Ακολουθουν κάποια σχόλια για την συνεντεύξη των πριγκιπων Παυλου και Νικολαου
στην εκπομπή "365 στιγμές" της κας Παπαϊωάννου.
Ο κύριος Αλιβιζατος τα "ράβει" όπως θέλει. Θυμίζω συνταγματολογος ειδικών αποστολών, από διάφορες κυβέρνησεις, για δημιουργία δυσκολων νόμων.
Μπορούσε να γίνει νόμος για την ιθαγένεια. Όλα γίνονται. Έχουμε έναν μάγειρα και τα υλικά που μαγειρεύει. Είναι απλό. Όπως θα μπορουσε και να λυθεί απλά.
Και θέτει στη συνέχεια, ο κος Αλιβιζατος, το θέμα της ισότητας. Το άρθρο 4 δικαίως λέει ότι δεν υπάρχουν τίτλοι ευγενείας. Όμως το πρίγκηπας δεν είναι τίτλος ευγένειας, αλλά προσδιορισμός στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ειναι γιοι του Βασιλιά Κωνσταντίνου. Τίτλος ευγένειας είναι ο λόρδος, ο κόμης, ο βαρώνος. Ή ακόμη και ο πρίγκηπας Υψηλάντης, που προέρχεται από την βυζαντινή αυτοκρατορία ο τίτλος. Εξηγώ απλά ότι θελουν να τους ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥΝ.
Είπε ο κος Αλιβιζατος οτι το ελληνικό κράτος καταδικαστηκε. Η κυβέρνηση έδωσε στον Β. Κωνσταντίνο 13,7 εκατομμυρία. ΞΈΧΑΣΕ να πει την εκτίμηση του ελληνικού δημοσίου που ήταν 180 εκατομμύρια. Και της πλευράς Κωνσταντίνου γυρω στα 160, δηλαδή πολυ μικρότερη απο αυτή του ελληνικού δημοσίου.
Πρέπει ομως να αναγνωρισω οτι αναφέρει πως βγήκε το Γκλιξμπουργκ ομολογωντας ότι αυτό έγινε για να ταπεινωθει ο τότε Βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Δυναστεία.
Λυπάμαι για τους ιστορικούς γιατί θεωρούν αποκλειστικά ευθύνη του Β. Κωνσταντίνου την δικτατορία, ξεχνώντας την ευθύνη όλων των έμπειρων τότε πολιτικών. Τις διαμάχες τους αλλά ακόμα και την εμπλοκή της οικογένειας Παπανδρέου, όπου οι οικογενειακοι τους καβγάδες, μεταφερθηκαν και στη πολιτική σκηνή. Με ολέθρια αποτελέσματα.
Η νεότητα του Β. Κωνσταντίνου αντιπαραβαλλεται με την εμπειρία των πολιτικών μας;
Οχι.
Όμως πρέπει κάποιος να καταλαβει ότι οι πολιτικοί, από αρχή ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, εκβίαζαν τον θρόνο, όταν ήθελαν κάτι.
50 χρόνια μετά το δημοψήφισμα ακόμα σπείρουν δηλητήριο για τον θεσμό. Τόσο τον φοβούνται, ακόμα.
Σκεφτείτε οι ιστορικοί αν ήταν πιο επιεικείς με τον θεσμό της βασιλείας τι διαφορετικό θα ακούγαμε στην εκπομπή, σήμερα.
Τον δε Αλέξανδρο τον παρεκαμψαν εντελώς. Ανάξιος λόγου; κρίμα.
Οι πρίγκηπες ήταν απλοί ειλικρινείς. Και με μεγάλο βαθμό ωριμότητας και ευθύτητας.
Ο πρίγκηπας Παύλος δικαιολογημενα απόρησε στην πρόταση να πάρει επίθετο. Πως να πάρει επίθετο όταν ποτέ δεν διέθετε.
Γεννήθηκε πρίγκηπας. Απλό αληθινό, ιστορικά ακριβές.
Ο πρ. Νικόλαος ανέφερε ότι ήθελε να υπηρετήσει. Δεν του ήρθε ποτέ το χαρτί στράτευσης. Από την άλλη όσοι τον θεωρούν φιλέλληνα, τους θυμίζει ότι είναι Έλληνας. Είχε ιθαγένεια, του την πήραν.
Και με μεγάλη ευθύτητα αναφέρει 2 λάθη που έγιναν απο τον πατέρα του. Οι επιστολές που οι σύμβουλοι του, ουσιαστικά, τον προετρεψαν να στείλει και το ότι δεν ήταν παρών στη διάρκεια του δημοψηφισματος και εμπιστεύτηκε καλοθελητες που τον προδωσαν.
Ο φορέας που θα δημιουργήσουμε εμείς, θα έχει σκοπό την συντήρηση της ιστορικής μνήμης. Αν θέλετε να το πω πιο απλά, να ακουστεί περισσότερο και η αποψη αυτών που δεν ακούστηκε τόσα χρόνια ή "ψαλιδιστηκε", να το πω σωστά.
Και θα καλέσουμε όλους αυτούς τους ιστορικούς να πουν την γνώμη τους, αντιπαραβαλλοντας όμως και την δική μας.
Λυπάμαι που ο κύριος Κωστής ή ο οποιοσδήποτε θεωρεί ότι έγινε ένα δημοψήφισμα το 74 και τελείωσε κάτι οριστικά. Και πρέπει να το τονίζει. Το κάνανε και πολλοί πολιτικοί καλεσμένοι στις εκπομπές την περίοδο της κηδείας του Βασιλιά Κωνσταντίνου. Εγώ ΔΕΝ το έκανα. Γιατί ειναι απλό. Δεν είμαι μελλοντολογος να προβλεψω κάτι.
Μόνο ο λαός τελειώνει κάτι ή ξεκινά κάτι νέο. Ποιος μπορεί να προδικασει αν ο λαός σε μια καταστροφή ή μια απογοήτευση από το τωρινό πολιτικό σύστημα δεν ζητήσει κάτι διαφορετικό; κάτι άλλο;
.Σε καμία προοδευτική χώρα, θα έλεγα δημοκρατία, το δημοψηφισμα θεωρείται τόσο φοβικο, όσο εδώ. Αντίθετα, τα δημοψηφισματα προβλέπονται για ανανέωση εντολής ή για σοβαρά εθνικά θέματα.
Ποιο βαφτίζουμε νόμιμο και ποιο παράνομο;
Πάντως το δημοψήφισμα του 74 ήταν unfair, όπως είπε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Στην Ελβετία κάνουν ένα σωρό δημοψηφισματα. Στο Λουξεμβούργο προβλέπεται μέχρι και για την αλλαγή πολιτεύματος. Δεν φοβάται ο Μεγάλος Δούκας τα δημοψηφισματα. Αποφασίζει ο κυρίαρχος λαός.
Στην Ελλάδα το 2015, το "ναι" εγινε "όχι" , ενώ για την Συμφωνία των Πρεσπων, ουδέποτε έγινε.
Εμείς στο κόμμα Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής με την αρχή για την απόδοση της ιθαγένειας στην Βασιλική οικογένεια ή τεως ελληνική Βασιλική οικογένεια, όπως θέλετε πέστε το, αλλά και με τη χρήση της β. οικογένειας ως χρυσής εφεδρείας, τονίζουμε την ανάγκη του σεβασμού των θεσμών, της ιστορίας, του παρελθόντος με το παρόν.
Η Ελλάς και η ιστορία της δεν πρέπει να διαιρείται από κανέναν.
Συγχαρητήρια στους πρίγκηπες μας. Μας κάνουν περήφανους.
Έδειξαν ήθος, συνέπεια, κύρος.
Βλέποντας τους, θυμήθηκα την ρήση του Ελευθερίου Βενιζέλου για τον Στρατηλατη στον Πουανκαρέ.
"Ένας Έλληνας Βασιλιάς, τίποτε άλλο από Έλληνας "
(ΙΙ, 23)
Κωνσταντίνος Γ. Λουκάς
Εκδότης
Εκδόσεις Στέμμα
Αντιπρόεδρος κόμματος ΠΑΤΡΊΔΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου