ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ 1965 ( ΠΩΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ)

Άρθρο Αντγου ε.α. Ι. Κρασσά

« Εἶναι ὅμως ἀδιανόητον ὅτι θὰ δύναμαι νὰ εἶμαι πρωθυπουργός, ἀλλ’ ὄχι καὶ ὑπουργός Ἐθνικῆς Ἀμύνης.  Πολιτικός ἀνήρ ὁ ὁποῖος θὰ ἐδέχετο τοιοῦτον ἐξευτελισμόν, θὰ καθίστατο ἄξιος περιφρονήσεως ὑπό τοῦ λαοῦ».
Ἀπό τὴν ἐπιστολή τοῦ Γεωργ. Παπανδρέου πρὸς τὸν Βασιλέα Κωνσταντίνο.
........Την 15η Ιουλίου 1965 στις 19:00, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Γεώργιος Παπανδρέου προσερχόταν, στο ανάκτορο της οδού Ηρώδου του Αττικού, προκειμένου να συναντήσει τον Βασιλέα Κωνσταντίνο. Η συνάντηση αφορούσε την αποδοχή του αιτήματος του Παπανδρέου για την ανάληψη του υπουργείου Εθνικής Αμύνης από τον Πέτρο Γαρουφαλιά, τον οποίον είχε διαγράψει δύο ημέρες πριν, από το κόμμα της Ενώσεως Κέντρου(Ε.Κ). Η απάντηση του Κωνσταντίνου ήταν αρνητική, γεγονός που οδήγησε τον Παπανδρέου να υποβάλλει προφορικά την παραίτηση της κυβερνήσεως του.
........Η Αποστασία  
........Η εξέλιξη της πολιτικής κρίσεως έλαβε στην συνέχεια μορφή χιονοστιβάδος. Μετά δύο ώρες ορκιζόταν νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον πρόεδρο της Βουλής Γεώργιο Αθανασιάδη Νόβα. Ο Κωνσταντίνος δεν ανάμενε την έγγραφη παραίτηση του Παπανδρέου, δεν έδωσε διερευνητικές εντολές προς τους αρχηγούς των άλλων πολιτικών κομμάτων και παρέκαμψε τις διαδικασίες παραδόσεως και παραλαβής. Η αποδοχή εκ μέρους του Νόβα, να αναλάβει τον σχηματισμό κυβερνήσεως διαδεχόμενος τον παραιτηθέντα αρχηγό του κόμματος του, καταγγέλθηκε από τον Παπανδρέου ως, «παραβίασις τοῦ πολιτεύματος», και κάλεσε τον ελληνικό λαό, «εἰς πάνδημον εἰρηνική ἐκδήλωσιν ἐναντίον τῶν προδοτῶν». Τους αποχωρήσαντες βουλευτές του χαρακτήρισε ως «αποστάτες» και την ενέργεια τους ως «αποστασία». Οι ιδιαίτερα μαχητικές διαδηλώσεις και τα θερμά πολιτικά γεγονότα έχουν καταγραφεί στην ιστορία ως «Ιουλιανά». 
........Η Υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ
........Η κρίση ξεκίνησε την 18 Μαΐου 1965, μετά την δημοσίευση στην εφημερίδα της Λαρίσης «Ημερήσιος Κήρυκας» για την ύπαρξη «Αριστερής οργανώσεως στον στρατό με την ονομασία ΑΣΠΙΔΑ(Αξιωματικοί Σώσατε Πατρίδα Ιδανικά Δημοκρατία Αξιοκρατία». Ο αντιστράτηγος Γεωργ. Γρίβας, αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Κύπρου, μία εβδομάδα ενωρίτερα ανέφερε στον Έλληνα Υπουργό Αμύνης την ύπαρξη της οργανώσεως. Ο Γαρουφαλιάς διέταξε την διενέργεια ενόρκου διοικητικής εξετάσεως, το πόρισμα της οποίας διαβιβάσθηκε στην στρατιωτική δικαιοσύνη, για την άσκηση ποινικής διώξεως. Την υπόθεση ανέλαβε ο βασιλικός επίτροπος του διαρκούς στρατοδικείου, συνταγματάρχης Ηλίας Παπαπούλος. Ο Γεωργ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την υπόθεση ως σκευωρία της δεξιάς. Την 28η  Ιουνίου δημοσιεύθηκε στην συμπολιτευόμενη εφημερίδα «Ελευθερία», ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο αρχηγός της ΑΣΠΙΔΑ και έκανε έκκληση στον πρωθυπουργό να παραμερίσει τον υιό του, χαρακτηρίζοντας τον «γραμμάτιο ληξιπρόθεσμο που πρόκειται να διαμαρτυρηθεί». Η πληροφορία είχε διαρρεύσει από τις καταθέσεις των κατηγορούμενων Αξιωματικών.

Η Ρήξις Κωνσταντίνου-Παπανδρέου
........Μετά την αποκάλυψη της εμπλοκής του Ανδρέα Παπανδρέου στην υπόθεση, ο Γεώργιος Παπανδρέου ζήτησε από τον Γαρουφαλιά την παραίτηση του προκειμένου να αναλάβει ο ίδιος το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης(!!!!!!)
Ο Γαρουφαλιάς, ο οποίος θεωρείτο ο εκπρόσωπος της δεξιάς και όργανο του Βασιλέως στην κυβέρνηση, δήλωσε ότι δεν προτίθεται, αλλά ούτε θεωρεί ότι υπάρχει λόγος να παραιτηθεί. Ο Παπανδρέου ζήτησε εγγράφως από τον Κωνσταντίνο να εγκρίνει να αναλάβει υπουργός εθνικής Αμύνης. Ο Βασιλεύς θεώρησε ανάρμοστο να προΐσταται του υπουργείου, ενώ διεξαγόταν ανάκριση από την στρατιωτική δικαιοσύνη, για μία υπόθεση στην οποία εμπλεκόταν ο υιός του. Στην συνάντηση της 15ης Ιουλίου, ο Κωνσταντίνος πρότεινε στον πρωθυπουργό του να αναλάβει υπουργός Αμύνης, με τον όρο η διερεύνηση της υποθέσεως ΑΣΠΙΔΑ να υπαχθεί στο υπουργείο δικαιοσύνης [1] , πρόταση την οποία ο Παπανδρέου δεν αποδέχθηκε.  

........Τα Αίτια της Συγκρούσεως

........Τα ταραχώδη πολιτικά γεγονότα της περιόδου εκείνης, τα οποία ξεκίνησαν με την κήρυξη του ανένδοτου το 1961 από τον Γεωργ. Παπανδρέου, είχαν σαν κατάληξη το στρατιωτικό κίνημα της 21ης Απριλίου 1967. Σαν λαός αδυνατούμε να σεβασθούμε τους κανόνες λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Οι ηγεσίες μας διαχρονικά αδυνατούν να κυβερνήσουν με τους  θεσμοθετημένους μηχανισμούς του κράτους. Το γεγονός αυτό συνιστά δομικό πρόβλημα ασκήσεως της εξουσίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η νομιμότητα εξασφαλίζει την ομαλότητα.
[1] Βιβλίο, Βασιλεύς Κωνσταντίνος Χωρίς Τίτλο, τόμος 2ος , σελ 129.
 ΣΧΟΛΙΟ  ΟΡΘΩΣ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ  ΣΤΟΝ  ΔΙΟΡΙΣΜΟ  ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΝΟΒΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ  ΥΠΗΡΧΕ  ΑΛΛΑΓΗ  ΚΟΜΜΑΤΟΣ  ΑΛΛΑ  ΑΛΛΑΓΗ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ  ΕΙΧΕ  ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ  ΕΝΤΟΣ  ΤΗΣ  ΒΟΥΛΗΣ  .
Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΜΟΜΩΤΗ ΓΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΙΣ  ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ.
Αντγος εα Ιωάννης Κρασσάς
Βιβλιογραφία
α. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. Αθήνα 1977. 
β. Βασιλεύς Κωνσταντίνος χωρίς τίτλο, Εκδόσεις ΒΗΜΑ, Αθήνα 2015.
γ. Σόλων Νεοκλής Γρηγοριάδης, Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδος (1941-1974) Αθήνα 1973,ΕΚΔΟΣΕΙΣ Κ. ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ.
 ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ,ΟΙ  ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΤΑ  ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΑ  ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου