάνια στο Βωμό της Πατρίδος. (6/3/1958)

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Ρόδου αναμένοντας την άφιξη του Βασιλιά Παύλου και της Βασίλισσας Φρειδερίκης. 
Ο Βασιλιάς Παύλος, η Βασίλισσα Φρειδερίκη και η Πριγκίπισσα Ειρήνη αποβιβάζονται στο λιμάνι της Ρόδου, όπου τυγχάνουν θερμής υποδοχής από τις τοπικές Αρχές και το συγκεντρωμένο πλήθος. 
Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας προσέρχονται στο Μητροπολιτικό Ναό της Ρόδου, στην είσοδο του οποίου τους υποδέχονται ο Μητροπολίτης Ρόδου Σπυρίδων και ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Ιωάννης Παρασκευόπουλος. 
Ο Βασιλιάς Παύλος, η Βασίλισσα Φρειδερίκη, η Πριγκίπισσα Ειρήνη, ο Ι. Παρασκευόπουλος και οι υπόλοιποι επίσημοι εισέρχονται στο ναό προκειμένου να παρακολουθήσουν τη δοξολογία για τον εορτασμός της 10ης επετείου της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα. 
Μετά την ολοκλήρωση της δοξολογίας, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας κατευθύνονται προς το Βωμό της Πατρίδος, όπου ο Βασιλιάς Παύλος καταθέτει στεφάνι. 
Ο Βασιλιάς Παύλος, η Βασίλισσα Φρειδερίκη και η Πριγκίπισσα Ειρήνη λαμβάνουν τις θέσεις τους στην εξέδρα των επισήμων, από όπου παρακολουθούν την παρέλαση με την οποία κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου. 
Στην παρέλαση λαμβάνουν μέρος μέλη του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, μαθητές και μαθήτριες, αντιπροσωπεία Κυπρίων φοιτητών, καθώς και πεζοπόρα τμήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. (7/3/1958)

Ο Βασιλιάς Παύλος, η Βασίλισσα Φρειδερίκη και η Πριγκίπισσα Ειρήνη προσέρχονται στο Στάδιο της Ρόδου, όπου παρακολουθούν αναπαράσταση του θριάμβου του Διαγόρα του Ρόδιου κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 448 π.Χ., όταν, αμέσως μετά τις νίκες τους στο αγώνισμα της πυγμαχίας, οι υιοί του Δαμάγητος και Ακουσίλαος ανέβασαν στους ώμους τους το γέροντα πατέρα τους και τον περιέφεραν στο στάδιο της Ολυμπίας
Στη συνέχεια, αθλητές λαμβάνουν μέρος σε αγώνες στίβου και ποδηλασίας. 
Το ίδιο βράδυ, χορευτικά συγκροτήματα με παραδοσιακές ενδυμασίες δίνουν παράσταση παραδοσιακών χορών στην πλατεία που βρίσκεται μπροστά από το Δημαρχείο της Ρόδου. 

(8/3/1958)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου